20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: “Biz canların da belediye başkanıyız”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBMM`ye sunulan hayvan hakları yasa teklifine tepki göstererek, “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz” dedi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2024 Pazar 10:25   Okunma : 325

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBMM`ye sunulan hayvan hakları yasa teklifine tepki göstererek, “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı`na katıldı. Toplantıda konuşan Seçer, 2019`dan bu yana yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinde yeni bir sayfa açıldığına dikkati çekti. AKP`nin 2019`dan sonra siyaseten büyük bir yara aldığını belirten Seçer, şöyle konuştu:

"Çalışarak kazanabiliriz, bizim işimiz hizmet etmek"

“İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya`nın olduğu 5 büyükşehirde sancaklarda CHP bayrağı dalgalandı. İşte başlangıç orada başladı. Bu hepimizin ortak zaferidir. Kişi yok, özne yok, özne arıyorsanız özne belli: Mustafa Kemal`in izinden giden CHP ve CHP`lilerdir. Özne partimizdir, kerameti başka yerde aramayalım. Keramet çalışmakta, emekte stratejide ortaklaşmadadır. Çalışarak kazanabiliriz, bizim işimiz hizmet etmek. İktidara giderken iyi bir örneğiz. Türkiye`nin temel sorunları var; Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en garabet eğitim sistemiyle yürüyor ve hala daha da garabeti artırarak içinden çıkılmaz bir hal aldıracak yasal düzenlemeler yapılıyor. Bir ülkede sağlık sistemi bozulur, düzeltirsiniz, ekonomi bozulur, düzeltirsiniz, tarım kötüye gider, ilave tedbirler alırsınız, düzeltirsiniz. Ama bir ülkede eğitim sistemini, iktidarın siyasi ikbali için onun insafına bırakır, muhalefet yapıyor gibi yaparsak kaybederiz, toplumu kaybederiz.”

Seçer, “Tasarruf Genelgesi” ile ilgili olarak, “Tasarruf Genelgesi 2021`de de çıktı. Ekonomi kötü olunca ‘Ne yapalım, kemerleri sıkalım` dediler. Sıkalım da siz yaşantıya devam ediyorsunuz. Bizim böyle bir derdimiz yok çünkü bizde israf ve yolsuzluk yok. Türkiye`yi batıran yolsuzluk ve israftır. Türkiye`nin kaynakları kendisine yeter. Düzenlemenin temel sebebi 411 CHP`li belediyeye yönelik. ‘Bu belediye başkanlarını nasıl engelleriz, hizmetlerini nasıl yapamaz hale getiririz? Elini ayağını bağlarız.` Başka hiçbir niyet aramıyorum, tamamen niyet bu” diye konuştu.  

AKP`nin TBMM Başkanlığı`na sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine de tepki gösteren Seçer, şunları kaydetti:

“Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum. ‘Hangisini uyutup uyutmayacağına sen karar ver ve bunu yap, yapmazsan seni hapis cezasıyla cezalandırırım` diyor. Milletvekillerimiz bu konuda meclis kürsüsünden gerekeni söyleyeceklerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes sorumluluğunu yapacak. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi yaparız. Hayvanseverlerin de bu anlamda rahat olmalarını istiyorum.”

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA