20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

CHP`li Çelik, Sivas`ta: “4 Eylül`de tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların temsilini nasıl güçlendirebiliriz, konuşacağız”


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Sivas İl Başkanlığı`nda konuştu, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız” dedi.

 

Tarih : 29 Temmuz 2024 Pazartesi 21:14   Okunma : 248

(İSTANBUL) - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Sivas İl Başkanlığı`nda konuştu, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, il yönetimi, ilçe başkanları, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile Sivas`a gitti. Haftayı memleketi Sivas`ta geçirecek olan Çelik, Sivas Kongresi`nin düzenlendiği Atatürk Kongre Müzesi`ni, Valiliği, Belediye Başkanlığı`nı, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi`ni, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`ni, CHP Sivas İl Başkanlığı`nı, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası`nı, Altınyayla`ya bağlı Deliilyas Belediyesi`ni ve Altınyayla İlçe Başkanlığı`nı ziyaret etti.

Partisinin Sivas İl Başkanlığı`nda Çelik`i ve heyetini kalabalık karşıladı. Sivas İl Başkanı Gazi Doğan, ziyaret için teşekkür etti. Doğan`dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu “31 Mart`ta hem İstanbul`da hem Türkiye`de tarihi bir başarıya imza attık. İstanbul`da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı, il başkanımızın koordinasyonu, Ekrem İmamoğlu`nun önderliğinde 14 olan ilçe belediye başkanı sayımızı 26`ya çıkarttık. Türkiye genelinde 411 belediyeyi kazandık” dedi.

“Özgür Özel öncülüğünde büyük iş başardık”

Özgür Çelik de burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerindeki başarıya değinerek şunları söyledi:

“Hep birlikte Türkiye`nin dört bir yanında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde çok büyük bir iş başardık. 2023 seçimleri, ne yazık ki bu topraklarda insanların umudunu biraz azaltmıştı. İnsanlar, ülkelerinin geleceğine yönelik bir karamsarlık içerisindeydi ve biz, 2024`te Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in Türkiye`deki büyük mücadelesi sonucunda büyük bir başarı elde ettik. Partimiz çok uzun yıllar sonra Türkiye`nin birinci partisi oldu. İstanbul`da 26 ilçe belediyesi kazandık. İstanbul tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde meclis çoğunluğunu sağladık.”

“Sivas`ı İstanbul`da 3 belediye başkanımız temsil ediyor”

Bu başarıyı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve örgüt ile kazandıklarını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hepinizin emeğine sağlık. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Burada üç tane Sivaslı belediye başkanı var. 2019 ve 2024 arasında İstanbul`da bir tane bile Sivaslı belediye başkanı yoktu. Sivas`ın Sivas merkezindeki, Sivas`taki nüfusu 650-700 bin civarında. Resmi rakamlara göre İstanbul`da 800 bin Sivaslı yaşıyor ama kütüğünü de İstanbul`a taşıyanları hesapladığımızda bazen 1,5-2 milyon deniyor. İstanbul`da 81 ilden komşularımız var ama Sivas nüfusu birinci sırada. Konfederasyonumuzun, federasyonlarımızın ve hemşerilerimizin hep bir şikayeti vardı. Diyorlardı ki, İstanbul`da Sivaslılar olarak biz nüfus olarak birinci sıradayız ama bir tane bile belediye başkanımız yok. Siyasette temsilimiz çok güçlü. Bugün benim il başkanlığı dönemimde Sivas`ı İstanbul`da üç tane belediye başkanımız temsil ediyor. Hepsi de İstanbul`un en önemli ilçelerini yönetiyorlar.”

“Değişimi kurultay değişimiyle sınırlandırmamak lazım”

“Değişimde derinleşmeyi bir miktar konuşmamız lazım. O değişimi sadece bir kurultay değişimi olarak 31 Mart seçimleriyle sınırlandırmamak lazım” diyen Çelik, sözü tüzük kurultayına getirerek şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız. Tabii ki kadınları ve gençleri konuşurken deneyimli büyüklerimizi de bir kenara itmeyeceğiz. Onların tecrübesiyle gençlerin deneyimini, kadınların enerjisini nasıl birleştirebiliriz, gençlerin ve kadınların siyasette temsilini nasıl artırabiliriz; 4 Eylül`den itibaren Sivas`ta başlamak üzere hep birlikte konuşuyor olacağız.”

“3 kadın belediye başkanımız var”

İstanbul`da hiç kadın belediye başkanı yokken bugün 3 belediye başkanı olduğuna vurgu yapan Çelik, “İstanbul`da bir şeyi başardık. O da şu. İstanbul`da hiç kadın belediye başkanımız yoktu. İstanbul`da tıpkı Sivaslı belediye başkanı olmadığı gibi bugün İstanbul`da benim il başkanlığı dönemimde üç kadın belediye başkanımız var” dedi.

“Cumhuriyetin temelleri Sivas`ta atıldı”

Çelik, ziyaretini de şöyle değerlendirdi:

“Bu ziyareti birkaç cümleyle de ifade etmek isterim. Cumhuriyetin temelleri Sivas`ta atıldı, deriz hep ama bugün bize düşen görevleri de hatırlamamız lazım. Sivas`ta çok önemli kararlar alındı ama en önemli kararlarından bir tanesi, Sivas`ta Anadolu`nun Amerikan mandasına girmesi tartışıldı. Tıbbiyeli Hikmetler, kongre üyeleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir cümle söylediler ve ‘Mandayı kabul etmiyoruz. Mandayı reddediyoruz, ya istiklal ya ölüm. Tam bağımsızlık` dediler. Tam bağımsızlık şiarıyla bizlere bu güzel Cumhuriyeti armağan ettiler.”

“31 Mart`ı sonuç değil, başlangıç görmemiz lazım”

“Cumhuriyet, ilk yıllarında Türkiye eğitim seferberliği anlamında büyük işler yaptı. Köy enstitüleriyle, halk evleriyle sanayileşme anlamında büyük atılımlar yapıldı. Sosyal ve kültürel anlamda büyük atılımlar yapıldı. Kadın hakları anlamında çok önemli adımlar atıldı” sözleriyle yapılan atılımlara vurgu yapan Çelik, Marshall planıyla ülkenin adım adım emperyalist güçlere bağımlı hâle getirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ne yazık ki Türkiye`nin sanayileşmesi, kalkınması 1947`de Marshall planının kabul edilmesiyle kesintiye uğradı. Türkiye`nin kalkınması, sanayileşme yerine tarıma yönlendirildi. 1950`nin üzerinde 75 yıl geçti. Türkiye ekonomisi kademe kademe emperyalist güçlere bağımlı hâle getirildi. Tarıma yönelik bir kalkınma planı hazırlandı ama tarımın durumunu da bugün 2024 Türkiye`sinde hepiniz görüyorsunuz ve biliyorsunuz. 31 Mart`ı bir sonuç değil, yepyeni bir başlangıç olarak görmemiz lazım. Örgütümüzün bu yönüyle çok çalışması lazım. Önümüzde çok büyük görevler var. Sivas Kongresi`nin 105`inci yılındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ikinci yüzyılın şafağında bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu partinin her bir üyesine çok büyük görevler düşüyor. Türkiye`nin kalkınma hamlesini yeniden başlatmak zorundayız. Türkiye`nin eğitim seferberliğini yeniden başlatmak zorundayız. Türkiye`nin demokrasisini yeniden güçlendirmek zorundayız. Türkiye`de hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız. En önemlisi, Türkiye`nin toplumsal barışını yeniden tesis etmek zorundayız.”

“Bu ülkeyi barıştıracağız”

Ülkenin yıllarca kimlik siyaseti yüzünden büyük acılar çektiğine dikkat çeken Çelik, buna karşı mücadele edeceklerini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkede uzun yıllar, 75 yıla yakın kimlik siyaseti ne yazık ki egemen oldu. Hep bu toplumu mezheplerinden dolayı ayrıştırdı. Bu toplumu etnik kökenlerinden dolayı yaşam biçimlerinden dolayı ayrıştırdılar. Türkiye`yi kutuplaştırdılar. Kardeşi kardeşe bu ülkede düşman ettiler ve çok büyük acılar çektik. Bu acıları en derinden yaşayan illerimizden bir tanesi de Sivas. Çok büyük acılar Sivas`ta da yaşandı. Bu yönüyle Türkiye`nin toplumsal barışının yeniden tesis edilmesi çok önemli. Biz İstanbul`dan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu`yla bunun mücadelesini veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle Türkiye`de bunun mücadelesini veriyor. Bu ülkeyi barıştıracağız, bu ülkenin toplumsal barışını sağlayacağız. Tıpkı Aşık Veysel`in dediği gibi ‘Sapma sağa sola. Sen Allah`tan birlik dile, ikilikten gelir bela, dava insanlık davası, bizim davamız önce hak davası, bizim davamız memleket davası, bizim davamız`. Bu dava, Cumhuriyet Halk Partisi`nin davasıdır. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, ikinci yüzyılın şafağında sizlerle beraber cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz.”

CHP Altınyayla İlçe Örgütü`ne de Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün fotoğrafının bulunduğu tabloyu hediye ederek tabloyu kendisi astı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA