4 Temmuz 2024 Perşembe


15:43   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: “SIZE HAYAT GÜZEL. OLAN IŞÇIYE, EMEKÇIYE, YOKSULA OLUYOR”   15:10   EĞITIM-İŞ`TEN TBMM ÖNÜNDE MESLEK NÖBETI...   15:09   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… ATEŞ AILESININ AVUKATı ŞEYDA ŞAHIN, 17 KIŞININ AYRıLDıĞı DOSYADAKI BAZı İSIMLERI AÇıKLADı   14:48   VELI AĞBABA: TÜRKIYE MAALESEF TARIKATLAR ARASıNDA, CEMAATLER ARASıNDA PAY EDILMIŞ DURUMDA   14:27   ÖZGÜR ÖZEL ILE ÜMIT ÖZDAĞ, CHP GENEL MERKEZI’NDE BIR ARAYA GELDI   14:15   ALMANYA DıŞIŞLERI, TÜRKIYE`NIN BERLIN BÜYÜKELÇISI`NI BAKANLıĞA ÇAĞıRDı   14:01   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU: "İSTANBUL DA BIR ASKERI ALAN DAHA IMARA AÇıLDı"   13:54   HAMAS, ATEŞKES VE REHINE TAKASı İÇIN SON ÖNERISINI ARABULUCULARLA PAYLAŞTı, İSRAIL`IN YANıTı BEKLENIYOR   13:49   CHP`LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı İSTANBUL`DA BIR ARAYA GELDI...   13:48   YENIŞEHIR BELEDIYESI, HALK KART`ıN HAZIRAN AYı TUTARLARıNı YATıRDı   13:47   CHP`LI İLGEZDI: "ANNELERIYLE CEZAEVINDE KALAN 0-6 YAŞ ARASı ÇOCUK SAYıSıNı ADALET BAKANLıĞı GIZLIYOR"   13:45   KADıN CINAYETLERINI DURDURACAĞıZ PLATFORMU: 2024`ÜN ILK 6 AYıNDA 205 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ, 117 KADıNıN ÖLÜMÜ DE ŞÜPHELI   13:25   BELEDIYE EKIPLERI TEMIZ BIR SILIFKE İÇIN ÇALıŞıYOR   13:23   ÖZGÜR ÖZEL, 6 TEMMUZ`DA SOSYALIST ENTERNASYONAL ZIRVESINE KATıLMAK ÜZERE ROMANYA`YA GIDIYOR...   13:02   MSB KAYNAKLARıNDAN ‘SURIYE` AÇıKLAMASı   12:35   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSU KAYıTLARı DEVAM EDIYOR   11:50   SANAL GERÇEKLIK İLE MERSIN, VATANDAŞıN ELININ ALTıNDA   11:41   GÜLCAN KıŞ: AYDıNCıK YAT LIMANı PROJESININ DURDURULMASıNı TALEP EDIYORUZ   11:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLE ÇIFTÇI VE YAYLACıLAR DAHA MUTLU   01:55   KOMISYON BAŞKANı MAHMUT ÖZER, ÖĞRETMENLIK MESLEK KANUNU TEKLIFININ GÖRÜŞÜLDÜĞÜ TOPLANTıDA EĞITIM BIR -SEN`E SÖZ VERMEDI  
 
     
   

Sinan Ateş Cinayeti Davası... Abla Selma Ateş`ten Sanıklara Sert Sözler


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de, bir aracın arkasına saklanan tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmüştü. Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nnde görülen davanın ikinci gün duruşması Sincan Cezaevi`nde devam ediyor.

 

Tarih : 2 Temmuz 2024 Salı 15:42   Okunma : 462

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) – Sinan Ateş davasında sanıkların savunması devam ediyor. Tutuklu sanıklardan Alper Atay, "Ben bir festivale gittim başıma gelmeyen kalmadı" derken, sanık Erdem Karadeniz ise ``Adalet istiyoruz. Benim kaldığım evde `Doğukan Çep var` diye basılıyor. Ama bulunmuyor. Ama ben burdayım" diye konuştu. Tutuklu sanık Erdem Karadeniz savunmasını bitirdikten sonra verilen ara sonrası dışarı çıkarılırken müştekilerin olduğu yöne dönerek, "Sizin de başınız sağ olsun" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Sinan Ateş`in ablası, "Umarım siz de bir gün evlat acısı yaşarsınız" dedi. 

Duruşmada Sinan Ateş`e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan tutuklu sanık 1877 Alemdağ Spor Kulübü Derneği Başkanı Alper Atay, Alper Atay, yaptığı savunmasında, Sinan Ateş`i hiç tanımadığını söyledi. Sabıkasının olmadığını ve hiçbir suça bulaşmadığını söyleyen Atay, “Bu davada adım geçmesi benim için üzücü bir gelişme oldu” dedi.

"Doğukan Çep ile bir festivle gittim diye başıma gelmeyen kalmadı"

Savunmasında, bütün çevresinin spor camiasından olduğunu ve suçla bir alakasının olmadığını bildiren Atay, Doğukan Çep ile tanışması ve sonrasında yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Konumum gereği birçok kişiyle tanışma fırsatım buldu. Doğukan Çep`i 2016 yılında tanıdım. Bana hemşehrimiz olduğu, futbolu sevdiği söylendi. Dönem dönem görüşmelerimiz oluyordu. Olayın yaşandığı gün evimdeydim. Stada antrenman için gittim. Oradan da geri evime geldim. Daha sonrasında spor salonuna gittim. Akşam saatlerinde arkadaşımla Beykoz`daki bir otele festivale gittim. Arkadaşım olan Mustafa`nın evine gittim. O geceyi orada geçirdim. Sonra 31 Aralık günü kendi evime geldim. Normal yaşantıma devam ettim.

Öğleden sonraki saatlerde spor kulübünün kafesinde oturmaya devam ettim. Akşam Doğukan Çep yanıma geldi. Biz festivalin bu gece de devam edeceğini söyleyerek sohbete devam ettik. Doğukan da bana ‘Ben de gelebilir miyim?` dedi. Akşam dördümüz kafeden çıkıp, festivale geçmek için çıktık.

Sabah saatlerine kadar hem otopark hem de eğlence tarafında durduk. Sabah saatlerinde bir odaya girdik. Doğukan orada stresliydi. ‘Bize de bir sıkıntı açma` dedik. ‘Yok ağabey sizlik sıkıntı yok` dedi. Sabah saat 10.00 sularında odadan çıktık. Ben çıkarken eve gideceğimi söyledim, Doğukan ise babasına uğrayacağını söyledi. Doğukan, biz otelden çıkarken kapıya kadar geldi. Biz ayrılırken o oteldeydi.

Karakolda görevli memura benim evime polislerin geldiğini sordum ve bize GBT yaptılar. Sizinle alakalı bir sorun yok dediler. Ben de normal hayatıma devam ettim. Bundan sonra da Doğukan ile bir iletişime geçmedim. Ben bu olayı Doğukan yakalandıktan sonra orada kalmaya devam ettiğini öğrendim. Benim haberim dışında başka odaya geçmiş. Ben bir festivale gittim başıma gelmeyen kalmadı. Doğukan böyle bir şeyden bahsetmedi. Bahsetse benim onu yanımda barındırmayacağımı bilir ve bu yüzden söylemedi."

"Adalet istiyoruz"

Sinan Ateş`e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan tutuklu sanık Erdem Karadeniz, ``18 aydır burada tutukluyuz. Eray Özyağcı`yı tanımıyorum. Vedat Balkaya`yı olaydan sonra tanıdım” dedi. Gökhan Türkmen`e ait otelde bir ortaklığının olmadığını iddia eden Karadeniz, “Adalet istiyoruz. Benim kaldığım evde Doğukan Çep var diye basılıyor. Ama bulunmuyor. Ama ben burdayım” dedi.

Sanıklar ve müştekiler arasında tartışma

Tutuklı sanık Erdem Karadeniz savunmasını bitirdikten sonra verilen ara sonrası dışarı çıkarılırken müştekilerin olduğu yöne dönerek, "Sizin de başınız sağ olsun" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Sinan Ateş`in ablası, "Umarım siz de bir gün evlat acısı yaşarsınız" dedi. Ardından tutuklu sanıklardan biri "Hepiniz yaşayacaksınız" diye seslendi.

Duruşmaya saat 15.45`e kadar ara verildi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA