4 Nisan 2025 Cuma


14:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: BELEDIYENIN ARAÇLARıNı REHINDEN KURTARDıK   14:44   CHP`NIN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYıNDA, “BIRLIK BERABERLIK” MESAJı VERILECEK   14:12   CHP`LI TÜRKER ATEŞ: "MEHMET ŞIMŞEK`IN PROGRAMı, PIYASAYA GÜVEN VERMEK BIR YANA DURSUN, ALıM GÜCÜNÜ IYICE ERITTI"   13:52   MUSTAFA SARıGÜL, SILIVRI`DE ZIYARET ETTIĞI İMAMOĞLU`NUN KURULTAY MESAJıNı PAYLAŞTı   13:40   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ`TAN, BOYKOT GÖZALTıLARıNA TEPKI   13:37   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: “KURULTAYDA ADAY DEĞILIM”   13:09   MURAT ONGUN`UN AVUKATLARıNDAN TUTUKLULUĞA ITIRAZ   13:06   TTB: "HASTA TUTUKLULARı SAĞLıK HAKKıNDAN MAHRUM BıRAKMAK SUÇTUR"   11:52   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: "EMEKÇININ, ASGARI ÜCRETLININ, EMEKLININ SOFRASı KÜÇÜLÜRKEN SARAYLARıN ISRAFı SÜRÜYOR"   11:23   CHP`LI ASU KAYA`DAN SILIVRI`YE ZIYARET: "GENÇLERIN BIR AN EVVEL SERBEST BıRAKıLMASı GEREKIYOR"   11:05   CHP`LI BAŞARıR`DAN OYUNCU ÜZÜMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "SINDIREMEYECEKSINIZ, SUSTURAMAYACAKSıNıZ"   11:05   CHP`LI GÜRER: “TÜRKIYE`NIN AVRUPA STANDARTLARı ORTALAMALARıNDA BUZAĞı ÖLÜMLERINI VE HAYVAN HASTALıKLARıNı ÖNLEMESI HALINDE HAYVAN VE ET AÇıĞı SONA ERECEK”   10:58   İSRAIL, TÜRKIYE`NIN KONTROLÜNÜ ALMAYı PLANLADıĞı IDDIA EDILEN SURIYE`DEKI ÜSSÜ BOMBALADı   10:49   BOYKOT ÇAĞRıSı SORUŞTURMASıNDA OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU DA GÖZALTıNA ALıNDı   10:48   ÖZGÜR ÖZEL`DEN X TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: "ERIŞIM ENGELI TALEPLERINI UYGULARSANıZ BU MILLET SIZE NE YAPAR IYI DÜŞÜNÜN"   10:24   CHP`LI BAKıRLıOĞLU`NDAN BAKAN BOLAT`A "AZGıN AZıNLıK" TEPKISI: "GERÇEK AZGıN AZıNLıK, BÜTÜN KAMU IHALELERINDE KARŞıMıZA ÇıKıYOR"   10:04   TÜİK: MART AYı ENFLASYONU YÜZDE 2,46, YıLLıK ENFLASYON YÜZDE 38,10 OLDU   10:03   ENAG: ENFLASYON YıLLıK BAZDA YÜZDE 75,20 OLDU   09:15   MERSIN`DE MERCAN 100. YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI`NDE ARA TATILDE ÇOCUKLAR IÇIN ATÖLYELER DÜZENLENIYOR   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ISTIHDAMı DESTEKLEYECEK KURSLAR AÇMAYA DEVAM EDIYOR  
 
     
   

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: "DOĞAMIZI, ORMANLARIMIZI, TARIM ALANLARIMIZI, SU HAVZALARIMIZI KORUMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü`nü dolayısıyla "Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar odamızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 21 Mart 2024 Perşembe 12:48   Okunma : 96

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü`nü dolayısıyla "Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar odamızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Suiçmez, şunları kaydetti:

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

"Ekosistem bütünü bozularak yapılan orman talanı, toplumsal mücadele ve hukuk mücadelesine karşın maalesef devam etmektedir. 2002 yılından beri sürekli gündeme gelen mevzuat değişiklikleri, doğayı, çevreyi, ormanı ve tarım alanlarını korumaya duyarlı kesimlerin toplumsal mücadelesi ve hukuk mücadelesi ile defalarca yargı tarafından durduruldu. Kaz Dağları`ndan Fatsa`ya, İkizdere`den Akbelen`e, Cerattepe`den İliç`e kadar ODA`mızın da açtığı davalarda verilen yargı kararlarına ya uyulmadı ya da yeni düzenlemelerle hukuka karşı hile yöntemi seçildi. Bilinmelidir ki; doğamızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, meralarımızı, zeytinliklerimizi, su havzalarımızı koruma mücadelemize devam edeceğiz.

"ORMANLIK OLARAK GÖSTERİLEN ALANLAR FİLİ OLARAK ORMAN DEĞİL"

Resmi istatistiklere göre; 2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığımız, 2023 yılında 23,3 milyon hektara çıkmıştır. Orman varlığımızın artmasından memnuniyet duyduğumuzu belirtmekle birlikte, ormanlık olarak gösterilen alanların fiili olarak orman olmadığı gerçeği karşısında bu rakamlara ihtiyatla yaklaşıyoruz. 2023 yılına kadar 811 bin hektar orman alanı madencilikten enerjiye, turizm ve imardan ulaştırmaya uzanan geniş bir yelpazedeki uygulamalara tahsis edilmiş iken, fiilen orman olmayan ve ülke toplam ormanların yüzde 3`ünden fazlasına karşılık gelen bu alanlar orman varlığı envanterinde halen orman olarak görünmeye devam etmektedir.

"VERİLEN KARARLARLA ORMANLIK ALANLARIMIZ YOK OLMAKTADIR"

Ülkemizde son yıllarda `İnsan için orman, ekonomi için orman` söylemiyle, ormanın korunması gereken bir ekosistem değil, insan ve ekonomi için bir kaynak olarak görüldüğü bir politika tercihi izlenmektedir. Yaşamsal ve çevresel etkileri göz önünde bulundurulmaksızın hazırlanan projelere verilen resmi izinlerle yasal olarak nitelikli ormanlık alanlarımız yok olmakta, zarar görmektedir. Kitlesel imhaya yol açan amaç dışı kullanım izinleri kadar, özel ormancılık, rehabilitasyon, odun ticareti, tarıma açma uygulamaları da tartışılması gereken diğer ciddi politika tercihleridir."

"VAHŞİ VE SÖMÜRGECİ MADENCİLİK PROJELERİNE KESİNLİKLE İZİN VERİLMEMELİDİR"

Açıklamada, şu talep ve öneriler sıralandı:

"Ormancılık kamu yönetiminin tek beklentisi ormandan sağlanacak gelir olmamalı, uygulanacak politikaların özü endüstriyel ormancılık değil, orman ekosistemlerinin varlığının sağlıklı bir şekilde bütünsel devamlılığının sağlanması olmalıdır. Artırılan bütçesi ve güçlendirilen personel yapısı ile Orman Bakanlığı yeniden kurulmalıdır. Ormanlarda madencilik, enerji, imar, turizm, tarım, yol, güvenlik gibi amaç dışı faaliyetler sonucu ağaç keserek ya da alan yok ederek orman ekosistemine zarar verilmemelidir. Halkın yaşam hakkını görmezden gelen, doğal yaşamı tehdit eden, denetimsiz, çevreye telafisi imkânsız zararlar veren ve orman alanlarını en fazla tehdit eden vahşi ve sömürgeci madencilik projelerine kesinlikle izin verilmemelidir. Orman alanları ekoturizm projeleriyle belli kişi ve şirketlerin rant amaçlı kullanımlarına açılmamalıdır.

Çözüm, belli; ciddi bir siyasi irade, bilime uygun kararlar, sürekli toplumsal ve hukuksal mücadele. Daha fazla gecikmeden, geç olmadan, bilimin sesine, bu çağrımıza kulak verin. Tam da şimdi, Orman Ekonomisi değil, Orman Ekolojisi zamanıdır. Ormanlarımızı koşulsuz koruyalım, kişisel ya da şirketsel çıkar uğruna yok etmeyelim. Ormanlarımızı kamucu politikalarla koşulsuz koruyalım."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA