20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

İMAMOĞLU SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ KİLİSEYE GİTTİ: "HEM ULUSAL HEM DE ULUSLARARASI HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ"


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, silahlı saldırı sonrasında İstanbul Sarıyer`deki Santa Maria Kilisesi`ne geldi. Burada konuşan İmamoğlu, "Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor" dedi. 

 

Tarih : 28 Ocak 2024 Pazar 15:46   Okunma : 167

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, silahlı saldırı sonrasında İstanbul Sarıyer`deki Santa Maria Kilisesi`ne geldi. Burada konuşan İmamoğlu, "Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor" dedi. 

İstanbul Sarıyer`deki Santa Maria Kilisesi`ne pazar ayini sırasında maskeli iki kişi kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi yaralandı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. 

İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç saldırının olduğu kiliseye geldi.

İmamoğlu olay yerini inceledikten sonra basın mensuplarına şunları söyledi:

"HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ: Üzgünüz, İstanbul tarihi boyunca bütün farklı inançlara ve etnik kökenlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu yönüyle bugün yapılan saldırıyı elbette kınıyorum. Kaybettiğimiz vatandaşımız için de başımız sağ olsun. Burada sayın Peder`i ziyaret ettim kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim aynı zamanda hepimize başsağlığı dileyerek bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda saldırganlar tutuklanır ve olay gün ışığına çıkar ve aydınlanır. 

DAYANIŞMAMIZ BARIŞIMIZIN EN BÜYÜK TEMİNATI: Cemaatin içinde bulunan 30`un üzerinde vatandaşın ibadet ettikleri anda bir vatandaşımıza denk geliyor, diğer vatandaşlarımızı Allah korumuş. İçeride yabancı Misyon Şefi ve ailesi de bulunduğu bilgiler arasında, onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Süreci biz de yerel yönetim olarak İstanbul Belediyesi olarak takip ediyoruz. Kendilerinin yanında olduğumuzu dile getirdik. Dayanışma, işbirliği birlikte uluslararası mesaj, bütünlükçü yapımız bizim barışımızın en büyük teminatı.”

Maskeli iki kişinin silahlı saldırısında yaralanan C.T. kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Kaçan saldırganların yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Soruşturma için bir başsavcıvekili ile iki savcı görevlendirilirken, saldırıyla ilgili olarak haberler ve sosyal medya için yayın yasağı getirildi."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA