20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Hakkari`de binlerce kişi, ``6. Cilo Fest`` festivalinde buluştu.. Yerlikaya: ``Kürtçe beraber zılgıt çekmedik mi? Şöyle bir zılgıt çekinde tüm Türkiye bir duysun``


Hakkari`nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde "6. Cilo Fest" düzenlendi. Festivalde binlerce kişiye seslenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ``Kürtçe beraber zılgıt çekmedik mi? Şöyle bir zılgıt çekinde tüm Türkiye bir duysun. Ey Türkiye aziz milletimiz, size Cilo Fest`ten gönülden gönüle diyoruz biz kardeşiz`` dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2024 Pazar 10:47   Okunma : 182

İSHAK KARA

(HAKKARİ) -  Hakkari`nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde "6. Cilo Fest" düzenlendi. Festivalde binlerce kişiye seslenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ``Kürtçe beraber zılgıt çekmedik mi? Şöyle bir zılgıt çekinde tüm Türkiye bir duysun. Ey Türkiye aziz milletimiz, size Cilo Fest`ten gönülden gönüle diyoruz biz kardeşiz`` dedi.  

Hakkari Yüksekova`da 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı`nda "6. Cilo Fest" düzenlendi. İki gün süren festivale ilgi büyüktü. Festivale, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile Hakkari Valisi Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya,  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın  katılım sağladı.

Festival alanında Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis, Asayiş Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele, Valilik Şiddet Önleme ve İzlenme Merkezi Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri stant kurarak vatandaşlara bilgilendirmede bulundular. Kızılay Hakkari Şubesi 5 ayrı çadır kurarak vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

Yerlikaya: "Festivale 30 bin kişi katıldı" 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

``Şükürler olsun, Dağların en güzel olduğu bu eşsiz diyar Hakkari`den bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu aziz vatanda bugün Allah hamdolsun artık 6. Cilo Fest festivalinde bir araya geliyoruz. 30 bin kardeşimi görüyorum burada. Ellerinizi kaldırın tüm Türkiye görsün sizi, bu coşkunuz yüzünüzdeki gülümseme hiçbir zaman eksik olmayıp daim olsun. Artık kimse kardeşliğimize pusu kuramayacak. Birliğimize beraberliğimize kimse ama kimse gölge edemeyecek.

Dünyada eşi benzeri olmayan sadece Hakkari dağlarında olan o bize gülümseyen sümbüller milletimizin dedik ve biz de şunu dedik yan bakanlara düz bakmadık. Evet düz bakmadık. Onların zihniyetlerini, onların cüretlerini elimizin tersiyle ittik. Bizim milletimizle kucaklaşmamıza, bizim aramıza girmeyin dedik. Demin burada halay çekmedik mi? Kürtçe beraber zılgıt çekmedik mi? Şöyle bir zılgıt çekinde tüm Türkiye bir duysun. Ey Türkiye Aziz milletimiz size Cilo Fest`ten gönülden gönüle diyoruz biz kardeşiz. Hiç kimse ama hiç kimse bin yıldan beri yaşadığımız bu aziz vatanda bizim, birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimize halel getiremeyecek Allah`ın izniyle. Buna yürekten inanıyorum ve buraya gelebilen 30 bin kardeşimde gözlerinizde gönülleriniz bunu söylediğini görüyorum. Allah`a şükürler olsun diyorum. Ne güzelsiniz. Sağ olun var olun.``

"Bir araya gelen bu gençler, dostluğun ve sevginin tohumlarını ektiler"

Hakkari Valisi Ali Çelik ise şöyle konuştu:

“İzmir`den, Antalya`dan, Diyarbakır`dan, Van`dan, Şırnak`tan, Derecik`ten, Şemdinli`den, Çukurca`dan, Yüksekova`dan, Türkiye`nin en yüksek festivaline teşrif eden siz değerli kampçılar, dağcılar, adrenalin tutkunları, yüreği güzel, sevgisi güzel Hakkarili hemşehrilerim hepiniz bugün festivalimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Cilo Sat Dağları sadece dağlardan ve buzullardan kardan ibaret değil, burası Hakkari`nin huzuru, Hakkari`nin sevgisi, Hakkari`nin geleceği ve umudunun birleştiği bir yer ,bugün burada el ele tutuşan halaylarda bir araya gelen bu yürekler, bu gençler, kadınlar ve erkekler, yarınlarda ülkemizin geleceğini kucaklayacak, dostluğun ve sevginin tohumlarını ektiler, bir müddet bu alanlarda terörün gölgesi bizlerin yapmak istediklerinin, sizlerin yapmak istediklerinin üzerine gölge oldu ancak onların ekmek istedikleri kötülük tohumları sevginin, iyiliğin, birleştiriciliği üzerinde ortadan kalkıyor kalkacak.

Bugün birçok festival yaptık Çukurca`da festivalimizde dışarıdan 500 tane foto safarici gelmişti nerede konaklayacağız demişlerdi. Çukurcalı hemşehrilerimiz hepsi evlerini açtı, yüreklerini açtı, sevgilerini açtı, Hakkari yüreği güzel, sevgisi güzel insanların şehri; bugün dışarıdan buraya kamp için gelen misafirlerimizin hepsine şunun için seslenmek istiyorum. Bugün sadece dağlık alanlarda değil şehirlerde Yüksekova`da, Şemdinli`de, Derecik`te sizleri insanlarımız misafir edecek. Esnafımızın bir bardak çayını için, onlara uğrayın bu güzel insanların yaşamlarının bir parçası olun."

Konuşmaların ardından festival, Emre Aydın ve Şiyar Yaşar konseri ile devam etti. 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA