20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin uygulamalarından `Mersin 33 Kart`, kent genelinde yaygınlaşıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor. Daha önce 3 kooperatifle iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mezitli Kooperatifi ile iş birliği yaparak, `Mersin 33 Kart` uygulamasının Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli olmasını sağladı.

 

Tarih : 27 Ağustos 2024 Salı 09:29   Okunma : 1402

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor. Daha önce 3 kooperatifle iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mezitli Kooperatifi ile iş birliği yaparak, `Mersin 33 Kart` uygulamasının Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli olmasını sağladı.

Daha önce özel halk otobüsü, çevre yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri`ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi`nin toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, şimdi de Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Vatandaşlara kolaylık sağlayan uygulamada, kartın yanı sıra banka kredi kartlarının kullanılmasına da imkân tanınıyor. Kart ile kooperatife bağlı araçlara, siviller 25 lira yerine 22,5 lira, öğrenciler de 15 lira yerine 11 lira ödeme yapıyor.

“Mersinliler tek bir kartla, bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler”

Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür, “Vatandaşlar bu kartları kullanarak 25 lira olan sivil biniş ücretini 22,5 lira, 15 lira olan öğrenci ücretini de 11 lira olarak ödeyecekler” dedi.

1 yıl içinde kentteki tüm kooperatifleri bu sisteme entegre etmeyi hedeflediklerini belirten Özgür, “Entegrasyon tamamlandıktan sonra, kartın diğer ödeme avantajları da sisteme dahil olacak. Hem daha uygun fiyata binişler sağlanacak, hem de para güvenliği sağlanmış olacak. Mersinliler tek kartla şehrin bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler. Yine aynı kartla, Büyükşehir Belediyemizin ve iştiraklerinin birçok ödemelerini bu kartla yapabilecekler. Yani her şeyi tek bir kartta toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlardan gelen tepkiler güzel”

Mezitli Kooperatifi Başkan Vekili Mehmet Özden, kooperatif olarak böyle bir uygulamayı uzun süredir istediklerinin altını çizerek, “Uygulama ile şoförlerimizin para alışverişinden dolayı dikkatlerinin dağılmasının önüne geçildi. Yolcular kartlarını okutup yerlerine geçecekler. Bazen insanların cebinde parası olmayabiliyor, ama kartında parası oluyor. Ayrıca uygulama sayesinde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyorum. Vatandaşlardan gelen tepkiler de güzel. Uygulama kapsamında kredi kartlarını da kullanabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Mezitli Kooperatif şoförleri uygulamayı sevdi

Kooperatif şoförlerinden Mustafa Bilgin, “Güzel bir sistem. Eskisi gibi artık para alışverişi olmadığı için, işlerimiz daha kolaylaştı. İnsanlar kartını okutup direkt oturabiliyorlar. Böylece yol dikkatimiz de artıyor. Mersinliler bu uygulamadan memnunlar” dedi.

Mezitli Kooperatifi şoförlerinden Uğur Kaynarca ise "Kartlarla ulaşım daha ekonomik. Öğrenci fiyatı kart sayesinde 15 liradan 11 liraya indiği için, gençler de kartı tercih ederler. Okullar açıldığı zaman üniversitenin içerisinde ya da Kuyuluk hattı üzerindeki öğrenciler, günde 2 defa binse 8 lirası cebinde kalacak. Bu da ayda yaklaşık 300 liraya denk gelir” ifadelerini kullandı.

Mersin 33 Kart, yolculara mali açıdan da avantaj sağlıyor

Vatandaşlardan Nevruz Sezgin, “Bazen yanımda nakit param olmayabiliyordu. Bu sayede kartıma para yükleyip, çok rahatlıkla istediğim yere gidebiliyorum. Mersin 33 Kart bu anlamda yolculara çok büyük bir kolaylık sağladı. Büyükşehir`e, bu uygulama için çok teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlara da kullanmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca normalde 25 lira olan biniş ücreti, kart sayesinde 22,5 liraya iniyor. Yani mali açıdan da çok büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA