8 Eylül 2024 Pazar


15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:47   ÖZGÜR ÖZEL: "YARıN İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYıMıZ NEDENIYLE ANKARA`DA OLACAĞıZ ANCAK METIN LOKUMCU IÇIN KALBIMIZ TRABZON`DA"   15:43   ÖZGÜR ÖZEL, DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU TOPLANTıSıNA BAŞKANLıK ETTI   15:03   CHP`LI AYHAN BARUT PAMUK ÜRETICILERIYLE GÖRÜŞTÜ   14:58   DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN BAKANLıK ÖNÜNDEKI OTURMA EYLEMI 10`UNCU GÜNÜNDE...   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:19   AKDENIZ`DE GÖÇMENLERI TAŞıYAN TEKNE BATTı....   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA...   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:39   KPSS ORTAÖĞRETIM SıNAVı`NA GIRIŞ BELGELERI ERIŞIME AÇıLDı   11:16   CHP`LI GÜRER, BIBER ÜRETICISININ DERDINI DINLEDI   11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:11   ÖZGÜR ÖZEL: "DIĞER PARTILERIN HEDEFI BIZE ULAŞMAK, BIZIM HEDEFIMIZ ISE KENDI BAŞARı ÇıTAMıZı DAHA DA YUKARıYA ÇıKARMAKTıR"  
 
     
   

Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti


Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Bursa Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti ve Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`den bilgi aldı.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 15:25   Okunma : 1028

Haber: NİSANUR YILDIRIM - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(BURSA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde; “Geçen sene yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler. Emekliye son yapılan zam, 10 bin liradan 12 bin 500 liraya getirmenin maliyeti 33 milyar. Yani zorla emekliye verdiği şu kadarcık zam, 33 milyar lira, yandaş şirketlerden sildiği verginin 20`de biri. ‘Emeklilere asgari ücret verelim` diyoruz. Verse 100 milyar para lazım. ‘Size para bulamam` diyor, emekliyi aç bırakıyor. Ama 6 katını yandaş şirketlerden siliyor" dedi.

Özel, ziyaretin ardından belediye bahçesinde bulunan yurttaşlara seslendi. Özel, "Bursa`da elimizdeki 3 belediyeyi tekrar kazandık, demek ki CHP`nin belediyecilik hizmetlerinin orada devam etmesi isteniyordu. Ama yeni belediyeler ve büyükşehiri kazandık. Bu CHP`nin dürüst, temiz, çalışkan, şeffaf, hesap verebilir, rantçıları değil halkı gözeten belediyecilik anlayışının Bursa`da özlendiğini, Mustafa Bozbey`in Nilüfer`de yaptığı efsane hizmetlerin il genelinde talep edildiğini gösteriyor" diye konuştu. 

"Bozbey`in 100 günde yaptıklarını takdir ediyorum"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`in yapılan çalışmalarla ilgili kendisine bir sunum yaptığını söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Sunumun ilk başında, ilk oturumda Bursa`da su ücretlerine yüzde 25 indirim yaparak başladığını söyledi. Bu önemli bir hizmetti. Hele hele elektrik fiyatları almış başını gitmişken, şu an da elektrik üretimi su dağıtımı için çok çok önemli bir girdiyken, yüzde 25 indirim inanılmaz bir indirimdir. Bunun yanında emeklilere bayramda verdiği destek çeklerini ve cadde ve bulvarlardaki otoparkları tamamen ücretsiz hale getirmesini, kendisi söylemedi ama Bursa basınından takip etmiştim. 2 lüks makam aracını satıp, yerine toplu taşımaya araçlar kazandırmasını, toplu taşımayı 24 saat kesintisiz hale getirmesini Bursa`nın deniz kıyısındaki deniz taşımacılığı hizmetlerini başlatmasını, özellikle halkın denize, kuma, plaja erişiminin önündeki engelleri kaldıran `Halk Plajı` uygulaması gibi her bir tanesini 100 güne sığdırmış olmasını, bu işleri katılımcı belediyecilik anlayışı ile yapmasını, sivil toplumu kucaklamasını ayrı ayrı takdir ediyorum. Kendisinin şahsında CHP grubuna hem de diğer partilerden seçilen Bursa`ya hizmet etmek için görevlendirilmiş tüm belediye meclis üyelerine başarılar diliyorum.

"Tüm Bursalılara meydan okumadır"

Biraz önceki sunumda 4.5 milyarlık SGK ve vergi borcunu gördük. Bunun çok önemli bir kısmının SGK olduğunu ve devir alındıktan sonra SGK`ların ödendiğini ama geçmiş yönetimden kalan 3.5 milyara yakın SGK borcunun bugün bu yönetimden tahsil edilmek istendiğini gördük. AK Parti yıllardır yapmadığını yapıyor, bu kadar krizin içinde, belediyeler borç batağının içindeyken, kendi yönetimindeyken SGK borcunu almamış, şimdi Bozbey`e diyor ki gel bütün SGK borçlarını faizleri ile öde, ‘ödemezsen İller Bankası`ndan gelen paraya el koyarım` diyor. Yani şunu söylüyor; `Sen hızlı başladın, çok iş yapıyorsun. Yüzde 47 ile seçildin, bu iş yüzde 60`a, 70`e gider. Sen böyle yaparsan, genel seçimlerden de partine çok katkın olur. Bunun için Bursa`ya hizmet etmeni engelliyorum. Paralarına el koyuyorum.` Bu Mustafa Bozbey`e değil, oy veren vermeyen bütün Bursalılara meydan okumadır. Bursa Belediyesi`ni kaybetmenin hazımsızlığı içinde Bursa`da her görüşten insana fatura çıkarmaktır. Bunu kabul etmiyoruz.

Geçen sene yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler. Emekliye son yapılan zam, 10 bin liradan 12 bin 500 liraya getirmenin maliyeti 33 milyar. Yani, zor zahmet, zorla emekliye verdiği şu kadarcık zam 33 milyar lira, yandaş şirketlerden sildiği verginin 20`de biri. ‘Emeklilere asgari ücret verelim` diyoruz. Verse 100 milyar para lazım. 33`ün üstüne 65-70 milyar para lazım. ‘Size para bulamam` diyor, emekliyi aç bırakıyor, yoksul bırakıyor. Ama 6 katını yandaş şirketlerden siliyor.

"Millete kafa tutmayacaksın"

81 ildeki bütün belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL ama şunu unutmayın ki yandaş şirketlerden affettiği vergi 660 milyar TL. Yani onlardan kesmeyip, onlardan 660 milyar lirayı tahsil etse bu belediyelerden hiç para kesmeyebilir. Hatta 5 katını yollar, en iyi hizmetleri halkın almasını sağlayabilirdi. Bunları yapmıyorlar. Niyet kötü. Para yoksa Kolin`e, Limak`a, Beşli Çete`ye, yandaşlara, Cengiz`e nasıl buluyorsun? Holding olunca, Cengiz Holding`e para var. Bursa`da havlucu Cengiz ağabeye gelince para yok. Yok öyle yağma. Olmaz böyle bir şey. Mesele kriz mıriz değil, mesele çalıştırmamak. Mesele cezalandırmak, mesele kafa tutmak. Ama millete kafa tutmayacaksın."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve beraberindekiler daha sonra Ulucami`ye geçerek Cuma namazını kıldı. Namaz çıkışında yurttaşlara aşure ikramında bulunan Özel, ardından esnafı ziyaret ederek sohbet etti.






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Özel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA