8 Haziran 2024 Cumartesi


14:51   TBMM`DE AKP VE CHP ARASıNDA "ET VURGUNU" TARTıŞMASı....    13:26   RıFAT NALBANTOĞLU, HAPISHANELERDE YAŞANAN HAK IHLALLERINI MECLIS`E TAŞıDı: "MUHALIF DÜŞÜNEN, HÜKÜMETI VE SISTEMI ELEŞTIREN HERKES IÇIN OLAĞAN KAPATıLMA MEKANıNA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA"   12:43   SILIFKE BELEDIYESPOR`DA İLKER AVCıBAY DÖNEMI    12:41   CHP`LI 14 BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI TARıM VE ÜRETICI DESTEKLERI IÇIN BIR ARAYA GELDI. ERHAN ADEM: “ÇIFTÇILERIMIZIN REFAHıNı YÜKSELTECEK KAPSAMLı POLITIKALARı HAYATA GEÇIRECEĞIZ”   12:01   MEZITLI`DE KURBANLıK SATıŞ VE KURBAN KESIM YERLERI BELLI OLDU   11:06   HUBUBAT ALıM FIYATLARıNA TEPKI.. CHP`LI GÜRER: “AÇıKLANAN FIYAT ÇIFTÇI IÇIN ŞOK OLDU”   11:02   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN DENIZ DIBI TEMIZLIĞI   09:59   ANTALYA VE MUĞLA`DA ORMAN YANGıNLARıNDA 6 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ   09:39   ATO YÖNETIM KURULU ÜYESI TOGAY YıLMAZ: "BÖYLE GIDERSE ÖNÜMÜZDEKI YıLLARDA NE HASTALARıMıZı AMELIYAT EDECEK BIR CERRAH NE DE ÇOCUKLARıMıZı MUAYENE EDECEK BIR ÇOCUK HEKIMI BULACAĞıZ"   09:23   TARIKAT VE CEMAATLERI ELEŞTIREN ESKI MILLETVEKILI YıLDıRıM KAYA`YA 43 BIN TL PARA CEZASı   23:20   ÖZGÜR ÖZEL`DEN IKTIDARA HUBUBAT FIYATı TEPKISI: "BU, ÜRETICININ ÖLÜM FERMANıDıR"   21:23   TMO 2024 HUBUBAT ALıM FIYATLARı AÇıKLANDı   18:23   VELI AĞBABA: "ŞEHIR MERKEZI BIR RANTA TESLIM EDILMIŞ DURUMDA, MALATYALıLARıN DEYIMIYLE `SAHAPSıZ` BIR MALATYA VAR"   17:39   CHP PM ÜYESI ERTÜRK: "TWEET ATANLARı SAATLER IÇINDE BULAN YETKILILER, ÖZEL ÇOCUĞA DAYAK KONUSUNDA NEDEN SESSIZLER?"   16:28   İNAN AKGÜN ALP: "KARS`ıN YUKARıKARAGÜNEY VE AŞAĞıKARAGÜNEY KÖYLERINDE INSANLARıMıZ HÂLÂ EŞEK SıRTıNDA SU TAŞıYOR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, BTP GENEL BAŞKANı HÜSEYIN BAŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:53   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN İKTIDARA ÇAĞRı   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: “127 MILLETVEKILIYLE ERKEN SEÇIM KARARıNı ALABILECEK GÜÇTE DEĞILIM. OLSA YARıN ALıRıM, ÖBÜR PAZAR IKTIDARA GELIRIM"   14:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE HEM ÇOCUKLARA HEM DE YAŞ ALMıŞLARA ÖZEL ETKINLIK DÜZENLEDI  
 
     
   

YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"


Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, Yargıtay`ın onuru ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağın söyledi.. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirten Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 16:12   Okunma : 357

(ANKARA) - Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni düzenlendi. Kerkez, Yargıtay`ın onuru ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağın söyledi. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirten Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca`nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart`tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulu`nca başkanlık seçimi yapıldı. Bugün yapılan seçimin 37`nci turunda Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı oldu. Kerkez, 4 yıl görev yapacak.

KERKEZ`E CÜBBESİNİ AKARCA GİYDİRDİ

Yeni başkan Kerkez için Yargıtay Konferans Salonu`nda "mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni" düzenlendi. Tören katılan üyeler, yeni Başkan Kerkez`e yoğun ilgi gösterdi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın söylenmesiyle başladı. Kerkez`e mazbatasını Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak takdim etti. Öte yandan Kerkez`e cübbesini Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca giydirdi.

AKARCA: ``BEN BURADA HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Törende konuşan Mehmet Akarca, Yargıtay Birinci Başkanlığı`na seçilen Ömer Kerkez`i tebrik etti. Akarca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerini bir bayrak yarışına benzeterek, "Yüce Genel Kurulun seçim süreci içinde şahsıma göstermiş olduğu teveccüh nedeniyle şükranlarımı arz ediyorum. Oy versin vermesin herkese çok teşekkür ediyorum. Seçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üstüne bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır ve bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce Genel Kurul`un teveccühü, takdiri başımızın üstünde." diye konuştu. 

"BUGÜN İTİBARİYLE RAHATLADIM"

Yargının sürekli tartışılır hale gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Akarca, "Basının, kamuoyunun önünde bu kadar sürüncemede kalmasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyordum. Bugün itibariyle rahatladım. Bugün itibariyle bu iş sona erdi." dedi. 

"YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"

Törende konuşma yapan Ömer Kerkez de, üyelere teşekkür etti ve zorlu bir seçim sürecinin geride kaldığını ifade ederek, "Kamuoyunu çok meşgul etti; ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben tamamen kafamdan her şeyi sildim, içime attıklarımı attım. Bugün sizlerle beraber, hep birlikte yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız. Başka hiçbir şeyle uğraşmaya zamanımız da yok, enerjimiz de yok." dedi.

Kerkez, Yargıtay`ın onurunu ve itibarını korumak için elinden geleni yapacağını söyledi. Son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay`ın sürekli tartışılır hale geldiğini hatırlatan Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum." diye konuştu.

"TÜRK YARGISI; İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYGUSUNU YÜREĞİNE KAZIMIŞ GERÇEK HAKİM VE SAVCILARIN SIRTINDA YÜKSELECEKTİR"

Ömer Kerkez, görevi boyunca makam odasının herkese açık olacağını ve kimseyi ayırmayacağını vurgulayarak, "Türk yargısı; insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlüklere saygı, fikrini aklına, bağımsızlığın gücünü kararına, tarafsızlık ve adalet duygusunu yüreğine kazımış gerçek hakim ve savcıların sırtında yükselecektir." dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA