28 Haziran 2024 Cuma


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

Diyarbakır ve Mardin`deki Yangından Kurtarılan Hayvanların Tedavisi Sürüyor


Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi`nde 20 Haziran`da gece yarısı çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever ile Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ve Yetklinler Mahallesi`ne sıçradı. Yangında, 15 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi ise yaralandı. Hastanelerdeki tedavilerinin ardından 70 kişi taburcu olurken, 3 kişinin ise tedavileri sürüyor.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 10:49   Okunma : 535

(DİYARBAKIR)- Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan ve 15 kişinin yaşamı yitirdiği yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`nde devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında 14 bin 900 dönüm arazinin etkilendiğini açıklarken, Köksalan Mahallesi`nde 924 küçükbaş hayvanın öldüğünü, tedavi edilemeyecek durumda ağır yaralı 83 küçükbaş hayvan Et ve Süt Kurumu`na kesime gönderildiğini ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de yangından yaralı kurtulan hayvanların tedavisi için çalışmaları sürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı`nın verilerine göre, çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanla birlikte doğal yaşamın önemli bir parçası olan farklı türde canlı da yaşamını yitirdi. 

Yangın söndürme çalışmaları sürerken 2 veteriner hekim, 3 saha çalışanıyla birlikte Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Dicle Üniversitesi ekipleri de ilkyardım çalışmalarında yer aldı. Ekipler, yangın bölgesinde çok sayıda hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.  İlk müdahaleden sonra Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine nakledilen yaralı hayvanlar, İstanbul Beşiktaş Belediyesi`nden gelen ekiplerle birlikte tedavi edildi.

`11 yaralı hayvanın tedavisi sürüyor`

Sağlık Daire Başkanlığı olarak ilk andan itibaren alanda müdahalede bulunduklarını anlatan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jehat Altun, Hayvan Bakımevi olarak ekipleriyle birlikte Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi ile koordineli bir şekilde yaralı hayvanların tedavilerinin yapıldığını belirtti. Altun, “İlk gün 7 koyun, 4 keçi toplam 11 yaralı hayvan bakım evine alınarak gerekli tedavileri ve bakımları yapıldı. Ertesi gün tetanos aşıları için İstanbul`a sevk edildiler. İkinci gün yine Beşiktaş Belediyesi`nden gelen ekiple yangının etkilediği alana gidildi. Orada çiftlik hayvanlarının gerekli tedavileri yapıldı” dedi.

Yangının etkilendiği alandan aralarında bir tane tek tırnaklı olmak üzere 11 hayvanın daha getirildiğini ifade eden Altun, söz konusu hayvanların bakım evindeki tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Altun, hayvanları, tedavisinin bitmesinin ardından sahiplerine vereceklerini kaydetti.

Beşiktaş Belediyesi Mobivet`le çalışmalarda yer alıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek olan Beşiktaş Belediyesi ekipleri de çalışmalarda yer alıyor. Beşiktaş Belediyesi Veteriner Hekimi Özgür Karadeniz, Mobivet Hayvan Ambulansı ile yangının üçüncü günü Diyarbakır`a geldiklerini söyledi. Karadeniz, “Yaşanan yangın felaketinden etkilenen hayvanların tedavisini üstlenmek üzere burada bulunmaktayız. Bugün sahadaki dördüncü günümüz. Maalesef bugüne kadar yüzlerce ölüm gerçekleşmiş olsa da geriye kalanların tedavisini Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde buradaki ekiplerle birlikte sürdürmekteyiz. Aynı zamanda sahada da çalışmalarımız birlikte devam etmektedir. Hafif seyreden vakaları yerinde tedavi etmek üzere günlük olarak yangın bölgesinde bulunmaktayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına misafirperverliklerinden ve duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA