30 Haziran 2024 Pazar


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer:


Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ev sahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin destekleriyle Cumhuriyet Mahallesi Kilikya Kültür Merkezi’nde ‘Gadir Hum Bayramı’ kutlaması düzenlendi.

 

Tarih : 27 Haziran 2024 Perşembe 11:10   Okunma : 548

(MERSİN)- ‘Gadir Hum Bayramı` kutlamasına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “2019`dan sonra herkesi seven, herkesi kendisi gibi gören bir belediye başkanınız var. Bu anlayışımızı da devam ettireceğiz. Çünkü doğru yoldayız. Doğru yolda olduğumuzu da 31 Mart`ta gördük” diye konuştu.

Kutlama programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, DEM Parti Mersin İl Eş Başkanları Reşat Aşan ve Bedriye Kuş, TİP Mersin İl Başkanı Ahmet Paket, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özgenç, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlgar Baharlu, Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği  Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu, Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin Katolik Kilisesi Pederi Roshan Cordeiro, Meclis üyeleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Herkesi kendi gibi gören bir belediye başkanınız var”

Bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Seçer, “Mersin`de yaşamaktan mutluyuz. 2019`dan sonra herkesi seven; dini, mezhebi, meşrebi, yaşam biçimi, zenginliği, fakirliği, bölgesi, mahallesi ne olursa olsun herkesi kendisi gibi gören bir belediye başkanınız var. Bu anlayışımızdan dolayı kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. İncindik incitmedik; üzüldük, üzmedik; ötelendik, darbe yedik, ne öteledik, ne de darbe vurduk. Dimdik ayakta durduk” diye konuştu.

“Doğru yolda olduğumuzu 31 Mart`ta gördük”

Başkan Seçer, “‘İnsanların mutluluğu, insanların huzuru, insanların kendisini iyi hissetmesi bizim için en önemli kazanım`, ‘En büyük projemiz, insanların huzurunu yerine getirmek`, ‘Herkesin kimliği, herkesin mezhebi, meşrebi, dili, inancı, onun onurudur, şerefidir` dedik. Bu anlayışımızı da devam ettireceğiz. Çünkü doğru yoldayız. Doğru yolda olduğumuzu da 31 Mart`ta gördük. En Batı uçtan en Doğu uca kadar ‘Bu başkanın mezhebi bu, meşrebi bu` demedi. Mersinli, ‘Ben mutluyum` dedi ve sahiplendi. Bu bir siyasi konuşma değildir, bu Mersin`in sosyolojik tespitidir. Şu anda Mersin`de tablo budur” ifadelerini kullandı.

Seçer, konuşmasını katılımcılara şöyle seslenerek sonlandırdı:

“Bugün burada kendileri için çok önemli bir gün olan Ğidir Ğadir`i kutlayan bir topluluk var. Herkesin buna saygı duyduğu bir kent Mersin. Ama bu topluluk; ‘Dini ve anlayışı ne olursa olsun herkesin Allah`ı birdir` anlayışıyla herkese saygı duyan bir topluluktur. Bu topluluğun üyesi olmaktan da gurur duyuyorum. Bayramınız kutlu olsun."

“Böyle günler, sevgi ortamının oluşturulması için fırsattır”

Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Muhsin Uğurel, Gadir Hum`un dünya tarihindeki en önemli olaylardan biri olduğunu vurguladı. Gadir Hum gibi bayramların, insanların kardeşçe bir araya gelmesi için önemli olduğunu belirten Uğurel, şunları söyledi:

“Böyle günlerin, insanların yakınlaşmaları ve toplum içerisinde barış ve sevgi ortamının oluşturulması açısından büyük fırsatlar sunduğunu vurgulamak isterim. Şu bir gerçektir ki, bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, haksızlık karşısında yürek birliği yapmaya ihtiyacımız vardır. Aramızdaki fikir farklılıklarını, anlaşılmazlık konusu yapmak yerine zenginlik olarak kabul edip, farklı grupların fikirlerinden insanlık adına faydalı anlamlar çıkarmak bizleri birbirimize biraz daha yakınlaştıracaktır. Çünkü tüm insanlar en nihayetinde kardeştir ve bu kardeşliği korumak en kutsal görevdir."

Programda hoca Ali Yıldız eşliğinde dua edildi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlgar Baharlu`nun, Gadir Hum ile ilgili konuşmasının ardından Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği  Kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu da bir  konuşma yaptı.

Program, Hırisi dağıtımı ile sona erdi. Başkan Seçer, son olarak da dernek binasını inceledi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA