5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

ÇAMBÜKÜLÜ HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ: "4 BİN LİRA MAAŞI HAYVANLARA VERİYORUM. VERİLEN AYLIKLA BİR BARDAK ÇAY İÇMİŞLİĞİM YOK"


Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü`nde köylülerin meralara organize sanayi bölgesi (OSB) yapılmasına karşı direnişi 88 gündür sürüyor. Hayvan yetiştiricisi Servet Dönmez, "Amasya Valisi oturuyor köye gelmiyor, adam yiyici var bu köyde. Bu kuzular ne olacak yayılacak yeri yok. Ben 65 yaşımdayım, bana 4 bin lira maaş verdi. Ben de bu hayvanlara veriyorum daha bir bardak çay içmişliğim yok verdiği aylıkla. Bir kilo domates bile almadım aylıkla, boyuna bu hayvanlara yem alıyorum" dedi.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 16:51   Okunma : 319

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü`nde köylülerin meralara organize sanayi bölgesi (OSB) yapılmasına karşı direnişi 88 gündür sürüyor. Hayvan yetiştiricisi Servet Dönmez, "Amasya Valisi oturuyor köye gelmiyor, adam yiyici var bu köyde. Bu kuzular ne olacak yayılacak yeri yok. Ben 65 yaşımdayım, bana 4 bin lira maaş verdi. Ben de bu hayvanlara veriyorum daha bir bardak çay içmişliğim yok verdiği aylıkla. Bir kilo domates bile almadım aylıkla, boyuna bu hayvanlara yem alıyorum" dedi.

Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü`nde köylülerin, mera alanlarına yapılacak organize sanayi bölgesine (OSB) karşı direnişi sürüyor. Çambükülü üreticilerden Ayşe Dönmez, "Elimde kökle beraber koyun gütmeden geliyorum gör halimizi. Sekiz nüfus bakıyorum iki haneyim, benim aylığım yok yıllığım yok. Üç tane kızımı okuttum elimizde kaldı. Herkese ekmek veriyorsun da nerede bize verdiğin ekmek, çiftçilere nerede? Yeri geliyor sırtımıza elbise bulamıyoruz bu koyuna yem vereceğiz diye" ifadelerini kullandı.

"ASKER KADINA EL KALDIRMAZ, VALİ Mİ VERDİ BU İZNİ?"

Ayşe Dönmez şunları söyledi:

"Sayın valim gör halimizi, kazıdığın bu meralardan koyunu geri getirdim. Yoncamı, sap tarlamı kazıttın koyunu durduramadım. Eşim de yem aramaya gitti Taşova`nın kıyılarına. Geri getirdim kadın başıma, kime ne yaptım? Askeri tepemize yığdın, kadın askerler yoktu erkek askerler mücadele etti bizle. Elimde kökle beraber koyun gütmeden geliyorum gör halimizi. Sekiz nüfus bakıyorum iki haneyim, benim aylığım yok yıllığım yok. Üç tane kızımı okuttum elimizde kaldı. Herkese ekmek veriyorsun da nerede bize verdiğin ekmek, çiftçilere nerede? Yeri geliyor sırtımıza elbise bulamıyoruz bu koyuna yem vereceğiz diye, benim hayvanlarımın yemini al. Vali mi alıyor, Taşova kaymakamı mı alıyor, benim samanım bitti, yemim bitti, yem vermiyorlar kredisi doldu. Ne yapacaksan bize bir çare ver. Biz Müslüman değil miyiz? Bu ülkenin çiftçisi değil miyiz? Söyleyecek bir şey bulamıyorum sinirden, tansiyonum yükseliyor, hasta oluyorum. Asker ben de yetiştirdim benim de askerim var, kadına asker el kaldırmaz. Vali mi verdi bu izni?"

"TARIM BAKANI GEL DE KOYUNU AĞILA BERABER SOKALIM"

Servet Dönmez ise şu ifadelere yer verdi:

"Sanayi Bakanı OSB yapmak için yer arıyor, Tarım Bakanı hiç mi meraları, bu koyunun geleceğini düşünmüyor? Bu koyun yüz yıllık koyun dünkü koyun değil. Sayın Tarım Bakanı sen vermedin bana bu koyunu ben 65 yaşındayım, gözümü açtım bu koyunun içindeyim. Sanayi Bakanı, OSB yapmaya yer arıyor sende peşine düşmüşsün kazıtmaya yer arıyorsun. Bu koyun da kaldı ağılda bende bu tasla yem döküyorum. Bu koyun bu güneşte bu sıcakta burada yatar mı? Hadi yattı diyelim ağıla girer mi? Gel de sokalım ağıla hep beraber. Her yerin belediyesi yüz çuval yem veriyor, bizimki de geliyor kazıyıp meralara OSB yapıyor. Bende bu koyunu tamamen kaybedeceğim, bu koyun yüz yıllık, bir iki yıllık değil, devlet kredisiyle almadık biz bu koyunu.

PARAMLA BİR BARDAK ÇAY İÇMİŞLİĞİM BİLE YOK”

Bu kuzunun merasını aldın kazıdın, askeri doldurdun içine kazıdın, bu kuzu ne olacak ben bunu nerede büyüteceğim yaylam bile yok. Bu kuzunun geleceği de yok, yaylaya benzer yayla da yok. Getirdi tam koyunun olduğu yere çamı dikti yaylada. Tam koyunun gideceği yere çamı dikti. Yassıbayır`a gidiyorduk oraya da getirdi çamı dikti. Yedi dönüm yoncam var kazıdı kaybedemedi, üstüne de menfezin toprağını yığdı. Kamyon kamyon toprak çekti üstüne. Bir de memleketin askerini yığdı, dozerleri de ortaya aldı, oh ne güzel. Amasya Valisi oturuyor köye gelmiyor, adam yiyici var bu köyde. Bu kuzular ne olacak yayılacak yeri yok. Ben 65 yaşımdayım bana dört bin lira maaş verdi bende bu hayvanlara veriyorum daha bir bardak çay içmişliğim yok verdiği aylıkla. Bir kilo domates bile almadım aylıkla boyuna bu hayvanlara yem alıyorum. Bu hayvanları dört bin beş yüz lira aylığımla doyuracağım. Sekiz tane nüfus bakıyorum o parayla sayın Tayyip Erdoğan adama soruyor ki ineği kimden aldın bak bak. Çocuklarımı üniversite okuttum bir yere de giremedi. Bir işe de sokmadım hayvanlarım yüzünden. Üç tane kızım evde, hiçbir yere gönderemedim. Bu kuzuyu da ben ne yapacağım bilmiyorum."

"BİLİRKİŞİ RAPORU TANINMAYIP KÖYLÜLERİMİZ DARP EDİLDİ"

Küçükbaş ve büyükbaş manda yetiştiricisi olduğunu ifade eden Hasan Dönmez adlı bir diğer üretici ise şunları söyledi:

"600 baş koyun, 50 baş manda var burada. Devletin Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Tekin Sobacı ve Deniz Sümer bir oldu, kullanmakta olduğumuz meraları yok etti. Mahkemenin iki kere gönderdiği bilirkişi heyeti arazi OSB için uygun değildir raporu verdiği halde, bilirkişi raporları tanınmayıp köyümüzü asker ve polisle karşı karşıya getirerek köylümüzü darp ettiler. Şimdi yetkililere sesleniyorum ben bu hayvanları ne yapacağım? Muallakta kaldım hiçbir yetkiliye sesimi duyuramadım, Sayın Kirişci`ye seslendik, bir gece televizyona çıktı telefonu elime aldım bakanıma bir ulaşayım dedim. Hiçbir soru kabul etmedi. TOGG arabasıyla domates seracılığını methetmeye çıkmış."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA