2 Mayıs 2024 Perşembe


10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   20:01   ALİ YERLİKAYA: "ÜLKE GENELİNDE DÜZENLENEN 1 MAYIS ETKİNLİKLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:39   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI SEÇİLEN YİĞİT`İ KABUL ETTİ   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   17:06   İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   16:28   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”   16:04   İTO: "İSTANBUL`DA YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,81 OLDU"   16:03   TAKSİM KAPATILDI, GİTMEYE ÇALIŞANLAR GAZ VE PLASTİK MERMİYLE ENGELLENDİ, SARAÇHANE BOŞALTILDI   15:54   HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR   15:21   GÜRSEL EROL: ELAZIĞ İKİNCİ BİR İLİÇ FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA. BİR FACİA OLURSA KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ”  
 
     
   

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye`de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması`nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini açıkladı. Bu kapsamda hazırlanacak proje için TÜBİTAK ile iş birliğiyle duyuru yapıldı.

 

Tarih : 18 Nisan 2024 Perşembe 11:52   Okunma : 102

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye`de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması`nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini açıkladı. Bu kapsamda TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje için duyuru yapıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen Türkiye`de Kadına Yönelik Şiddet Araştırmasının üçüncüsü gerçekleştirilecek.  Bakanlık ve  TÜBİTAK iş birliğinde Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında yapılacak Türkiye`de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024 Projesi`ne ilişkin çağrı duyurusu yayımlandı. Proje başvuruları https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden 10 Mayıs`a kadar kabul edilecek.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE İLİŞKİN MEVCUT DURUM SOSYODEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE İNCELENECEK

Proje kapsamında Türkiye genelinde kapsamlı bir saha araştırması yürütülerek kadına yönelik şiddete ilişkin mevcut durum sosyodemografik özelliklere göre incelenecek. Kadına yönelik şiddet alandaki politika ve hizmetlere temel oluşturacak bilimsel kanıtlar elde edilecek. Toplanacak veriler, 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen araştırmaların sonuçlarıyla bir araya getirilerek kadına yönelik şiddetle mücadelede “veri ambarı” geliştirilecek. “Veri ambarı” kapsamında, kadına yönelik şiddetle mücadelede risk analizleri ve önleyici çalışmalar konusunda yapay zekâ algoritmaları kullanılacak.

PSİKOSOSYAL İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLECEK

Proje kapsamında nicel veri toplanmasının yanı sıra şiddet mağdurları ve hizmet sunucularla nitel görüşmeler gerçekleştirilerek psikososyal ihtiyaçların tespiti de yapılacak. Şiddet mağdurları için hazırlanacak psikososyal destek modeli sayesinde, psikolojik ve sosyal işlevselliğin artırılması için sistematik, bütüncül ve etkili müdahaleler sunulacak.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA