4 Mayıs 2024 Cumartesi


15:08   YENİ MÜFREDATA TEPKİLER SÜRÜYOR   15:02   1 MAYIS`TA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINAN ``FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ`` EYLEMCİLERİ: ``FİLİSTİN MÜCADELESİ YARGILANAMAZ``   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI


TBMM Genel Kurulu`nda, Saadet Partisi`nin kamu kurumlarındaki israfın araştırılması önerisinin görüşmeleri sırasında CHP ve MHP`liler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Biz engel olmasaydık eğer 500 milyon parayı Manisa Belediyesi`nin bütçesinden 150 milyon parayı da Manisa Belediyesi`ne bağlı MASKİ`nin bütçesinden ödemeye kalkışacaktınız" dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Akdoğan`ın söylediklerinin "çarpıtma" olduğunu savunarak "Yapılması gereken harcamalar yapılır. Bunda bir yanlışlık görürseniz de hukuk yolu açıktır" diye konuştu.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 18:10   Okunma : 222

TBMM Genel Kurulu`nda, Saadet Partisi`nin kamu kurumlarındaki israfın araştırılması önerisinin görüşmeleri sırasında CHP ve MHP`liler arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Biz engel olmasaydık eğer 500 milyon parayı Manisa Belediyesi`nin bütçesinden 150 milyon parayı da Manisa Belediyesi`ne bağlı MASKİ`nin bütçesinden ödemeye kalkışacaktınız" dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Akdoğan`ın söylediklerinin "çarpıtma" olduğunu savunarak "Yapılması gereken harcamalar yapılır. Bunda bir yanlışlık görürseniz de hukuk yolu açıktır" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Saadet Partisi`nin kamu kurumlarındaki israfın hangi boyutlara ulaştığının tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesinin gündemin önüne alınmasına ilişkin grup önerisinin görüşmeleri sırasında belediyelerin borçları gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yerel seçimlerin ardından AKP ve MHP`den CHP`ye geçen belediyelerdeki borçlara dikkat çekerek, şunları söyledi:

“2 MİLYON LİRAYA SÜTLÜ TATLI, 2 MİLYON LİRAYA SU BÖREĞİ”

"Üsküdar Belediyesi 2 milyon TL sütlü tatlı almış. 19 Mart`ta ihalede de 2 milyon liraya su böreği almışsınız. 31 Mart`ta yerel seçimler bitmiş 5 milyon TL`lik porselen kupa ihalesi yapmışsınız. Tuzla Belediyeniz 2 Nisan`da 62 milyon liralık bir ihale yapmış. Denizli Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu 45 arabayı Denizli meydanına dizdi. Ne oldu da bize bol gelen size dar geldi anlamıyorum. Tam onu anlamıştık Yunus Emre Belediyemiz, büyükşehir belediyesi olmamasına rağmen 48 arabayı meydana dizdi, ‘Bunlar bizi fazla geldi` dedi. Yenişafak, Türkiye ve Sabah gazetesinin yılda 426 milyon lira aldığı Kastamonu Belediyesi`nde bu iş kesildi. Cizre Belediyesi`nin devrini bir saat geciktirdiniz, bir saat içinde 30 milyon parayı belediyenin kasasından çıkarttınız. Manisa Belediyesi`nde biz engel olmasaydık eğer 500 milyon parayı belediyenin bütçesinden 150 milyon parayı da Manisa Belediyesi`ne bağlı MASKİ`nin bütçesinden ödemeye kalkışacaktınız" dedi. 

AKÇAY: "YANLIŞLIK GÖRÜRSENİZ HUKUKİ YOL AÇIKTIR"

Sataşma gerekçesiyle söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Akdoğan`ın Manisa Büyükşehir Belediyesi`ne ilişkin sözlerinin "çarpıtma" olduğunu savunarak "Bir dönemde yapılan harcamaların daha sonra kazanan belediye başkanları tarafından yerine getirilmesi gerekir. Manisa`da şu oldu maalesef. Daha seçim gecesi, seçim sonuçlanmadan, Manisa Büyükşehir Belediyesi`nin muhasebe yetkilileri aranıp hakaret, tehdit edildi, küfredildi. Harcamalara imza atılmaması konusunda tahkir edildi. Memurlar baskı altına alındılar. Yapılması gereken harcamalar yapılır. Bunda bir yanlışlık görürseniz de hukuk yolu açıktır" ifadelerini kullandı. 

AKDOĞAN: "ÖDENMESİ GEREKEN BİR ŞEYSE ÖDERİZ"

Akdoğan ise "Küfür de şiddet de tehdit de yok. Ama Belediye Başkanımız gitti, Manise Belediyesi`nin önünden şu çağrıyı yaptı: Siz bu ödemeyi yapamazsınız. Seçimi 31 Mart`ta seçimi kaybetmiş, 1 Nisan`da apar topar 650 milyon lira ödeme yapmış, kaçıyor mu? Biz göreve geliyoruz ödenmesi gereken bir şeyse öderiz. Ödenmemesi gereken bir şeyse ödemeyiz. 650 milyon lira, 1 katrilyona yakın para... Seçimi kazanan belli, kaybeden belli. Neyi beklemiyorlar, bekleyecekler, gelen ödeyecek. Yangından mal kaçırır gibi halkın parasını sağa sola savurmak yok" yanıtını verdi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA