26 Eylül 2024 Perşembe


17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   16:11   YALÇıN KARATEPE: “BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı`NıN DÜĞÜNÜNDEKI ‘TAKı SKANDALıNıN` TARAFLARı SADECE BIR KIŞI DEĞILDIR, KATıLAN HERKESIN INCELENMESI GEREKMEKTEDIR”   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   14:44   ÖZGÜR ÇELIK POLONEZ IŞÇILERINI ZIYARET ETTI   14:20   DENIZ YÜCEL: "`KÖYLÜ MILLETIN EFENDISIDIR` VIZYONUNDAN GÜNÜMÜZE GELDIĞIMIZ NOKTA SAYGıNLıĞı YOK EDILMIŞ ÇIFTÇILIK MESLEĞI..."   13:41   CHP HEYETINDEN TARSUS`A ZIYARET…   13:07   ÖZGÜR ÖZEL: “ATATÜRK`ÜN BAŞLATTıĞı DIL DEVRIMI`NIN ıŞıĞıNDA TÜRKÇEMIZE SAHIP ÇıKMAYı SÜRDÜRECEĞIZ. TÜRK DIL BAYRAMıMıZ KUTLU OLSUN”   12:03   CHP, VERGI PAKETI`NIN IPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASı ISTEMIYLE ANAYASA MAHKEMESI`NDE DAVA AÇTı   11:15   CHP HAZıRLADıĞı İLIÇ RAPORUNU KOMISYONA SUNDU   10:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "SOSYAL KONUT SÖZÜMÜZÜ TARSUS BELEDIYESI IŞ BIRLIĞINDE YAPACAĞıZ"   10:09   CHP, EKIM SONUNDA YENI BIR ÇALıŞTAYLA IKTIDARA SESLENECEK   09:21   GÜLCAN KıŞ, BAKAN ALI YERLIKAYA`YA SESLENDI...   01:24   GALATASARAY SAHASıNDA PAOK`U 3-1 MAĞLUP ETTI   01:05   DEPREM BÖLGESINDEKI ÖZEL OKUL ÖĞRENCILERINE EĞITIM ÖĞRETIM DESTEĞI VERILMESINE ILIŞKIN TEBLIĞ RESMI GAZETE`DE   22:40   GALATASARAY KADıN FUTBOL TAKıMı, ŞAMPIYONLAR LIGI`NE KATıLAN ILK TÜRK KADıN TAKıMı OLDU   22:20   ABD`DE ADLIYEDE PATLAMA MEYDANA GELDI, 2 KIŞI YARALANDı   21:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KıBRıS BARıŞ HAREKATı`NA “IŞGAL” DIYEN KıBRıS RUM KESIMI TEMSILCISINE TEPKI: “HEM TÜRKLERE HEM RUMLARA BARıŞ GETIRMEK IÇIN YAPıLDı"   18:52   YALÇıN KARATEPE: BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı AYDıN`ıN KENDI ÖZEL DÜĞÜNÜNE, DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU BANKALARıN GENEL MÜDÜRLERINI DAVET ETMESI VE BU KIŞILERIN DÜĞÜNE KATıLMALARı TAM ANLAMıYLA BIR SKANDALDıR   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÇOCUKLARıMıZı DÜŞÜNEREK GÜNDÜZ BAKıMEVINI AÇıYORUZ"  
 
     
   

Dolu yağışından etkilenen çiftçi, CHP`li Başevirgen`e dert yandı: "Borçları emekli maaşımdan ödeyeceğim sonra beş ekmeği dörde düşüreceğim``


Manisa genelinde etkili olan dolu yağışı sonrasında Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinde üzüm bağları, şeftali, kiraz ve erik bahçeleri zarar gördü. Çiftçiler, dolunun ürünlerine verdiği hasar sonrasında çaresiz kaldı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen`e dert yanan bir çiftçi, dolu hasarı sonrası içinde bulunduğu durumu, “Köyde 50 haneysek içinden bir tane borçsuz hane çıkartamazsın. Ya gübreye borçludur ya tohuma borçludur. Banka zaten kader ortağımız” sözleriyle anlattı. Borçlarını emekli maaşından ödemeye çalışacağını söyleyen üretici ise, “Ondan sonra 5 ekmeği 4`e düşüreceğim tasarruf yoluna bakacağım” diye anlattı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2024 Cumartesi 10:50   Okunma : 249

ANKARA -Manisa genelinde etkili olan dolu yağışı sonrasında Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinde üzüm bağları, şeftali, kiraz ve erik bahçeleri zarar gördü. Çiftçiler, dolunun ürünlerine verdiği hasar sonrasında çaresiz kaldı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen`e dert yanan bir çiftçi, dolu hasarı sonrası içinde bulunduğu durumu, ``Köyde 50 haneysek içinden bir tane borçsuz hane çıkartamazsın. Ya gübreye borçludur ya tohuma borçludur. Banka zaten kader ortağımız” sözleriyle anlattı. Borçlarını emekli maaşından ödemeye çalışacağını söyleyen üretici ise, “Ondan sonra 5 ekmeği 4`e düşüreceğim tasarruf yoluna bakacağım`` diye anlattı.

Manisa genelinde etkili olan dolu yağışı sonrasında Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinde üzüm bağları, şeftali, kiraz ve erik bahçeleri zarar gördü. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, tarlaları zarar gören üreticilerin sorunlarını dinledi. Girdi maliyetleri altında ezilen, yüksek maliyet nedeniyle ürünlerine sigorta yaptıramayan çiftçiler; dolunun ürünlerine verdiği hasar sonrasında çaresiz kaldığını belirtti.

 ``Köyde 50 haneysek içinden bir tane borçsuz hane çıkartamazsın" 

Başevirgen`e dert yanan kiraz üreticisi, dolu hasarı sonrasında 2 ton kiraz aldığı bahçesinde yüzde 90 hasar oluştuğunu, yüksek girdi maliyetlerinden dolayı sigorta da yaptıramadığını söyledi. Dolu hasarı olmasaydı 10-15 gün içinde kiraz hasadının yapılacağını söyleyen bir diğer çiftçi ise ``Çiftçinin yapıp ettiği karnının tokluğuna, çalışanların sadece emeğini koysan yine işin içinden çıkılmıyor. Köyde 50 haneysek içinden bir tane borçsuz hane çıkartamazsın. Ya gübreye borçludur ya tohuma borçludur. Banka zaten kader ortağımız” dedi.

 ``Devlet tasarruf diyor ama oradan yola çıksa buralara 6 ayda gelir mi?`` 

Doludan nedeniyle kayısı bahçelerinin de yüzde 80 oranında zarar gördüğüne dikkat çeken Başevirgen, üreticiye borçlarını nasıl ödeyeceğini sordu. Üretici, Başevirgen`e, ``Borçları emekli maaşından ufak ufak ödeyeceğiz. Ondan sonra 5 ekmeği 4`e düşüreceğim tasarruf yoluna bakacağım. Devlet tasarruf yapalım diyor ama oradan tasarruf yola çıksa buralara 6 ayda gelir mi bilmem`` yanıtını verdi.

 ``Üreticiyim beş lira kazanmıyorum, markete gidiyorum erik 80 lira"

Bir diğer erik üreticisi ise Başevirgen aracılığıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e seslendi. Maliyetlerden şikayet eden çiftçi, ``İşçiyi tarlaya soktuk, kovadan poşete eriği dökmenin maliyeti 15 lira. Şu anda erik halde 8 lira, bu işin içinden nasıl çıkacağız? Bugün 17 kişi geldi 2 ton erik topladı. 2 ton erik 8 liradan 16 bin lira, işçinin parası 800 liradan 15 bin 400 lira yapıyor. Bu hesabın içinde nakliye yok, ailemin çalışması yok. Sadece işçinin bana maliyeti 15 bin 600, ben 14 bin lira para alıyorum. Bu ülkede üretici olmayacaksın, ben onu anladım. Ben üreticiyim 5 lira para kazanmıyorum, markete gidiyorum erik 80 lira`` diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA