20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`den `İklim Mersin Toplantısı`


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nın `İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç` projesinin faaliyetlerinden biri olan `İklim Konferansı Mersin` kapsamında, proje ortakları ile `İklim Mersin Toplantısı` gerçekleştirildi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 09:39   Okunma : 312

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nın `İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç` projesinin faaliyetlerinden biri olan `İklim Konferansı Mersin` kapsamında, proje ortakları ile `İklim Mersin Toplantısı` gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi`nin `İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç` projesinin faaliyetlerinden biri olan `İklim Konferansı Mersin` kapsamında proje ortakları MTSO, TÜBİTAK MAM ve MedCities`in de katılımı ile `İklim Mersin Toplantısı` gerçekleştirildi. İklim Değişikliği Adaptasyon Hibe Programı (CCAGP) ile hibe alan projenin tanıtım toplantısında, iklim değişikliğine uyum konusunda şehirdeki yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri, üniversiteler ve STK temsilcileri ile güçlü iş birliği sağlamak hedeflendi. Toplantıda; iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı daha dirençli bir kent oluşturulması için, tüm kent bileşenlerinin yapması gerekenler de ele alındı.

“Projenin hedeflerinden biri de, yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmak”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, “İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç” projesinin genel amacının, Mersin`de karar vericilerin ve yerel aktörlerin iklim değişikliğinde azaltım ve uyuma yönelik kapasitelerini artırmak olduğunu belirtti. Projenin hedeflerinden birinin de yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması olduğunu kaydeden ve Büyükşehir`in çevre dostu projelerinden bahseden Halisdemir, “Sıfır atık konusu da çok önemli. Atığın kaynakta kontrolünün sağlanması gerekiyor. Evlerde üretilen organik atıkların nasıl komposta dönüştüğünü anlatmak üzere faaliyet yapacağız. Çevre ve iklim değişikliğini anlatacağımız oyunlar hazırlayacağız” dedi.

Halisdemir, ayrıca devam eden ‘Yeşil Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı` projesi ile tamamlanan ‘İklim Değişikliğine Karşı Çık` projesinden de bahsetti.

MedCities Genel Sekreteri Josep Canals ise projenin öneminden ve verecekleri katkıdan bahsederek, Büyükşehir`in önemli bir konuyu gündeme almasının şehre çok katkısı olacağını belirtti. Canals, Barselona`da düzenlenecek çalıştaya üye ülkelerin de katılımıyla Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

"Etkili bir çevresel mücadele için, ortak hareket edilmesi gerekir”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, “Etkili bir mücadele için bireylerin, toplulukların ve hükümetlerin ortak hareket etmesi gerekmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı`mızca hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, TÜBİTAK ve Medcities`in ortak olduğu projede, iklim değişikliğine adaptasyon için çeşitli faaliyetler yürütülecektir” dedi.

Özdemir konuşmasının sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in öncülüğünde, çevre ve iklim konusunda birçok projede alan çalışması yapıldığını da sözlerine ekledi.

“Mersin iş dünyasını, iklim değişikliğine uyum anlamında en iyi şekilde hazırlayacağız”

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da “Ayrım yapmadan öncelikli sektörlerle başlayarak, bu konuda kent ekonomimizi çalışmalara entegre edeceğiz. Önce farkındalık, sonra eğitim modülleri ve daha sonra saha uygulamalarıyla, Mersin iş dünyasını iklim değişikliğine uyum anlamında en iyi şekilde hazırlayacağız. Amacımız, sıfır atığı olan sektörler, çevreyi koruyan bir ekonomi ve Mersin`i sağlıklı yaşanır bir kent haline getirmektir” diye konuştu.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi`nden Uzman Araştırmacı Doç. Dr. Haldun Karan ise “İklim risklerini ölçebilmemiz için, sektörlerin adaptasyon kapasitelerini ve kırılganlık derecelerini bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla projeye bu bağlamda da bakabiliriz. Sektörlerin ve belediyelerin bunlara karşı adaptasyon kapasitesinin ne olduğu ve nasıl geliştirilmesi gerektiği, kırılganlığının ne olabileceğini ortaya koyacağız” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA