1 Temmuz 2024 Pazartesi


18:39   "DIDIM-TURGUTREIS-BODRUM DENIZ OTOBÜSÜ SEFERI" AÇıLıŞ TÖRENI CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN KATıLıMıYLA YAPıLDı   16:58   SINAN ATEŞC CINAYETI DAVASı… ÖZEL HAREKAT POLISI AŞKıN MERT GELENBEY, SAVCıLıK VE EMNIYET`TE VERDIĞI TÜM IFADELERINI REDDETTI: "AĞıR IŞKENCEYE MARUZ KALDıM"   16:56   ÖZGÜR ÖZEL, SELÇUK`TA: HER BIR METREKARE YEŞIL ALAN HEPIMIZIN BU MILLETE NAMUS BORCUDUR. MERKEZI IDAREDEKI MUHATAPLARıMıZı BIRLIKTE ÇALıŞMAYA VE ORTAKLAŞMADAN KORKMAMAYA DAVET EDIYORUZ   16:32   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A YANıT: "KIME SÖYLÜYORSA NET SÖYLESIN, KIME SÖYLÜYORSA ONDAN CEVABıNı ALSıN"   15:59   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK TOLGAHAN DEMIRBAŞ`A OLCAY KıLAVUZ VE ÜLKÜ OCAKLARı YÖNETICILERI SORULDU...   15:33   ÇERKEZOĞLU`NDAN BAKAN ŞIMŞEK`IN "ASGARI ÜCRET DÜŞÜK DEĞIL" SÖZLERINE TEPKI   14:54   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN 2 TEMMUZ SIVAS MADıMAK KATLIAMı ANMA MESAJı   14:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KURS MERKEZLERININ BAŞARı ORANı HER YıL ARTıYOR   14:31   MEZITLI DENIZ GÜNEŞ FESTIVALI, COŞKU DOLU ETKINLIKLERLE TAMAMLANDı   14:08   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI İKINCI YÜZYıL VIZYON ÇALıŞTAYı`NıN SONUÇ BILDIRGESI YAYıMLANDı    13:51   CHP MILLETVEKILI AŞKıN GENÇ’DEN KAYSERI AÇıKLAMASı...   12:18   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: “PLAN DAHILINDEKI TÜM YOLLARıMıZı ASFALTLAYACAĞıZ”   12:16   AYŞE ATEŞ`TEN, SINAN ATEŞ DAVASı PAYLAŞıMı...   12:05   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, EĞRIÇAM`DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   11:40   ÖZGÜR ÖZEL SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNıN İLK DURUŞMASıNA KATıLDı   11:30   MADıMAK`TA YAŞAMıNı YITIRENLER YENIŞEHIR`DE TÜRKÜLERLE ANıLDı   11:04   SINAN ATEŞ DAVASı… SANıK VEDAT BALKAYA İFADESINI REDDETTI   10:42   CHP MANISA MILLETVEKILI AHMET VEHBI BAKıROĞLU’DAN BAKAN BAYRAKTAR’A DOĞAL GAZ SORUSU   10:33   SINAN ATEŞ DAVASıNıN İLK DURUŞMASı BAŞLADı   09:55   MARMARIS BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜ: “ORMANLARA GÖZÜMÜZ GIBI BAKMALıYıZ”  
 
     
   

CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI


Cumhurbaşkanlığı’nın Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Genelgesi, Resmi Gazete`de yayımlandı. Genelgeye göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028) hazırlandı. Söz konusu planın, bakanlığın internet sitesinde yayınlanacağı belirtildi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:31   Okunma : 527

(ANKARA) - "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete`de yayımlandı. Genelgeye göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)" hazırlanırken, planın uygulanması ve izlenmesi için Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

Planın uygulanması ve izlenmesi için Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Kurul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında; Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ticaret ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ilgili bakan yardımcıları; Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Türkiye Belediyeler Birliği`nin karar vermeye yetkili üst düzey temsilcilerinden oluşuyor.

Ayrıca tüm illerde “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu”nun oluşturulduğu belirtildi. Bu kapsamda "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı" ve "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Yıllık Faaliyet Planı" hazırlanacak.

Resmi Gazete`de yayımlanan genelge şöyle:

"Kurulun çalışma usul ve esasları Kurul tarafından belirlenecek, sekreterya hizmetleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Kurul, aileye yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi konularına ilişkin çalışmalarda bulunmak üzere ilgili temsilcilerin ve uzmanların katılımı ile çalışma gruplan oluşturabilecektir. Kurul çalışmalarına konuyla ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler bünyesindeki kadın ve/veya aile çalışma merkezleri, meslek kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri davet edilebilecektir. Vizyon Belgesi ve Eylem Planının uygulanmasını ve izlenmesini teminen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda `Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Yıllık Faaliyet Planı` hazırlanacaktır. Vizyon Belgesi ve Eylem Planı ile Yıllık Faaliyet Planlarının belirlenen amaç ve hedeflere ulaşabilmesi için uygulama sürecinde, sorumlu ve ilgili kurumlarca plan ve programların yanı sıra bütçe tekliflerinde de sorumlu veya ilgili bulundukları faaliyetlerine yer verilecektir.

Vizyon Belgesi ve Eylem Planının yerel düzeyde etkinliğinin artırılması amacıyla tüm illerde `Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu` oluşturulacaktır. Bu kapsamda valiliklerin himayesinde, aile ve sosyal hizmetler il müdürlükleri koordinasyonunda paydaşların katkılarıyla `Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı` ve `Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Yıllık Faaliyet Planı` hazırlanacaktır.

Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028), Yıllık Faaliyet Planları ile Kurul çalışmalarının bir bütünlük içerisinde yürütülmesi için ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından azami gayret gösterilecek, ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım sağlanacaktır."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA