19 Nisan 2025 Cumartesi


14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   12:49   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "YOZGAT`TA YURTTAŞLARıMıZ, ÇIFTÇILERIMIZ, ESNAFıMıZ, IŞÇILERIMIZ IKTIDARA VERDIKLERI DESTEĞIN KARŞıLıĞıNı BULAMADıLAR"   12:06   DOKTOR MEHMET ÖZ, ABD`DE FEDERAL SAĞLıK HIZMETLERI DIREKTÖRLÜĞÜ GÖREVINE BAŞLAMAK ÜZERE YEMIN ETTI   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  
 
     
   

CHP`li Çelik, Sivas`ta: “4 Eylül`de tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların temsilini nasıl güçlendirebiliriz, konuşacağız”


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Sivas İl Başkanlığı`nda konuştu, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız” dedi.

 

Tarih : 29 Temmuz 2024 Pazartesi 21:14   Okunma : 280

(İSTANBUL) - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Sivas İl Başkanlığı`nda konuştu, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, il yönetimi, ilçe başkanları, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile Sivas`a gitti. Haftayı memleketi Sivas`ta geçirecek olan Çelik, Sivas Kongresi`nin düzenlendiği Atatürk Kongre Müzesi`ni, Valiliği, Belediye Başkanlığı`nı, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi`ni, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`ni, CHP Sivas İl Başkanlığı`nı, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası`nı, Altınyayla`ya bağlı Deliilyas Belediyesi`ni ve Altınyayla İlçe Başkanlığı`nı ziyaret etti.

Partisinin Sivas İl Başkanlığı`nda Çelik`i ve heyetini kalabalık karşıladı. Sivas İl Başkanı Gazi Doğan, ziyaret için teşekkür etti. Doğan`dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu “31 Mart`ta hem İstanbul`da hem Türkiye`de tarihi bir başarıya imza attık. İstanbul`da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı, il başkanımızın koordinasyonu, Ekrem İmamoğlu`nun önderliğinde 14 olan ilçe belediye başkanı sayımızı 26`ya çıkarttık. Türkiye genelinde 411 belediyeyi kazandık” dedi.

“Özgür Özel öncülüğünde büyük iş başardık”

Özgür Çelik de burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerindeki başarıya değinerek şunları söyledi:

“Hep birlikte Türkiye`nin dört bir yanında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde çok büyük bir iş başardık. 2023 seçimleri, ne yazık ki bu topraklarda insanların umudunu biraz azaltmıştı. İnsanlar, ülkelerinin geleceğine yönelik bir karamsarlık içerisindeydi ve biz, 2024`te Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in Türkiye`deki büyük mücadelesi sonucunda büyük bir başarı elde ettik. Partimiz çok uzun yıllar sonra Türkiye`nin birinci partisi oldu. İstanbul`da 26 ilçe belediyesi kazandık. İstanbul tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde meclis çoğunluğunu sağladık.”

“Sivas`ı İstanbul`da 3 belediye başkanımız temsil ediyor”

Bu başarıyı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve örgüt ile kazandıklarını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hepinizin emeğine sağlık. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Burada üç tane Sivaslı belediye başkanı var. 2019 ve 2024 arasında İstanbul`da bir tane bile Sivaslı belediye başkanı yoktu. Sivas`ın Sivas merkezindeki, Sivas`taki nüfusu 650-700 bin civarında. Resmi rakamlara göre İstanbul`da 800 bin Sivaslı yaşıyor ama kütüğünü de İstanbul`a taşıyanları hesapladığımızda bazen 1,5-2 milyon deniyor. İstanbul`da 81 ilden komşularımız var ama Sivas nüfusu birinci sırada. Konfederasyonumuzun, federasyonlarımızın ve hemşerilerimizin hep bir şikayeti vardı. Diyorlardı ki, İstanbul`da Sivaslılar olarak biz nüfus olarak birinci sıradayız ama bir tane bile belediye başkanımız yok. Siyasette temsilimiz çok güçlü. Bugün benim il başkanlığı dönemimde Sivas`ı İstanbul`da üç tane belediye başkanımız temsil ediyor. Hepsi de İstanbul`un en önemli ilçelerini yönetiyorlar.”

“Değişimi kurultay değişimiyle sınırlandırmamak lazım”

“Değişimde derinleşmeyi bir miktar konuşmamız lazım. O değişimi sadece bir kurultay değişimi olarak 31 Mart seçimleriyle sınırlandırmamak lazım” diyen Çelik, sözü tüzük kurultayına getirerek şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in öncülüğünde 4 Eylül`de yine Sivas`ta burada sizlerle buluşarak tüzük kurultayımızı başlatarak partiyi nasıl daha genç hâle getirebiliriz, kadınların siyasetteki temsilini nasıl güçlendirebiliriz; burada sizlerle beraber konuşacağız. Tabii ki kadınları ve gençleri konuşurken deneyimli büyüklerimizi de bir kenara itmeyeceğiz. Onların tecrübesiyle gençlerin deneyimini, kadınların enerjisini nasıl birleştirebiliriz, gençlerin ve kadınların siyasette temsilini nasıl artırabiliriz; 4 Eylül`den itibaren Sivas`ta başlamak üzere hep birlikte konuşuyor olacağız.”

“3 kadın belediye başkanımız var”

İstanbul`da hiç kadın belediye başkanı yokken bugün 3 belediye başkanı olduğuna vurgu yapan Çelik, “İstanbul`da bir şeyi başardık. O da şu. İstanbul`da hiç kadın belediye başkanımız yoktu. İstanbul`da tıpkı Sivaslı belediye başkanı olmadığı gibi bugün İstanbul`da benim il başkanlığı dönemimde üç kadın belediye başkanımız var” dedi.

“Cumhuriyetin temelleri Sivas`ta atıldı”

Çelik, ziyaretini de şöyle değerlendirdi:

“Bu ziyareti birkaç cümleyle de ifade etmek isterim. Cumhuriyetin temelleri Sivas`ta atıldı, deriz hep ama bugün bize düşen görevleri de hatırlamamız lazım. Sivas`ta çok önemli kararlar alındı ama en önemli kararlarından bir tanesi, Sivas`ta Anadolu`nun Amerikan mandasına girmesi tartışıldı. Tıbbiyeli Hikmetler, kongre üyeleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir cümle söylediler ve ‘Mandayı kabul etmiyoruz. Mandayı reddediyoruz, ya istiklal ya ölüm. Tam bağımsızlık` dediler. Tam bağımsızlık şiarıyla bizlere bu güzel Cumhuriyeti armağan ettiler.”

“31 Mart`ı sonuç değil, başlangıç görmemiz lazım”

“Cumhuriyet, ilk yıllarında Türkiye eğitim seferberliği anlamında büyük işler yaptı. Köy enstitüleriyle, halk evleriyle sanayileşme anlamında büyük atılımlar yapıldı. Sosyal ve kültürel anlamda büyük atılımlar yapıldı. Kadın hakları anlamında çok önemli adımlar atıldı” sözleriyle yapılan atılımlara vurgu yapan Çelik, Marshall planıyla ülkenin adım adım emperyalist güçlere bağımlı hâle getirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ne yazık ki Türkiye`nin sanayileşmesi, kalkınması 1947`de Marshall planının kabul edilmesiyle kesintiye uğradı. Türkiye`nin kalkınması, sanayileşme yerine tarıma yönlendirildi. 1950`nin üzerinde 75 yıl geçti. Türkiye ekonomisi kademe kademe emperyalist güçlere bağımlı hâle getirildi. Tarıma yönelik bir kalkınma planı hazırlandı ama tarımın durumunu da bugün 2024 Türkiye`sinde hepiniz görüyorsunuz ve biliyorsunuz. 31 Mart`ı bir sonuç değil, yepyeni bir başlangıç olarak görmemiz lazım. Örgütümüzün bu yönüyle çok çalışması lazım. Önümüzde çok büyük görevler var. Sivas Kongresi`nin 105`inci yılındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ikinci yüzyılın şafağında bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu partinin her bir üyesine çok büyük görevler düşüyor. Türkiye`nin kalkınma hamlesini yeniden başlatmak zorundayız. Türkiye`nin eğitim seferberliğini yeniden başlatmak zorundayız. Türkiye`nin demokrasisini yeniden güçlendirmek zorundayız. Türkiye`de hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız. En önemlisi, Türkiye`nin toplumsal barışını yeniden tesis etmek zorundayız.”

“Bu ülkeyi barıştıracağız”

Ülkenin yıllarca kimlik siyaseti yüzünden büyük acılar çektiğine dikkat çeken Çelik, buna karşı mücadele edeceklerini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkede uzun yıllar, 75 yıla yakın kimlik siyaseti ne yazık ki egemen oldu. Hep bu toplumu mezheplerinden dolayı ayrıştırdı. Bu toplumu etnik kökenlerinden dolayı yaşam biçimlerinden dolayı ayrıştırdılar. Türkiye`yi kutuplaştırdılar. Kardeşi kardeşe bu ülkede düşman ettiler ve çok büyük acılar çektik. Bu acıları en derinden yaşayan illerimizden bir tanesi de Sivas. Çok büyük acılar Sivas`ta da yaşandı. Bu yönüyle Türkiye`nin toplumsal barışının yeniden tesis edilmesi çok önemli. Biz İstanbul`dan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu`yla bunun mücadelesini veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle Türkiye`de bunun mücadelesini veriyor. Bu ülkeyi barıştıracağız, bu ülkenin toplumsal barışını sağlayacağız. Tıpkı Aşık Veysel`in dediği gibi ‘Sapma sağa sola. Sen Allah`tan birlik dile, ikilikten gelir bela, dava insanlık davası, bizim davamız önce hak davası, bizim davamız memleket davası, bizim davamız`. Bu dava, Cumhuriyet Halk Partisi`nin davasıdır. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, ikinci yüzyılın şafağında sizlerle beraber cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz.”

CHP Altınyayla İlçe Örgütü`ne de Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün fotoğrafının bulunduğu tabloyu hediye ederek tabloyu kendisi astı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA