23 Mayıs 2024 Perşembe


17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   16:12   EV SAHİPLERİNE TANINAN YILLIK 33 BİN LİRALIK VERGİ MUAFİYETİ KALDIRILACAK, KİRAYA ZAM YOLDA...    15:35   ERKAN BAŞ: "SADECE İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZDAN İBARET HALE GELDİK. BAŞKA BİR BEKLENTİ KALMADI"   14:05   KPSS İÇİN BAŞVURULAR SÜRERKEN, KAMUDA PERSONEL ALIMININ KISITLANMASINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:39   CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL`DEN YENİ MİTİNG, RİZE`DE "ÇAY MİTİNGİ" HAZIRLIKLARI BAŞLADI   12:32   NORVEÇ, İRLANDA VE İSPANYA FİLİSTİN`İ TANIMA KARARI ALDI   11:59   HATAYLI DEPREMZEDELER ENDİŞELİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   11:40   İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISI... DERVİŞOĞLU:" MAHKEMELERE, YARGIYA, ADALETE KİM GÜVENEBİLİYOR?"   10:46   9. YARGI PAKETİ’NE TEPKİLER SÜRÜYOR. CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL AÇIKLAMA YAPTI   10:27   AK PARTİ 9. YARGI PAKETİ TASLAĞINDA “ETKİ AJANLIĞI” MADDESİNİ YENİDEN DÜZENLEYECEK   09:26   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:47   CHP`Lİ AĞBABA VE AKP`Lİ GÖKÇEK ARASINDA TASARRUF TARTIŞMASI   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   15:13   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL`DEN 9. YARGI PAKETİNE "ETKİ AJANLIĞI" TEPKİSİ...   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘Çocuğumun İletişim, Dil ve Konuşma Gelişimini Nasıl Desteklerim` başlıklı bir seminer düzenlendi. Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Nida Şanlı`nın konuşmacı olarak katılım sağladığı seminer 2 oturumda gerçekleştirildi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:58   Okunma : 238

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘Çocuğumun İletişim, Dil ve Konuşma Gelişimini Nasıl Desteklerim` başlıklı bir seminer düzenlendi. Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Nida Şanlı`nın konuşmacı olarak katılım sağladığı seminer 2 oturumda gerçekleştirildi.

Ailelerin ilgisinin yoğun olduğu seminerin ilk bölümünde iletişim, dil, konuşma gelişimi basamakları ve dikkat edilmesi gereken davranışlar konularına dikkat çeken Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Nida Şanlı, ikinci bölümde ise özel gereksinimli bireylerin bu konularda nasıl desteklenmesi gerektiği hakkında aileleri hem teorik olarak, hem de uygulamalarla bilgilendirdi.  

ŞANLI: “İLETİŞİM, DİL VE KONUŞMA KISIMLARINI DETAYLARIYLA ELE ALDIK”

İlk bölümde dili anlama, ifade etmede gelişimsel basamakların neler olduğu kısımları hem videolarla, hem de karşılıklı anlatımla dile getirdiklerini belirten Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Nida Şanlı, “Bunlar çok önemli, çünkü bunlarda herhangi bir gerilik ya da gecikme varsa, konuşma açısından müdahale etmemiz gereken durumlar açığa çıkıyor. İlk bölümde daha normal gelişimdeki iletişim dil ve konuşma gelişimi basamaklarının neler olduğunu paylaştık. İkinci bölümde ise; otizmli, down sendromlu, serebral palsili farklı yetersizlikleri, farklı desteğe ihtiyacı olan bireylerde biz bu alanları nasıl destekleriz kısmını hem uygulamalarla, hem de videolarla tamamladık” dedi. 

YILDIRIM: “HEM ÇOCUKLARIMIZIN SOSYALLEŞEBİLECEĞİ, HEM DE AİLELERİMİZE YÖNELİK ETKİNLİKLERİMİZ OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Bilge Yıldırım, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Özellikle ilk etkinliği dil ve konuşma alanında yapmak istedik. Velilerimiz ile çok interaktif bir şekilde, çocuğunun dil gelişimini nasıl destekleyeceği hakkında bir seminer düzenledik. Ailelerimiz aktif katılım gösterdi. Bu hafta hem çocuklarımızın sosyalleşebileceği, hem de ailelerimize yönelik pek çok etkinliğimiz var. 10-16 Mayıs boyunca her gün ortalama 2 etkinliğimiz olacak” diye konuştu.

AİLELER SEMİNERDEN MEMNUN KALDI

Büyükşehir`in Otizm Aile Danışma Merkezi`nden yararlanan ve semineri dinlemeye gelen aileler, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Fevziye Karaoğlan: “Kasım`dan bu yana eğitim alıyoruz. Çok memnunum. Çeşitli konularda bizi bilgilendiriyorlar. Bugün de dil üzerine yapılan seminer çok güzeldi. Değerli bilgiler edindik. Her katıldığım toplantıda, her hocamızın verdiği bilgiyle, çocuğuma nasıl yardımcı olabileceğim hususunda kendimi geliştiriyorum.” 

-Zelal Yiğit: “Çocuğum 6 yaşında ve konuşma güçlüğü çekiyor. Nida Hoca`nın seminerine o yüzden katılmak istedim. Genel olarak terapistler kartlarla çalıştığı için evde o şekilde ilerliyorduk; ama burada günlük yaşam becerileriyle, yaptığımız günlük işlerle devam ettirmemiz gerektiğini, çocukta jest ve mimiklerimizi kullanmamız gerektiğini anladım. Seminerden gayet memnun kaldım.”

-Ömer Aydın: “Bu tarz seminerlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Sık olması, bizim bilgilenmemiz açısından da çok faydalı. Birçok yerden bilgi alıyoruz, ama en doğru bilgiyi en doğru yerden almaya çalışıyoruz. Bu seminerin bize büyük katkısı olduğuna inanıyorum.” 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA