27 Haziran 2024 Perşembe


01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:29   BAKAN IŞıKHAN`ıN "ASGARI ÜCRETE ZAM YOK" AÇıKLAMASıNA VATANDAŞTAN TEPKI   15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI   15:10   UNODC DÜNYA UYUŞTURUCU RAPORU: “TÜRKIYE`DE UYUŞTURUCU KULLANıMıYLA HIV DE YAYGıNLAŞıYOR”   14:51   MERSIN’IN EŞSIZ DAĞ MANZARALARıNDA ATLETIZM KEYFI   14:51   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI: “ONURSAL ÜYEMIZ CAN KıRAÇ`ıN ÖLÜMÜ BASıN TOPLULUĞUMUZDA VE YÖNETIM KURULUMUZDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YARATTı”   14:17   CHP, MADEN KANUNU`NUN 8 MADDESININ İPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASı İSTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU   14:16   SÜLEYMAN BÜLBÜL, AYDıN LISESI BINASıYLA İLGILI SORU ÖNERGESINE BAKAN TEKIN`IN VERDIĞI YANıTı ELEŞTIRDI   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “KıBRıS`ıN HAKLı DAVASıNı TAKIP ETMEYE, EN BARıŞÇıL ÇÖZÜM IÇIN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:51   VELI AĞBABA: "TÜRKIYE EĞER TEKRAR KALKıNACAKSA BU KARA PARAYı, KARA PARA AKLAYANLARı VE BU KARA PARAYLA ILIŞKILI OLANLARı MUTLAKA SORGULAMAMıZ LAZıM"   13:45   CHP’LI GÜLCAN KıŞ ULAŞTıRMA BAKANı’NA SESLENDI   13:41   MERSIN İNTERNET GAZETECILERI CEMIYETI, TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’ı ZIYARET ETTI  
 
     
   

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özcan`dan Bakan Fidan`a Vize Sorusu


CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özcan, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine vize almakta yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıdı. Özcan, TBMM Başkanlığı’na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Özcan, önergesinde Türkiye vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine vize alamadığını, vize randevularının yetkili kurum tarafından fahiş fiyatlarla ve yalnızca referansı olan müşterilere el altından satıldığı iddiasını hatırlattı.

 

Tarih : 31 Mayıs 2024 Cuma 15:06   Okunma : 435

(ANKARA) - CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özcan, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine vize alma konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan`a, “Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği VFS`nin Türkiye`deki ortaklarının, bir vize acentası kurarak yetkilerini suistimal ettikleri ve vize randevularını fahiş fiyatlarla sattıkları iddiaları doğru mudur” diye sordu.

 "Vizelerin fahiş fiyatlara ve referansı olan müşterilere el altından satıldığı belirtilmekte"

Vize sorunu nedeniyle iş insanlarının, öğrencilerin, ailelerin ve tatil planı yapanların programlarının iptal olduğunu söyleyen Özcan, “İddialara göre, Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği kurum olan VFS`nin Türkiye`deki ortaklarının, bir vize acentesi kurarak VFS`deki yetkilerini kullanıp vize randevularını fahiş fiyatlarla ve yalnızca referansı olan müşterilere el altından sattığı belirtilmektedir. Ayrıca, vize randevu botları kullanılarak randevuların alınması ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edilmesi de iddia edilmektedir. Bu durum, işini düzgün yapmaya çalışan acentelerin işlerini kaybetmesine, vatandaşlarımızın yetkisiz acenteler tarafından dolandırılmasına ve vize alamamasına yol açmaktadır” dedi.

“Bakanlığınızın yürüttüğü veya planladığı herhangi bir çalışma var mıdır?”

Vize konusunda mevcut mağduriyetlerin giderilmesi adına Dışişleri Bakanlığı`nın atacağı adımların kamuoyuyla paylaşılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Özcan, soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Avrupa Birliği ülkelerinin vize randevuları için tek yetkili olarak belirlediği VFS`nin Türkiye`deki ortaklarının, bir vize acentası kurarak yetkilerini suistimal ettikleri ve vize randevularını fahiş fiyatlarla sattıkları iddiaları doğru mudur?

Vize randevu botları kullanılarak randevuların alınması ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edilmesi konusunda Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? VFS ve ortaklarının faaliyetleri ile ilgili olarak herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyorsa, bu denetimlerin sonuçları nelerdir?

Yetkisiz acentelerin vize işlemleri konusunda faaliyet göstermesini önlemek adına ne gibi önlemler alınmaktadır?

Vize randevusu alamayan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetler konusunda Bakanlığınızın aldığı veya almayı planladığı önlemler nelerdir?

İş insanlarının işlerinin aksaması, öğrencilerin eğitimlerine devam edememesi, ailelerin birleşememesi ve vatandaşların tatil planlarının iptali gibi sorunların çözümüne yönelik Bakanlığınızın herhangi bir girişimi bulunmakta mıdır?

Vize randevu sisteminin daha adil ve erişilebilir hale getirilmesi için Bakanlığınızın yürüttüğü veya planladığı herhangi bir çalışma var mıdır?”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA