22 Nisan 2025 Salı


23:45   "CHP’LI ÇAĞLA SAKAR: ’DEMOKRASI İÇIN, ADALET İÇIN, ERKEN SEÇIM ŞART!’"   21:53   ERDOĞAN KONUŞURKEN "AK PARTI SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ŞEKLINDE PANKART AÇAN TEKSTIL IŞÇISI TUTUKLANDı   20:39   KÜTAHYA`DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   20:37   DENIZ YÜCEL: “BU MILLET ERDOĞAN`ı ÇOKTAN ‘ISTENMEYEN ADAM` ILAN ETMIŞTIR”   19:13   ESILA AYıK`ıN AVUKATı ÜMIT ÖZKAN: "HER IKI ADLIYEDEKI ITIRAZLARıMıZı DA EKLEDIK ANCAK MAALESEF CEVAP ALAMıYORUZ"   18:36   49 SANıKLı SARAÇHANE DURUŞMASı 24 EKIM`E ERTELENDI   18:13   CHP`LI YAZGAN`DAN KANAL İSTANBUL REKLAMLARıNıN ARAP MEDYASıNDA YER ALMASıNA TEPKI: "ARAPLARA PEŞKEŞ ÇEKMEK ÜZERINE KURULMUŞ BIR DÜZEN VAR"   18:11   İZMIRLI GENÇLER OTURMA EYLEMINDE: “DEĞIŞIM ATEŞI ARTıK YAKıLDı. SANDıĞı ÜÇ SENE SONRA KURSALAR DA ARTıK BUNLARıN GERI DÖNÜŞÜ YOK”   18:02   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: “TÜRKIYE`NIN BIRINCI PARTISI EMIN ADıMLARLA IKTIDARA YÜRÜMEKTEDIR DARBE GIRIŞIMLERIYLE CHP`NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALıŞıYORLAR”   17:57   ULUSLARARASı MERSIN ÇOCUK FESTIVALI IÇIN MERSIN`E GELEN ÖĞRENCILERDEN SEÇER`E ZIYARET   17:53   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK IFADE VERDI: “BU SORUŞTURMA TÜRKIYE`NIN BIRINCI PARTISI OLAN CHP`NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DURDURMA ÇABASıDıR”   17:36   MANSUR YAVAŞ: "DAIRE BAŞKANıNıZıN EVINDEN 26 KILO ALTıN, 2 MILYON DOLAR PARA ÇıKMıŞ, SORMAZ MıSıNıZ ‘BU PARANıN KAYNAĞı NEDIR` DIYE"   17:06   CHP`NIN YOZGAT`TA DÜZENLEDIĞI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGININ YANKıLARı SÜRÜYOR   17:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “50 BIN MASUM KATLEDILIRKEN, ‘BIZE NE FILISTIN`DEN` DIYEREK, 18 AYDıR SUSTUKLARı BIR INSANI TRAJEDIDEN SIYASI RANT SAĞLAMAYA ÇALıŞTıLAR”   16:52   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: EREN ÜNER HAKKıNDA ADLI MAKAMLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKTıR   16:45   HABLEMITOĞLU DAVASı 27 HAZIRAN`A ERTELENDI   16:06   PAPA FRANCIS`IN ÖLÜMÜ... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜM KATOLIK DÜNYASıNA VE VATIKAN DEVLETI`NE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   15:35   İMAMOĞLU: “MILLETIMIZ SENELERDIR MAHKEME KARARLARıNıN SARAYDAN VERILEN EMIRLERLE ALıNDıĞıNı BILIYOR. GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞILDIR”   14:58   İMAMOĞLU`NDAN EDIRNELILERE MESAJ: "GÜÇLÜ, MUTLU VE BAŞARıLı GÜNLERDE BIRLIKTE OLACAĞıZ"   14:56   CHP`LI SEMRA DINÇER: “TÜRKIYE, YıLLıK GELIRE ORANLA DÜNYADA EV SAHIBI OLMANıN EN ZOR OLDUĞU ÜLKE KONUMUNA GELDI"  
 
     
   

Avrupa Parlamentosu seçimleri tamamlanıyor. Anketlere göre, aşırı sağ partilerdeki yükseliş dikkati çekiyor


Avrupa Birliği`nin 27 üyesindeki 450 milyon kişinin, Avrupa Parlamentosu`nun 720 üyesini belirleyeceği seçim süreci, pazar günü Fransa, Almanya, İtalya ve henüz oy kullanmayan ülkelerde sandık başına gidilmesiyle sona eriyor. Perşembe günü başlayan seçim maratonunda Hollanda, İrlanda, Letonya, Malta Slovakya ve Çek Cumhuriyeti oy kullanma sürecini tamamladı.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 18:18   Okunma : 347

(ANKARA) - Avrupa Birliği`nin 27 üyesindeki 450 milyon kişinin, Avrupa Parlamentosu`nun 720 üyesini belirleyeceği seçim süreci, pazar günü Fransa, Almanya, İtalya ve henüz oy kullanmayan ülkelerde sandık başına gidilmesiyle sona eriyor. Perşembe günü başlayan seçim maratonunda Hollanda, İrlanda, Letonya, Malta Slovakya ve Çek Cumhuriyeti oy kullanma sürecini tamamladı.

Seçimler, Avrupa`da aşırı sağın yükselişinin işaretlerini vermesi yönüyle dikkati çekiyor

Oylama sürecini tamamlayan ve AP`de toplam 31 vekili bulunan Hollanda`daki sonuçlara göre, aşırı sağcı Geert Wilders`in partisi PVV`nin AP`ye 7 vekil göndermesi bekleniyor. Wilders`in partisi en son yapılan 2019 seçimlerinde AP`ye hiç vekil gönderememiş, ancak Brexit sürecinden sonra İngiltere`nin birlikten ayrılmasıyla parlamentoda bir sandalye kazanmıştı.

Anketler aşırı sağ partilerin özellikle genç seçmenler arasında artarak destek bulduğunu gösteriyor. Ipsos`a göre Fransa`daki Jordan Bardella`nın aşırı sağcı Ulusal Birlik partisi genç nüfusta yüzde 34 oranında destek buluyor. İspanya`daki VOX ve Avrupa genelindeki diğer aşırı sağ partilere gençlerden desteğin yüksek olduğuna da işaret ediliyor.

Genç seçmenlerin, göç ve küreselleşme gibi konularda kutuplaşmış durumda olduğu, bunun da aşırı sağ partilere desteği güçlendirdiği belirtilirken, aşırı sağa artan desteğin dinamiklerinin daha kapsamlı bir şekilde incelenmesinin önemi vurgulanıyor.

Geçen hafta bir grup Holokost mağduru da, sivil toplum örgütleri aracılığıyla bazı aşırı sağ partilerin nefret noktasında Nazi propagandasıyla paralel söylemlere sahip olduğunu ifade ederek, AP seçimleri öncesi genç seçmene "demokratik sürece aktif olarak katılma, ayrımcılık ve nefreti teşvik eden ideolojilere karşı çıkma"` çağrısında bulundu.

Seçimlerden sonra ne olacak?

Seçimlerden sonra, AP üyeleri siyasi konumlarına ve önceliklerine göre gruplar oluşturacak ve yeni AP başkanını seçip yasama çalışmalarına başlayacak. AP`nin yeni sandalye dağılımıyla 18 Temmuz`da da AB Komisyonu`nun bir sonraki başkanını belirlemesi bekleniyor.

AB`de doğrudan seçmenler tarafından seçilen tek kurum olan AP, bir yasama organı olmasının yanı sıra,  Avrupa Komisyonu`nun çalışmalarını denetleme ve AB politikalarının şekillendirilme konusunda önemli bir yere sahip.

AP`nin mevcut saldalye dağılımında ağırlık, merkez sağ, sosyal demokrat ve liberal partilerdeydi. Anketler, seçimlerden sonra yeni sandalye dağılımında sağın yerini güçleneceğini gösteriyor.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA