19 Temmuz 2024 Cuma


15:57   TARSUS’TA KURALAR ÇEKILDI: KÖYLER ARASı FUTBOL TURNUVASı BAŞLıYOR   15:47   TALAT DINÇER: MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE NELER OLUYOR?   14:37   CHP`NIN EĞITIM MARATONU... EĞITIM-SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: "ONLAR, ÜLKEYI ORTADOĞU KARANLıĞıNA TAŞıMAK ISTIYOR"   13:48   TBMM`DE GERGIN GECENIN AYRıNTıLARı ORTAYA ÇıKTı   13:46   GÜLCAN KıŞ: “BELEDIYELERI CEZALANDıRARAK, MILLETI CEZALANDıRıYORSUNUZ”   12:45   CHP`DEN 24 SAATLIK "EĞITIM MARATONU"... ÖZGÜR ÖZEL: "PARASı OLMAYANıN NITELIKLI EĞITIME ERIŞME ŞANSı YOK"   12:44   CHP`DEN 24 SAATLIK "EĞITIM MARATONU"... ÖZGÜR ÖZEL: "TAM GÜN HIÇ SUSMADAN BURADAN MILLI EĞITIM KONUŞACAĞıZ"   12:33   VELI AĞBABA: "MEMLEKET, DOLANDıRıCıLARıN, KARA PARA AKLAYANLARıN BAŞKENTI OLMUŞ DURUMDA"   12:02   CHP`NIN 24 SAATLIK EĞITIM MARATONU... SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "EĞITIM, TÜRKIYE`NIN TEMEL SORUNU"   11:30   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ: BEDELI KRIZI YARATANLAR ÖDESIN   10:38   CHP`NIN EGITIM MARATONU BAŞLADı…   10:19   PROF. DR. ESIN DAVUTOĞLU ŞENOL`DAN SALGıN UYARıSı...   10:19   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN DA BIR KAMPÜSÜ OLACAK    08:30   SOKAK HAYVANLARıNA "ÖTANAZI" YAPıLMASıNı ÖNGÖREN KANUN TEKLIFININ GÖRÜŞMELERI ERTELENDI...   07:33   HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı TBMM`DE “VEKILLER DıŞARı, YASA IPTAL”, “SUSMA, HAYKıR, KATLIAMA HAYıR” SLOGANLARı ATıYOR   06:13   SOKAK HAYVANLARıNA "ÖTANAZI"YI ÖNGÖREN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞMELERINDE STK TEMSILCILERI DINLENILDI…   16:45   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “İÇINDE ÖLDÜRME OLAN BIR ÇÖZÜMÜ KABUL ETMIYORUZ”   16:24   İSTANBUL`DAKI 1 MAYıS DAVALARı... 17 SANıKLı DAVADA ADLI KONTROL HÜKÜMLERI KALDıRıLDı   16:15   ``ÖTANAZI`` YASA TEKLIFI KOMISYONDA... TBMM TARıM, ORMAN VE KÖYIŞLERI KOMISYONU`NDA TARTıŞMA ÇıKTı   16:12   TÜRKIYE BANKALAR BIRLIĞI YÖNETIM KURULU BAŞKANLıĞı`NA ALPASLAN ÇAKAR GETIRILDI  
 
     
   

Fransa`da sol ittifakın lideri Jean-Luc Melenchon: “Filistin Devleti`ni tanıyacağız”


Fransa`da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2024 Pazartesi 01:08   Okunma : 258

(ANKARA) - Fransa`da ikinci tur seçimlerinden birinci çıkan sol ittifakta yer alan Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, seçim zaferi konuşmasında “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” dedi.

Fransa`da genel seçimlerin ikinci turu yapıldı. Buna göre, ikinci turu sol ittifak Yeni Halk Cephesi birinci sırada tamamladı. Macron`un partisi Rönesans ikinci, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi üçüncü sırada yer aldı.

Meclis çoğunluğunun sağlanamadığı seçimden galip ayrılan Yeni Halk Cephesi ittifakının en büyük partisi Boyun Eğmeyen Fransa`nın (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını söyledi.

Boyun Eğmeyen Fransa`nın lideri Jean-Luc Melenchon yaptığı zafer konuşmasında Filistin devletini tanıma sözü vererek “Yeni Halk Cephesi`nden bir Başbakanımız olacak. Pek çok şeye kararnameyle karar verebileceğiz. Mesela Filistin Devleti`ni tanıyacağız” diye konuştu.

Melenchon iki gün önce yaptığı seçim mitinginde ise şunları söylemişti:

“Bu seçimi daha önce Avrupa seçimlerinde de görmüştük. İnsanlar birçoğumuzun Avrupa seçimlerini Filistin`deki sömürgeciliği protesto için kullanmamıza ve hemen ateşkes ve katliamın sona ermesi için mücadele etmemize şaşırmıştı. Ancak, şu anda, Yeni Halk Cephesi milletvekilinin seçilmesi, savaş mantığının, sömürgecilik mantığının, şiddet mantığının hiçbir yere götürmediğini göstermek için Filistin Devletini tanımak için mutlak bir iradeye, mutlak bir çoğunluğa sahip olduğumuz anlamına geliyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA