4 Temmuz 2024 Perşembe


12:35   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSU KAYıTLARı DEVAM EDIYOR   11:50   SANAL GERÇEKLIK İLE MERSIN, VATANDAŞıN ELININ ALTıNDA   11:41   GÜLCAN KıŞ: AYDıNCıK YAT LIMANı PROJESININ DURDURULMASıNı TALEP EDIYORUZ   11:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLE ÇIFTÇI VE YAYLACıLAR DAHA MUTLU   16:14   İLHAN UZGEL: “DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, ‘SIZ EGEMEN GÜÇLERIN VEKILISINIZ` DIYOR. BU ÇOK BÜYÜK HAKSıZLıK, ÇOK AĞıR BIR ITHAM, YAKıŞıKSıZ”   16:14   TOROSLAR BELEDIYESININ YOL YAPıM VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   16:03   ULAŞ KARASU, BAKAN URALOĞLU`NA, SIVAS`ıN KÖYLERINDE İNTERNET VE MOBIL TELEFONLARıN ÇEKMEMESININ NEDENLERINI SORDU   15:48   DİSK`TEN TÜİK ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   15:40   CHP`LI KAYıHAN PALA`DAN KıZıLAY HASTANELERINDE MEVZUATA AYKıRı ÜCRET ALıNMASıNA İLIŞKIN SORU ÖNERGESI   15:31   CHP’LI DINÇER: “BALıK ÇIFTLIKLERI HEM DOĞAYA HEM TURIZME ZARAR VERECEK”   15:09   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK`ÜN AVUKATı: "BIR SIYASI PARTININ IL YÖNETICI OLDUĞU VE BIR TAKıM KIŞILERLE ÇEKINDIĞI FOTOĞRAFLAR GÖSTERILEREK SUÇLU ILAN EDILMIŞTIR"   15:07   ÖMER FETHI GÜRER: GERÇEK ENFLASYONA GÖRE DEĞERLENDIRME YAPıLMıŞ OLSA BUGÜN 20 BIN LIRANıN ALTıNDA ÜCRET OLMAMASı GEREKIR   14:58   UEFA MERIH DEMIRAL`A HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı...    14:47   KEMAL KıLıÇDAROĞLU VE AYŞE ATEŞ, SINAN ATEŞ DAVASıYLA İLGILI BIRLIKTE AÇıKLAMA YAPTı   14:18   EMEKLI MEMUR-SEN`DEN EMEKLILERE YAPıLACAK ZAM ORANıNA TEPKI...   14:09   CHP, EĞITIMDEKI SORUNLARA DIKKAT ÇEKMEK İÇIN 24 SAATLIK BASıN AÇıKLAMASı YAPACAK   14:01   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, MADıMAK`TA KATLEDILEN AYDıNLAR ANıSıNA ANıT PARK YAPACAK   13:41   TARSUS’DA “KÖYDE HAYAT VAR” ETKINLIĞI BAŞLıYOR   13:37   TALAT DINÇER’DEN MERSIN’DE YıKıLAN OKULLAR HAKKıNDA SORU ÖNERGESI   13:33   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, ZAFER ÇOŞKUSUNU MEZITLI HALKı İLE YAŞADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, `Halk Kart` uygulaması ile hem dar gelirli vatandaşa hem esnafa desteğini sürdürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart uygulaması ile dar gelirli yurttaşlara destek olmaya devam ediyor. Temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinin alınabildiği uygulama ile ihtiyaç sahibi yurttaşlar rahat bir nefes alırken, mahalle esnafının da kazanç sağlamasına katkı sunuluyor. 

 

Tarih : 2 Temmuz 2024 Salı 09:23   Okunma : 292

(MERSİN)-  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart uygulaması ile dar gelirli yurttaşlara destek olmaya devam ediyor. Temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinin alınabildiği uygulama ile ihtiyaç sahibi yurttaşlar rahat bir nefes alırken, mahalle esnafının da kazanç sağlamasına katkı sunuluyor. 

2019 yılında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen Halk Kart uygulaması ile Mersin Büyükşehir, dar gelirli vatandaşlara el uzatırken, mahalle esnafına da destek oluyor.

Uygulamadan yaklaşık olarak 9 bin aile faydalanıyor. Her ilçede bulunan Halk Kart Başvuru Merkezi`ne şahsen yapılan başvurularda muhtaçlık değerlendirme ölçütleri baz alınıyor. Sosyal inceleme şartlarına uygunluk taşıyan aileler, engelli ve ağır hastalık durumunda iş yaşamına katılamayanlar, boşanma sürecinin ardından çocuklarının bakımını ve üniversite öğrencilerinin geçimini üstlenen vatandaşlar karttan faydalanabiliyor.

Başvuru sürecinde müracaatçı kira kontratı, öğrenci belgesi, E-devlet üzerinden alınan aynı hanedekilerin oturan belgesi, ağır hastalık ve engelliler için sağlık raporu aranıyor.

“2019 yılından bu yana binlerce ihtiyaç sahibi ailemize destek sağladık”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Derya Demirci, “Vatandaşlarımız, 13 ilçemizde bulunan Halk Kart ofislerimizi ziyaret ederek başvurularını tamamlayabilirler. Kabul edilen başvuruların ardından bakiye yüklenmesi eşliğinde aylık olarak vatandaşlarımız 400`ün üzerinde anlaşmalı olan Halk Kart marketlerinden gıda ve temizlik ürünleri gibi alışverişlerini tamamlayabilirler. Uygulama ile hem dar gelirli vatandaşlarımız Halk Kartı kullanarak ihtiyaçlarını gideriyor hem de esnafımız kazanıyor” dedi. 

“Halk Kart çıktığından beri ben çok memnunum”

1 yıldır Halk Kart`tan faydalanan Aysel Ay, uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, “Kahvaltılığımı, deterjanımı, temel gıdalarımı alıyorum. Benim bir emekli maaşım veya bir gelirim yok. Ev hanımıyım. Başvurum uygun görüldü. Hayat pahalılığı çok arttı ve geçim artık çok zor. Halk Kart çıktığından beri ben çok memnunum. Tek yaşadığım için bana çok güzel bir fayda sağladı. İhtiyaçlarımı karşılıyorum. Başkanımız Vahap Seçer, ihtiyacı olanın, dar gelirlinin, üniversite öğrencilerinin yanında. Herkes ondan çok memnun” diye konuştu.

“Ayın belirli günlerinde bayağı bir yoğunluk oluyor”

Esnaf İsmail Kara ise uygulamayı çok beğendiğini dile getirerek, “Vatandaşlarımız bu sayede temel ihtiyaç malzemelerini alıyorlar. Çok güzel bir uygulama gerçekten çünkü gerçek ihtiyaç sahibi olan insanlar bulunmuş ve onlara destek verilmiş. O yüzden bu uygulamayı takdir ediyorum. Bizim de bütçemize büyük bir katkı sağlıyor. Görmediğimiz eski müşterilerimizi görmeye başladık. Ayın belirli günlerinde bayağı bir yoğunluk oluyor bizim için de iyi oluyor” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA