30 Nisan 2024 Salı


12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...   11:18   İYİ PARTİ GİK ÜYESİ MELİH AYDIN: “KOLTUKLARA YAPIŞANLARDAN BIKTIK”   10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANACAK   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   09:23   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN BAKAN ŞİMŞEK`E TEPKİ: "FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SUÇLUSU HÜKÜMETTİR"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE`NİN AB ÜYELİĞİ KONUSUNDA AB`DEKİ YOLDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi İlkbahar Oturumu kapsamında düzenlenen Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Toplantısı`nda konuşma yaptı.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:53   Okunma : 278

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg`da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) İlkbahar Oturumu kapsamında düzenlenen Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, "AB tam üyeliği, parti olarak bizim de halkımızın da temel hedefidir. Bu, kurucumuzun bize gösterdiği rotadır. Biz Avrupa`nın bir parçasıyız. Türkiye`nin birinci partisi olarak, ülkemizin AB üyeliği için katkı sunmaya, diplomatik girişimlerde bulunmaya ve Avrupalı dostlarımızı ikna etme konusunda öncülük yapmaya hazırız" dedi. Özel, partisinin 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısına işaret ederek, “Avrupa`nın bütün ülkelerinden ilerici, sosyal demokrat, sosyalist ve çevreci yoldaşlarımızla birlikte 31 Mart günü Türkiye`de partimizin gerçekleştirdiği seçim başarısını tüm Avrupa`ya yaymak bizlerin dayanışmasından, ortak mücadelesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı..

“Avrupa`nın bütün ülkelerinden ilerici, sosyal demokrat, sosyalist ve çevreci yoldaşlarımızla birlikte 31 Mart günü Türkiye`de partimizin gerçekleştirdiği seçim başarısını tüm Avrupa`ya yaymak bizlerin dayanışmasından, ortak mücadelesinden geçmektedir” diyen Özel, bu çerçevede haziran ayı içindeki Avrupa Parlamentosu seçimlerini de çok önemli gördüklerini vurguladı. Özel, “CHP Genel Başkanı olarak bu seçimlerde ilerici, sosyal demokrat, sol siyasi partilere destek vermeye ve katkı sunmaya hazır olduğumuzu buradan ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE`NİN AB ÜYELİĞİ KONUSUNDA AB`DEKİ YOLDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

Avrupa`nın farklı ülkelerinde yaşayan Türk seçmenlerin daha adil bir Avrupa`yı hedefleyen partilere yöneleceğine inandığını ifade eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Balkan coğrafyasından komşumuz ve Avrupa`nın en genç ülkesi olan Kosova`nın bu toplantılarda Avrupa Konseyi üyeliğinin onaylanmış olmasından da büyük memnuniyet duyduğumuzun altını çizmek isterim. Ülkemiz 1959`da çıktığı Avrupa Birliği yolculuğunun 65`inci yılında halen tam üye statüsü alamamıştır. Bu süreçte her iki tarafın eksik ve hataları nedeniyle ülkemizin tam üyelik hedefi gerçekleşememiştir.  Türkiye`nin AB üyeliği konusundaki Avrupa Birliği`ndeki yoldaşlarımızın desteği önem taşımaktadır. AB tam üyeliği, parti olarak bizim de halkımızın da temel hedefidir. Bu, kurucumuzun bize gösterdiği rotadır. Biz Avrupa`nın bir parçasıyız. Türkiye`nin birinci partisi olarak, ülkemizin AB üyeliği için katkı sunmaya, diplomatik girişimlerde bulunmaya ve Avrupalı dostlarımızı ikna etme konusunda öncülük yapmaya hazırız.”

 “YÜKSELEN OTORİTERLİĞE KARŞI PARTİLERİMİZ ARASINDAKİ DAYANIŞMAYI ARTIRMALIYIZ”

Konuşmasında, kendisini dinleyenlere “Değerli yoldaşlar” diye seslenen Özel, dünyanın bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini vurguladı. Artık karşılaşılan sorunların sınırları aşan, çözümü için hep birlikte çalışılması gereken küresel meseleler olduğunun altını çizen Özel, şunları kaydetti:

“Birbirine derinden bağlı olan bu sorunlar silsilesi, halklarımızın ekonomik-sosyal koşullarını ve demokrasilerimizi tehdit etmektedir. Kurulu ekonomik düzenden hak ettiğini alamayan, kendini geride bırakılmış hisseden, gelir adaletsizliğini yaşayan kitleleri, radikal söylemlerle kendine çeken aşırı sağ ideoloji kıta Avrupasının pek çok bölgesinde güçlenmektedir. Yükselen aşırı sağ akımlar ve otoriter eğilimler, tarihin sayfaları arasına gömdüğümüz zararlı ideolojileri tekrar gün yüzüne çıkarmaktadır. İşte biz Türkiye`de bu çoklu krize ortak sorunlara çare üretecek yeni siyasetin önemli ve güçlü adımlarını attık.  Bu nedenle demokratik siyaseti güçlendirmeli, yükselen otoriterliğe karşı partilerimiz arasındaki dayanışmayı artırmalıyız. Demokrasiye inananlar ve yeni bir ekonomik düzeni kurma iradesini taşıyanlar olarak daha fazla güç birliği yapmalıyız. Neoliberal ekonomik düzenin yerine geçecek yeni bir düzen ile katılımcı, demokratik ve eşit temsile dayalı bir yönetim anlayışı ihtiyacımızdır. Ne küresel ne ulusal alanda gelir adaleti sağlanamadığı gibi, aksine her krizde, gelir dağılımı daha da bozulmuştur. Hemen her yerde, en üst yüzde 1`lik grubun geliri artmıştır. Maalesef gelir eşitsizliği sürdürülemez boyutlara ulaşmıştır. Bu durum hem ulusal hem küresel ölçekte gerilimleri besleyen bir unsur olarak öne çıkmaktadır. Bu konuda bizlere daha çok görev düşmektedir. Ancak bu şekilde işçilerin, çiftçilerin, dar gelirlilerin ve güvensiz, güvencesiz bırakılan kesimlerin sorunlarına çözüm üretebiliriz.”

 "İSRAİL İRAN ARASINDAKİ GERİLİMİ ENDİŞEYLE TAKİP ETTİK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarına değinerek, ““Yaşadığımız son birkaç yıl, bize savaş ve çatışmanın hala insanlık için en önemli risklerden biri olduğunu ne yazık ki gösterdi.” dedi. Hamas`ın 7 Ekim 2023`te Hamas`ın gerçekleştirdiği saldırı sonrasında, İsrail`in Gazze`de zalimce yürüttüğü operasyonlarda şu an itibarıyla 33 binden fazla insan hayatını kaybettiğine işaret eden Özel, “Gazze`de bu insani dram sürerken, hafta sonu İsrail ve İran arasında tırmanan gerilimi de endişeyle takip ettik” şeklinde konuştu.

Geçen kasım ayında uluslararası bir barış çağrısında bulunduğunu anımsatan Özel, Almanya`da SPD kongresinde, Genel Başkan Yardımcılığına seçildiği Sosyalist Enternasyonal`in Madrid zirvesinde ve Bükreş`teki Avrupa Sosyalist Partisi Liderler Zirvesi`nde bu konuda bizlere büyük bir sorumluluk düştüğünü vurguladığını anlattı.

"GAZZE`DE KALICI ATEŞ SAĞLANMADAN GERİLİM DİNMEYECEK"

Özel, şunları kaydetti:

“Bu gerilimin sadece Orta Doğu coğrafyasında değil, Avrupa ve tüm dünyada büyük kaygıları tetiklediğinin bilincindeyim. Orta Doğu`da tansiyon bu denli yükselmişken, partilerimize düşen görev bu gerilimi düşürecek her çabanın öncüsü olmaktır. Bu konuda kardeş partilerimizle dayanışma içinde her türlü girişime hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Çünkü bilinmelidir ki Gazze`de kalıcı ateşkes sağlanmadan, ülkeler arasında yükselen gerilim dinmeyecek, bu tehdit tüm Avrupa`da ve tüm dünyada hissedilmeye devam edecektir. Sorunun kalıcı çözümü için Birleşmiş Milletler`in 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıyla erişilecek iki devletli oluşuma ihtiyaç olduğunu vurgulamak isterim. Doğrudan sivilleri hedef alan saldırıların devamına göz yumulması ve bazı ülkelerin tutumları, insan hakları gibi temel değerlerin zeminini yok ettiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Biz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün `Yurtta sulh, cihanda sulh` sözünden hareketle daima barışın sözcüsü, haklının ve mazlumun savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

"DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ"

Özgür Özel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye Cumhuriyeti`ni kurmuş bir partinin lideri olarak, köklü bir geleneğin ve önemli bir misyonun temsilcisiyim. Bu misyonun hedefi; çağdaş bir toplum, gelişmiş ve adaletli bir ekonomik düzen oluşturmaktır. Yönetimde aklı ve bilimi hâkim kılmak, saygın, barışçıl ve maceracılıktan uzak bir dış politika ile hem ülkemize hem Avrupa ve dünyaya katkı sağlayacak bir mücadeleyi yürütmektir. Ülkemizde girdiğimiz son seçimlerden aldığımız güçle, Avrupa`daki kardeş partilerimizle yürüteceğimiz sıkı dayanışma ile hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz, daha adil ve daha eşit toplumlar oluşturacağımız konusunda umutluyum. Avrupalı demokratlar olarak, bütün krizlerin üstesinden gelebilecek güç ve iradeye sahibiz. Daha demokratik, daha müreffeh, daha güvenli bir Avrupa, bu ailenin her ferdinin daha insan hakları temelinde daha güçlü sosyal devleti ile mümkündür. İşte bu nedenle dayanışma içinde olmalıyız. Biz hem Türkiye`de hem Avrupa`da söz ettiğim ilkelerin kurucu iradesi olduk. Bundan böyle de bu ilkeleri ve değerleri tüm yurttaşlar için geçerli kılacak bir siyasetin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Daha güzel yarınları hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımla sizleri selamlıyorum, iyi ki varsınız.”

Özel`in yaklaşık 20 dakika süren konuşmasının ardından Schwabe, kendisine Türkçe teşekkür etti. Oturumun basına kapalı bölümünde CHP lideri Özel, üyelerin sorularını yanıtladı.

BİTTİ 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA