18 Haziran 2024 Salı


13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:14   ÖMER FETHI GÜRER, HUBUBAT ÜRETICILERININ SORUNLARıNıN ÇÖZÜMÜ IÇIN TBMM`YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI VERDI   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``  
 
     
   

KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani Davası`na ilişkin yaptığı açıklamada istinaf ve temyiz sürecini hatırlattı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Kobani Davası avukatlarından Çiğdem Kozan, istinaf dilekçesi için gerekçeli kararın yazılmasını beklediklerini hatırlatarak, "Ortada bir suç olmadığı çok açık, istinaf sürecinde tüm cezaların kaldırılması gerekir" dedi

 

Tarih : 18 Mayıs 2024 Cumartesi 14:06   Okunma : 488

SENEM BÜYÜKTANIR

(ANKARA) Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani Davası`na ilişkin yaptığı açıklamada istinaf ve temyiz sürecini hatırlattı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Kobani Davası avukatlarından Çiğdem Kozan, istinaf dilekçesi için gerekçeli kararın yazılmasını beklediklerini hatırlatarak, "Ortada bir suç olmadığı çok açık, istinaf sürecinde tüm cezaların kaldırılması gerekir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani Davası kararlarına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada "Yasin Börü ve arkadaşlarını öldüren sanıklar" la ilgili cezaları hatırlattı.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi "Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi suçlaması" ile ilgili Selahattin Demirtaş`ın da aralarında olduğu 36 sanık hakkında "suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması" nedeniyle beraat kararı vermişti.

Yargılamanın bir kurgu üzerine ilerlediğini dile getiren davanın avukatlarından Çiğdem Kozan, 6-8 Ekim olayları olarak anılan süreçte yaşamını yitiren kişilerin çoğunluğunun HDP`li olduğunu hatırlattı.

Mahkeme sürecinde, "yaşamını yitirenlerin HDP`nin yaptığı sosyal medya paylaşımları ile alakalı olmadığını en başından beri paramiliter karanlık güçlerin süreci bulandırdığını" anlattıklarını vurgulayan Kozan, "Dosyada maktul olarak yer alan çoğu HDP`li, ya IŞİD tarafından ya HÜDA-PAR tarafından katledilmiş. Bunları mahkemede tek tek anlattık" diye konuştu.

``BU DOSYA HDP`Yİ KAPATMAK AMACIYLA KURGULANDI``

İstinaf süreci için gerekçeli kararın yazılmasını beklediklerini söyleyen Av. Kozan "Bu yargılama HDP`li siyasetçileri tasfiye etmek hapishanelerde tutmak ve HDP`yi de bu dosyayı gerekçe ederek kapatmak amacıyla kurgulandı" dedi. HDP`nin attığı tweetlerin demokratik protesto çağrısı olduğunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ile tespit edildiğini dile getiren Kozan şöyle konuştu:

"Zorlama yolla üretilen gizli tanıklar üzerinden yargılama yapılmaya çalışıldı. Verilen cezalar Kürt halkına ve Kürtlerle dayanışma gösterenlere verildi. Ortada bir suç olmadığı çok açık, istinaf sürecinde tüm cezaların kaldırılması gerekir. Ancak bizler bunun yalnızca hukuki yargılama yapılırsa mümkün olduğunu, siyaseten yürütülen yargılamalarla mümkün olmadığını biliyoruz."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA