20 Haziran 2024 Perşembe


10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   20:23   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "AKP`NIN NORMALLEŞME SIYASETININ MUMU HAKKARI`DE SÖNMÜŞTÜR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Dünya Çevre Günü`nde Hem Çocuklara Hem de Yaş Almışlara Özel Etkinlik Düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde çocuklar için eğlenceli bir etkinlik düzenlendi. Çevre Dostu Atölyeler ile öğrencilerin ağırlandığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 70 çocuk, eğlenirken öğrendikleri eğitici bir gün geçirdi.

 

Tarih : 6 Haziran 2024 Perşembe 14:18   Okunma : 412

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Çevre Günü kapsamında çevre duyarlılığını ve farkındalığını artıracak etkinlikler düzenliyor.

Çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi

Çocuklar ilk olarak, MESKİ`nin Gezici Laboratuvar aracıyla, musluktan akan suyun hangi işlemlerden geçtiği hakkında bilgi sahibi oldu. Plastik atıkların tehlikesine dikkat çekmek ve kullanımlarını azaltmak için çocuklar bez çanta boyadı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, çocuklara, Büyükşehir`in sinek ve haşereyle mücadelede kullanmış olduğu aromatik bitkilerinden de hediye etti.

“Çevreye duyarlı nesiller yetişmesi için ana hedefimiz çocuklar”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir,  çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için ana hedeflerinin çocuklar olduğunu belirterek, “Etkinliğimizde, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ile ilgili çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Geri kazanımın öneminden bahsediyoruz. MESKİ ekipleri, çocuklara suyun nereden geldiğini ve nasıl arıtıldığını bahsetti. Kadınlarla, çocuklarla ve aileleriyle birlikte çevre duyarlılığını aşılayacak çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Biz de haşere ile mücadelede kullandığımız bazı aromatik bitkilerin faydalarını anlatıyoruz” dedi.

İklim değişikliklerine karşı Büyükşehir olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Halisdemir, “Halkımızdan beklentimiz, çevreyi temiz tutmaları ve kirletmemeleri. Attığımız her atık doğada yok olmuyor ve farklı sorunlara neden olabiliyor. Burada da öncelikli hedeflerimiz çocuklar. Çocuklara sürekli çevre ve iklim değişikliği ile ilgili eğitimler veriyoruz” diye konuştu.

Çocuklar, etkinliğe ilişkin şu ifadeleri kullandı:

-Sedra Sehbep:“Denizlere çöp atmamayı, çiçekleri koparmamayı, içtiğimiz suyun nasıl test edildiğini öğrendik. Çok güzel bir gün geçirdim” derken, 3. Sınıf öğrencisi Kumsal Zerya, “Bizlere bez çanta dağıttılar ve boyama yaptık. Çevreyi koruyalım ve doğaya güzel kokular gelsin diye bize bitki de verdiler. Çok mutlu oldum."

-Muhammet Kibaroğlu:“Çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız. Çevremizi kirletmemeliyiz. Survivor parkında oynadık. Su deneyini izledik ve suyun içilebilirliğini test ettik. Çok keyifli bir gün geçirdim."

-Meryem Alsüleyman:“Resim yaptık, yemek yedik ve birçok oyun oynadık. Burası çok güzel bir yer. Birçok yeni bilgi öğrendim."

Sergilerle farkındalık artırılıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi`nin destekleriyle Forum AVM`de düzenlenen Sıfır Atık Sanat Sergisi`ne de katıldı. Çocukların yaptığı eserleri inceleyen Halisdemir, “Yeni neslin çevreye duyarlı olması bizi gerçekten mutlu ediyor. Öğretmenlerimiz burada sergilenen resim ve ürünleri nasıl ürettiklerini bize anlattılar. Çok mutlu olduk. İstiyoruz ki yeni neslin çevreye duyarlılığı daha da artsın. İyi ki varsınız. Biz her zaman sizin yanınızdayız” ifadelerni kulalndı.

Yaş almışlar hem eğlendi hem çevre bilgilerini tazeledi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Yaşlı Destek Birimi`ne kayıtlı olan yaş almış yurttaşlar da etkinliğe dahil oldu. Evlerinden servislerle alınan yaş almış bireyler, Palm City AVM`de bir araya geldi. Müzik dinletisinin ardından yaş almış vatandaşlara, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi`nde görevli Çevre Mühendisleri tarafından atıkların doğru ayrıştırılması, iklim değişikliği, geri dönüşüm ve küresel ısınma ile ilgili kısa bilgilendirme yapıldı.

“Yaş almış vatandaşlarımızla beraber güzel bir etkinliğe dahil olduk”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi`nde görev yapan Çevre Mühendisi Serap Takuçin, her yaştan vatandaşa  çevre duyarlılığı konusunda eğitimler verdiklerini belirterek, “Bizler her yıl 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl da düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında; yaş almış vatandaşlarımızla beraber küresel ısınma, iklim değişikliği, geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması ile ilgili kısa bilgilendirme yaptık” dedi.

“Çevre Haftası dolayısıyla yaşlılarımıza bir etkinlik düzenledik”

Yaşlı Destek Birimi`nde görev yapan Nilhan Tamus, “Çevre Haftası dolayısıyla hem çevreyle ilgili bilgilendirme yapıldı, hem de onların güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Vatandaşlarımızı evlerinden aldık, alışveriş merkezine geldik. Çevre ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve müzik eşliğinde eğlendiler. Yaşlılarımız 65 yaş üstü, evden çıkamayan, gezemeyen, sosyalleşmeyen vatandaşlarımız. Onları günlük arıyor ve rutin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu tarz etkinliklerle onlar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan yaş almış vatandaşlar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Seval Genç: “Bugün çok güzel şeyler yaptık. Bizi evlerimizden aldılar, yemek yedik ve etkinlik başladı. Yaşlılara göre çok güzel eğlence de yapıldı. Doğayla ilgili sunum da çok güzeldi. Doğamızı koruyalım. Çevre Haftası`ndayız ve çevremize duyarlı olalım."

-Zeki Gökçe: “Büyükşehir Belediyesi`nin her türlü hizmetinden yararlanıyorum. Halk kart veriyor, temizlik yapıyor. Evimi boyadılar. Arayıp soruyorlar. Her şey çok güzeldi."

-Sezer Yılmazbil:“Büyükşehir ekipleri, bir ihtiyacım var mı diye sürekli arıyorlar. Kapımı örtemiyordum, gelip yaptılar. İhtiyacım olduğunda hemen geliyorlar, çok memnunuz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA