8 Eylül 2024 Pazar


15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:47   ÖZGÜR ÖZEL: "YARıN İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYıMıZ NEDENIYLE ANKARA`DA OLACAĞıZ ANCAK METIN LOKUMCU IÇIN KALBIMIZ TRABZON`DA"   15:43   ÖZGÜR ÖZEL, DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU TOPLANTıSıNA BAŞKANLıK ETTI   15:03   CHP`LI AYHAN BARUT PAMUK ÜRETICILERIYLE GÖRÜŞTÜ   14:58   DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN BAKANLıK ÖNÜNDEKI OTURMA EYLEMI 10`UNCU GÜNÜNDE...   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:19   AKDENIZ`DE GÖÇMENLERI TAŞıYAN TEKNE BATTı....   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA...   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:39   KPSS ORTAÖĞRETIM SıNAVı`NA GIRIŞ BELGELERI ERIŞIME AÇıLDı   11:16   CHP`LI GÜRER, BIBER ÜRETICISININ DERDINI DINLEDI   11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:11   ÖZGÜR ÖZEL: "DIĞER PARTILERIN HEDEFI BIZE ULAŞMAK, BIZIM HEDEFIMIZ ISE KENDI BAŞARı ÇıTAMıZı DAHA DA YUKARıYA ÇıKARMAKTıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`den muhtarlara `Kadın-Erkek Eşitliği` semineri


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı “Daha Eşitlikçi Bir Gelecek Yerelde Başlar” projesi kapsamında muhtarlara yönelik olarak ‘Kadın-Erkek Eşitliği` semineri düzenledi. Kadın erkek eşitliği, sivil katılım, kadının her alanda görünür olması, kentsel hizmetlerde muhtarların etkisi, kamusal kapsayıcılık gibi konuların konuşulduğu seminerde muhtarlara ayrıca, Büyükşehir`in kadınların ve çocukların yararlanabileceği tüm hizmetleri aktarıldı.

 

Tarih : 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:10   Okunma : 922

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı “Daha Eşitlikçi Bir Gelecek Yerelde Başlar” projesi kapsamında muhtarlara yönelik olarak ‘Kadın-Erkek Eşitliği` semineri gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 muhtarın katıldığı programda, kadın erkek eşitliği, sivil katılım, kadının her alanda görünür olması, kentsel hizmetlerde muhtarların etkisi, kamusal kapsayıcılık gibi konular konuşuldu.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık`ın konuşmacı olduğu seminerde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nın hizmet kitapçıkları dağıtıldı. Muhtarlara Büyükşehir`in kadınların ve çocukların yararlanabileceği tüm hizmetleri ve imkanları da detaylı olarak aktarıldı.

“Muhtarlar bizim için kilit nokta”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Yaklaşık 100 muhtara kadın erkek eşitliği konusunda bilgilendirmede bulunduk. Hocamız sivil katılım, kentsel hizmetler, kamusal kapsayıcılık, kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesi, okullaştırma, kadın erkek eşitliği, kadının güçlenmesi, kentsel hizmetlerde toplumun etkisi ve katılımı konularında bilgilendirme yaptı” dedi.

Muhtarların aslında mahalledeki en yetkin kamu görevlisi olduğunu belirten Sahil, “Muhtarlar bütün mahalleye hakim. Oradaki tüm şiddet olaylarını, erken yaşta evlendirme olaylarını, vakaları bilebilecek kişi. O yüzden muhtarlar bizim için kilit nokta. Bir mahallede bir olay oluyorsa muhakkak muhtar bunu biliyor. Muhtarın bu tanık olduğu şiddet olaylarını bildirme yükümlülüğü var” diye konuştu. Sahil, şiddet durumunda başvurulması gereken numaralar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nın danışma numaralarının yer aldığı ve şiddet türlerinin tanıtıldığı bir afiş hazırlanarak muhtarlara teslim edildiğini söyledi.

“Mersin kadın dostu bir kent olma yolunda önemli işlere imza atan bir belediye”

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık, eşitliği, kapsayıcılığı, hak temelli yaklaşımı mahallelerin toplumun tüm kesimleri için daha yaşanabilir, eşitlikçi, adil olması konusunda muhtarlarla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduklarını söyledi. Kaşıkırık, “Türkiye olarak, küresele cinsiyet uçurumu raporuna göre 146 ülke arasında 127. sıradayız. Ülke olarak en büyük sorunlarımızın başında bu geliyor. Cinsiyet eşitliğini biz sadece teorik bir konu olarak ele almadık. Kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi, sağlık ve sporda güçlenmesi, kadınların eğitim, sağlıkta, siyasette, sporda karar alma mekanizmalarına katılımında, gündelik yaşamın tüm alanlarında hayata eşit katılım ve temsili konusunda neler yapabiliriz, mahalleden başlayarak eşitlik kıvılcımı nasıl ateşleyebiliriz üzerine konuştuk” ifadelerini kullandı.

Kaşıkırık, Büyükşehir Belediyesi`nin kadınların hem ekonomik hem de sosyal alanlarda görünür olması için birçok proje ve hizmet yaptığını sözlerine ekleyerek, “Mersin Büyükşehir, kadın dostu ve eşitlikçi bir kent olma yolunda çok önemli ve güzel işlere imza atan bir belediye. Kadınların ekonomik sosyal alanda var olabilmeleri noktasında gerçekten Büyükşehir Belediyesi, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde tüm daire başkanlıklarıyla beraber koordine bir şekilde çalıştığında kentin kadınlar, gençler, çocuklar, erkekler tüm kesimler için daha yaşanabilir olması konusunda önemli işler yaptığını biliyoruz” diye konuştu.

Seminere katılan muhtarlar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Aziz Ekinciler(Pirireis Mahalle Muhtarı):“Kadın erkek eşitliği benim ömür boyu benimsediğim bir şey. Bu felsefeyle, bu eğitimle büyüdük. Türkiye`nin bazı bölgelerinde kadın erkek eşitliği olmuyor. Eğitimde bunun böyle olduğu vurgulanarak anlatıldı. Bazı bölgelerde hala kız çocuklarının okula gönderilmediği tespit ediliyor. Fırsat eşitliği lazım. Bunları benimsemek, özümsemek ve uygulamak lazım. Tabii ki bu eğitimin çok faydası oluyor."

-Fatma Bezgin(Limonluk Mahalle Muhtarı): “Eğitilen kişi üretici olur. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile çok güzel ortak çalışmalarımız var. Kadın erkek eşit olmasını istiyorum. Maalesef Türkiye`de bu uygulanmıyor."

-Yusuf Gül(Palmiye Mahalle Muhtarı): “Bu eğitim çok faydalı olacak. Alacağımız çok dersler var. Vatandaş çok zor durumda. Okula gidemiyorlar.

-Necmiye Dönmez (Batıkent Mahalle Muhtarı): “Kadın ve erkek muhtarlarla bir araya gelip kadın erkek eşitliği konusunda bilgiler aldık. Mahallemde herhangi bir şiddet olayı olduğunda emniyetle iç içe bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Umarım kadına şiddet son bulur, herkes mutlu olur. Kadın erkek eşitliğinin uygulanması için herkesin elini taşın altına koymasını isterim."






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA