19 Nisan 2025 Cumartesi


14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   12:49   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "YOZGAT`TA YURTTAŞLARıMıZ, ÇIFTÇILERIMIZ, ESNAFıMıZ, IŞÇILERIMIZ IKTIDARA VERDIKLERI DESTEĞIN KARŞıLıĞıNı BULAMADıLAR"   12:06   DOKTOR MEHMET ÖZ, ABD`DE FEDERAL SAĞLıK HIZMETLERI DIREKTÖRLÜĞÜ GÖREVINE BAŞLAMAK ÜZERE YEMIN ETTI   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  
 
     
   

Wikileaks`in Kurucusu Julian Assange ABD`yle Anlaşma Sonrası Serbest Kalıyor


Wikileaks’in sosyal medya üzerinden yaptığı basın açıklamasına göre; Julian Assange, 2019’dan beri kaldığı İngiltere`deki yüksek güvenlikli Belmarsh hapishanesinden serbest bırakıldı. Londra’daki Yüksek Mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılan Assange, serbest kaldıktan sonra İngiltere’den ayrıldı.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 10:58   Okunma : 701

(ANKARA) - ABD`nin Irak ve Afganistan`daki savaş suçlarını ifşa eden Wikileaks`in kurucusu Julian Assange, ABD yetkilileriyle anlaşma sonucu İngiltere`den ayrıldı. Assange, Casusluk Yasası kapsamında kendisine yöneltilen 18 suçlamadan birini kabul etmesi karşılığında serbest kalacak.

Wikileaks açıklamasında, Assange`in serbest kalması için uğraşan sivil toplum örgütleri, basın yayın organları ve hak savunucularına teşekkür ederken, “Bu, ABD Adalet Bakanlığı ile uzun süreli müzakereler için alan yarattı ve henüz resmi olarak sonuçlandırılmamış bir anlaşmayı mümkün kıldı. En kısa sürede daha fazla bilgi sağlayacağız” ifadelerini kullandı.  

Wikileaks, açıklamasında şunları da kaydetti:

“Günde 23 saat izole edilmiş 2x3 metrelik bir hücrede beş yıldan fazla bir süre kaldıktan sonra, eşi Stella Assange ve babalarını yalnızca parmaklıklar arkasından tanıyan  çocuklarıyla yeniden bir araya gelecek. WikiLeaks, hükümet yolsuzlukları ve insan hakları ihlalleriyle ilgili ezber bozan hikayeler yayınladı ve gücü elinde bulunduranları eylemleri nedeniyle  sorumlu tuttu. Julian, baş editör olarak bu ilkeler uğruna ve halkın bilgi edinme hakkı için  ağır bedeller ödedi.”

Bir suçlamayı kabul etti, anlaşma sağlandı

Açıklamada Assange`ın Avustralya`ya döneceği bildirildi. Daha önce, ABD`ye bağlı Kuzey Mariana Adaları Bölge Mahkemesi, Assange`ın anlaşmanın bir parçası olarak suçu kısmen kabul edebileceğini belirten bir belge yayınlamıştı. Kendisine yöneltilen suçlamalardan birini kabul etmesi durumunda Assange`ın beş yıl hapis yattıktan sonra serbest kalmasına izin verebileceği dile getirilmişti.

ABD, WikiLeaks`in kurucusu ile anlaşmaya varmalarının ardından Julian Assange`ın İngiltere`den iade edilmesi talebinden vazgeçmeyi kabul etti. Mahkeme belgelerine göre Assange, kendisine yöneltilen suçlamalar arasında yer alan “ulusal savunma bilgilerini elde etmek ve ifşa etmek için komplo kurmak" suçunu kabul etmesi karşılığında, 62 ay hapis cezasına çarptırılacak ve bu süre halihazırda bir İngiliz hapishanesinde geçirdiği süreye denk gelecek.

Assange`ın anlaşma kapsamında tek bir suçlamayı kabul edeceği duruşma 26 Haziran`da görülecek. Assange`ın mahkemeye kendi ülkesi olan Avustralya`dan katılacağı bildirildi.  

ABD`nin Irak ve Afganistan`daki suçları ifşa etmişti

Julian Assange`ın kurucusu olduğu WikiLeaks, 28 Ekim 2010`da ABD`nin Irak ve Afganistan`da işlediği suçları da delillendiren 251 bin gizli belgeyi yayınladı. Görüntüler arasında ABD ordusuna ait helikopterden çekilmiş ve Irak`ın başkenti Bağdat`ta 18 sivilin öldürülüş anını gösteren bir video da yer alıyordu.

Assange, Haziran 2012`de Ekvador`un Londra Büyükelçiliği`ne sığındı ancak 11 Nisan 2019`da büyükelçilikten çıkarılarak gözaltına alındı. Daha sonra Assange, "kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten" tutuklanarak Londra`daki Belmarsh Hapishanesi`ne gönderildi.

50 hafta hapse mahkum edilen Assange hakkında iade talebi çerçevesinde cezasını tamamladıktan sonra da tutuklu kalmasına karar verildi; daha sonra ise Yüksek Mahkeme, 10 Aralık 2021`de Assange`ın ABD`ye iade edilebileceğine hükmetti. Dönemin İçişleri Bakanı Priti Patel de, 17 Haziran 2022`de Assange`ın ABD`ye iade edilmesi kararını imzaladı.

ABD, Assange`ı, Afganistan ve Irak`taki savaşlarla ilgili gizli ABD askeri kayıtlarının ve diplomatik mesajların yayımlanması nedeniyle, çoğu Casusluk Yasası kapsamındaki 18 ayrı suçtan yargılamak istiyordu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA