3 Temmuz 2024 Çarşamba


16:14   İLHAN UZGEL: “DıŞIŞLERI BAKANLıĞı, ‘SIZ EGEMEN GÜÇLERIN VEKILISINIZ` DIYOR. BU ÇOK BÜYÜK HAKSıZLıK, ÇOK AĞıR BIR ITHAM, YAKıŞıKSıZ”   16:14   TOROSLAR BELEDIYESININ YOL YAPıM VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   16:03   ULAŞ KARASU, BAKAN URALOĞLU`NA, SIVAS`ıN KÖYLERINDE İNTERNET VE MOBIL TELEFONLARıN ÇEKMEMESININ NEDENLERINI SORDU   15:48   DİSK`TEN TÜİK ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   15:40   CHP`LI KAYıHAN PALA`DAN KıZıLAY HASTANELERINDE MEVZUATA AYKıRı ÜCRET ALıNMASıNA İLIŞKIN SORU ÖNERGESI   15:31   CHP’LI DINÇER: “BALıK ÇIFTLIKLERI HEM DOĞAYA HEM TURIZME ZARAR VERECEK”   15:09   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK`ÜN AVUKATı: "BIR SIYASI PARTININ IL YÖNETICI OLDUĞU VE BIR TAKıM KIŞILERLE ÇEKINDIĞI FOTOĞRAFLAR GÖSTERILEREK SUÇLU ILAN EDILMIŞTIR"   15:07   ÖMER FETHI GÜRER: GERÇEK ENFLASYONA GÖRE DEĞERLENDIRME YAPıLMıŞ OLSA BUGÜN 20 BIN LIRANıN ALTıNDA ÜCRET OLMAMASı GEREKIR   14:58   UEFA MERIH DEMIRAL`A HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı...    14:47   KEMAL KıLıÇDAROĞLU VE AYŞE ATEŞ, SINAN ATEŞ DAVASıYLA İLGILI BIRLIKTE AÇıKLAMA YAPTı   14:18   EMEKLI MEMUR-SEN`DEN EMEKLILERE YAPıLACAK ZAM ORANıNA TEPKI...   14:09   CHP, EĞITIMDEKI SORUNLARA DIKKAT ÇEKMEK İÇIN 24 SAATLIK BASıN AÇıKLAMASı YAPACAK   14:01   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, MADıMAK`TA KATLEDILEN AYDıNLAR ANıSıNA ANıT PARK YAPACAK   13:41   TARSUS’DA “KÖYDE HAYAT VAR” ETKINLIĞI BAŞLıYOR   13:37   TALAT DINÇER’DEN MERSIN’DE YıKıLAN OKULLAR HAKKıNDA SORU ÖNERGESI   13:33   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, ZAFER ÇOŞKUSUNU MEZITLI HALKı İLE YAŞADı   13:27   MECLIS`TE ``ALEVI`` TARTıŞMASı...   12:37   MILYONLARCA EMEKLININ ELI YINE BOŞ KALDı   12:19   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERKEN SEÇIM MESAJı   10:43   SILIFKE ZAFER ÇOŞKUSUNU HEP BIRLIKTE YAŞADı  
 
     
   

"Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" açılış töreni CHP Genel Başkanı Özel`in katılımıyla yapıldı


"Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" açılış töreni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in katılımıyla gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Didim`den Turgutreis`e ve Bodrum`a olan seferler günde üç defa yapılacak. Karşılıklı olacak ve tam bilet 250 Türk lirası. Yarım bile 160 lira. Engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı gruplar da ücretsiz olarak tıpkı otobüsler gibi feribotumuzdan faydalanacaklardır" dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:39   Okunma : 405

(AYDIN) - "Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" açılış töreni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Didim`den Turgutreis`e ve Bodrum`a olan seferler günde üç defa yapılacak. Karşılıklı olacak ve tam bilet 250 Türk lirası. Yarım bile 160 lira. Engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı gruplar da ücretsiz olarak tıpkı otobüsler gibi feribotumuzdan faydalanacaklardır" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" açılış töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Aydın`ın Didim ilçesi D-Marin Yolcu iskelesinde gerçekleşen törene CHP Genel Başkanı Özel’in yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’li milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

"Ortak projelerimizin ikincisi, üçüncüsü gelecek"

Törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bugün iki ilimiz Muğla ve Aydın`ın ortak başlattığı deniz otobüsü seferlerini Denizcilik ve Kabotaj Bayramı`nda, böyle özel bir günde yapılmasından çok mutluyum. Bu bir ilk oluyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım ortak projelerimizin ikincisi, üçüncüsü gelecek" dedi.

"Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için hep birlikteyiz"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise "Bugün 1 Temmuz Kabotaj Bayramında denizlerdeki bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, sembolü olan bu özel günde sevgili Özlem başkanımla birlikte halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için çok önemli bir projeyi hayata geçirmek için şu anda sayın genel başkanımızın da katılımıyla hep birlikteyiz. Ulu Önder Atatürk, İzmir İktisat Kongresi`nin açılışında `askeri zaferleri, ekonomik zaferlerle taçlandıramazsanız, boşa gider` demiştir. İlk kabotaj konusu İzmir İktisat Kongresi`nde ortaya konmuştur. Kararlardan biridir; denizlerdeki egemenliğin yeniden Türk ulusuna geçmesi. Sonrasında tabii ki 1926 yılında tam da bugün Kabotaj Kanunu yürürlüğe sokulmuştur. Ama o İzmir İktisat Kongresi`nde alınan karar, Lozan`a da altlık oluşturmuştur. Lozan`da alınan kararların içerisinde Türk denizlerinin yeniden Türk hâkimiyetine geçmesi bir kılavuz olarak yer almıştır. Büyük Atatürk`ün ilkeleri ve devrimlerinin arasında en önemlilerinden bir tanesi de Kabotaj Kanunu`dur. Kendisine tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de sayın genel başkanımızın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda bizlerin, yerel yöneticiler arasında görevleri bilinçli eylemler geliştirmek, kültürel mirasımızı, doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe taşımak ve tüm bunlarla birlikte de hizmeti dört bir yana ulaştırmak olacaktır" dedi.

"Denizcilik bakanlığının olmaması en büyük ayıplarımızdan"

"Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin gayesi halkımızla iç içe, halk için kolektif bir anlayışla, demokratik, üretici, kaynak yaratıcı, bütünleştirici bir çerçevede çalışmaya, başarılı olmaya, gayret etmeye kararlıyız" diyerek sözlerini sürdüren Aras, şunları kaydetti:

"Buna çalışıyoruz. Bu bağlamda bu dayanışma duygularıyla sayın başkanım, Özlem Çerçioğlu`yla beraber bu kararı aldık. Çok hızlı bir şekilde hayata geçirdik. Bunun için ekiplerimize de, belediyelerimizin bu konuda görev yapan yöneticilerine, emekçilerine de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bugün itibariyle Bodrum, Turgutreis, Didim seferleri başlayacak. Yarından itibaren de Marmaris, Fethiye. Bu bunlarla sınırlı kalmayacak. Üç tarafı denizlerle çevrili bu kadim memleketimizde, bu güzel vatanımızda yüz yıllık cumhuriyette bir denizcilik bakanlığının olmaması en büyük ayıplarımızdan bir tanesidir. İnşallah, en kısa zamanda iktidarımızda sayın genel başkanımızın da takdirleriyle denizcilik bakanlığını da ihdas edeceğiz.

Engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı gruplarda ücretsiz

Didim`den Turgutreis`e ve Bodrum`a olan seferler günde üç defa yapılacak. Karşılıklı olacak ve tam bilet 250 Türk lirası. Yarım bile 160 lira. Engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı gruplarda ücretsiz olarak tıpkı otobüsler gibi feribotumuzdan faydalanacaklardır. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün bizlere katılan sayın genel başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Özlem Başkanımın dediği gibi bizler Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları olarak ortak projeleri her zaman hayata geçirmeye kararlıyız."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA