1 Temmuz 2024 Pazartesi


18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA ILGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...    16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    16:39   "YAŞAM İÇIN YASA İNISIYATIFI" ÜYELERI ANKARA`DA EYLEM YAPTı...    15:52   CHP`LI ERHAN ADEM`DEN ORMAN YANGıNLARı İÇIN MILLI BIRLIK ÇAĞRıSı   15:43   ELEKTRIĞE YAPıLAN YÜZDE 38 ZAM YURTTAŞLARDA UMUTSUZLUĞA YOL AÇTı...   14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   13:14   CHP’LI ALI ÖZTUNÇ, AGİT-PA`DA KONUŞTU   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   10:21   ERDOĞAN TOPRAK HAFTALıK DEĞERLENDIRME RAPORUNU YAYıNLADı   16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI  
 
     
   

CHP SİNOP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜRBÜZ: "TÜRKİYE`DE UZUN ZAMANDIR YAŞANAN BİR KRİZ VAR, GİDEREK DE DERİNLEŞİYOR"


CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, "Türkiye`de uzun zamandır yaşanan bir kriz var, giderek de derinleşiyor. Vatandaşlar da haklı. Uzun bir süredir enflasyon karşısında eziliyor ve yaşam standartlarındaki kalitenin düşmesine bağlı olarak hiçbir sosyal aktivite içerisinde bulunamıyorlar. Yerel seçimlerin öncesinde bunu daha sık dile getirir oldular" dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 14:15   Okunma : 89

MUSTAFA USTA

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, "Türkiye`de uzun zamandır yaşanan bir kriz var, giderek de derinleşiyor. Vatandaşlar da haklı. Uzun bir süredir enflasyon karşısında eziliyor ve yaşam standartlarındaki kalitenin düşmesine bağlı olarak hiçbir sosyal aktivite içerisinde bulunamıyorlar. Yerel seçimlerin öncesinde bunu daha sık dile getirir oldular" dedi.

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Metin Gürbüz, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde yurttaşların mağduriyetlerini dile getirdiğini söyledi. Gürbüz, "Özellikle sokakta iktidar partisine yönelik çok büyük bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Bu tepkilerinde de çok haklılar. Biz yerel yönetimler olarak insanların yaşam standartlarını yükseltmeye talibiz, ekmeğini arttırmaya talibiz. Biz yerelde üzerimize düşeni yapacağız ama siyasal iktidarın da Türkiye`nin bütün bölgesinde olduğu gibi tüm yurttaşların sağlıklı bir yaşam hakkına, sağlığa erişmesine, gıdaya erişmesine, sağlıklı bir çevreye ihtiyaçları var" diye konuştu.

"ÖZELLİKLE SOKAKTA İKTİDAR PARTİSİNE YÖNELİK TEPKİYLE KARŞILAŞIYORUZ"

Metin Gürbüz şunları söyledi:

"CHP önseçim yapacağı için son 6 aydır biz tüm çarşıda, pazarda esnafın serzenişlerine tanık olduk. Özellikle sonbaharla başlayan dönemde insanlar çok mağdur. Çarşıda, pazarda alışveriş yaptığı esnada kendileriyle karşılaşıyoruz ve gelirleri çok düşmüş durumda. Aldıkları maaşlar yaşam standardının çok altında. Ürünleri almakta çok zorluk çekiyorlar ve çok mağdur olduklarını bize iletiyorlar, haklılar da bu konuda. Esnaflar da mağduriyetlerini sık sık dile getiriyorlar. Gerek enflasyondaki çok artışlar ve onlara yansıyan ücretler çok düşük olduğu için yani gösterilen rakamlardan çok üzerinde olduğu için hak kaybına uğradılar. Yapılan artışlar onların geçmiş standartlarını, yaşam standartlarını yükseltmedi. Et almaktan, temel gıda ürünlerini almaktan çok mustaripler. Bunu sık sık şikâyet olarak bize söylüyorlar. Aslında bu uzunca bir zamandan beri yaşanıyor. Türkiye`de uzun zamandır yaşanan bir kriz var, giderek de derinleşiyor. Vatandaşlar da haklı. Uzun bir süredir enflasyon karşısında eziliyor ve yaşam standartlarındaki kalitenin düşmesine bağlı olarak hiçbir sosyal aktivite içerisinde bulunamıyorlar. Yerel seçimlerin öncesinde bunu daha sık dile getirir oldular. Biz muhalefet partisinden belediye başkan adayıyız. Bunu muhalefete de iletiyorlar ve son derece haklılar fakat siyasi iktidarın insanların yaşam standartlarını yükseltmek, onların yaşam standartlarıyla birlikte gelirlerini yükseltmek, sosyal aktivite içerisinde bulunmalarını sağlamak son derece önemli. Bu iktidarın görevi. Yerel seçimler yaklaştıkça bu daha da artacak. Özellikle sokakta iktidar partisine yönelik çok büyük bir tepkiyle karşılaşıyoruz. Bu tepkilerinde de çok haklılar. Biz yerel yönetimler olarak insanların yaşam standartlarını yükseltmeye talibiz, ekmeğini arttırmaya talibiz. Onların sosyal alanlarda yaşamalarını, kaliteli hizmet almalarına talibiz. Bu amaçla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz yerelde üzerimize düşeni yapacağız ama siyasal iktidarın da, Türkiye`nin bütün bölgesinde olduğu gibi tüm yurttaşların sağlıklı bir yaşam hakkına, sağlığa erişmesine, gıdaya erişmesine, sağlıklı bir çevreye ihtiyaçları var.

"ENFLASYON KARŞISINDA ALINAN ÜCRETLER, ERİYEN MAAŞLARI TELAFİ ETMİYOR"

Biliyorsunuz enflasyon rakamlarına göre ve toplu sözleşmeden kaynaklanan emekliler de, çalışanlar da bir nevi maaş zamlarına maruz kalıyorlar. Aslında son 6 aydır yaşadıkları enflasyonu 6 ay sonra alıyorlar. Maaşları eriyor zaten. Gerçek enflasyon karşısında alınan paralar, alınan ücretler eriyen maaşları telafi etmiyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zam yoksulluk sınırının çok altında. İnsanlar ev kiralarını ödemekte, doğal gaz, elektrik gibi temel çıktıları ödemekte zorluk çekiyorlar, icralara düşüyorlar, birtakım hacizlere maruz kalıyorlar. Kredi kartlarına da borçların çok arttığını görüyoruz. Bu da insanların ekonomik olarak çok büyük mağduriyet yaşadığının göstergesi. Avrupa`da yaşayan emekçilerle kıyasladığımızda Türkiye gerçekten çok geride. Bu da emekli maaşlarında hem çalışanların, emekçilerin asgari ücretlerinde yansıdığını görüyoruz. Onların aldıkları maaşlar ile bir konut alma, bir arsa alma, bir araba alma, bir mobilya almanın çok ötesinde. Hem kamu emekçilerinin hem memurların hem de işçilerin kıdem tazminatları da çok geride kaldı. Baktığımızda karşılaştığımız sorunların başında ev kiralarını bile ödemekte zorluk çekiyorlar. Şu anda asgari ücretin çok üzerinde ev kirası fiyatları. Bir evde ancak 3-4 asgari ücretli çalışırsa belki yaşam standartlarını idam ettirebilirler. Biz bunları gördüğümüzde çok üzülüyoruz ama üzerimize yerel olarak düşen ne varsa biz yapacağız. Yerel yönetimlere talibiz. Dilerim siyasal iktidarda insanlarımızın bu haklı isyanına duyarlar ona göre de tedbir alırlar. Yaşam kalitelerini, maaşlarını iyileştirirler, ilave zamlarda maaşları daha yukarıya çekerler. Çünkü haklı olan bir talepleri var. Yıllarca kamuya hizmet etmişler, özel sektörde hizmet etmişler. Şu anda asgari ücretle çalışan milyonlar var. Bu aileler büyük kentlerde mağdur olduğu gibi Sinop gibi orta düzeydeki kentlerde de mağdurlar.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA