20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI   23:13   FERAY ŞAHIN, MERSIN`DE ISMININ VERILDIĞI PARKTA ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7`NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıLDı   23:02   CHP HEYETI, ‘`EĞITIM BULUŞMALARı`` KAPSAMıNDA BURDUR`DA... ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA NITELIKLI EĞITIM ARTACAK, ÇOK NET POLITIKALARıMıZ VAR``   22:39   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 2-2 BERABERE KALDı  
 
     
   

ERDOĞAN: YÜZDE 1`İN ALTINDA OLSA BİLE BORCUNU ÖDEMEKTE ZORLANAN ÇİFTÇİMİZ VARSA ONLARA DESTEK OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması`nda, “Ziraat Bankası`nın tarım kredilerindeki takip oranının yüzde 1`in altında olması, çiftçilerimizin borçlarına sadık olduklarını, ödemelerini hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Buna rağmen, yüzde 1`in altında olsa bile borcunu ödemekte zorlanan çiftçimiz varsa onlara destek olmak da boynumuzun borcudur. Tarım kredisi takip hesabındaki çiftçilerimizden ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi, bu kardeşlerimizi rahatlatacaktır. Tabii ana para ödemesini peşin yapmakta zorlananlar mutlaka olacaktır. Peşin parası olmayanların borçlarını herhangi bir gecikme ya da temerrüt faizi uygulanmadan taksitle yapabilmelerine de imkan tanımak lazım” dedi.

 

Tarih : 6 Ocak 2023 Cuma 17:41   Okunma : 101

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması`nda, “Ziraat Bankası`nın tarım kredilerindeki takip oranının yüzde 1`in altında olması, çiftçilerimizin borçlarına sadık olduklarını, ödemelerini hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Buna rağmen, yüzde 1`in altında olsa bile borcunu ödemekte zorlanan çiftçimiz varsa onlara destek olmak da boynumuzun borcudur. Tarım kredisi takip hesabındaki çiftçilerimizden ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi, bu kardeşlerimizi rahatlatacaktır. Tabii ana para ödemesini peşin yapmakta zorlananlar mutlaka olacaktır. Peşin parası olmayanların borçlarını herhangi bir gecikme ya da temerrüt faizi uygulanmadan taksitle yapabilmelerine de imkan tanımak lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul`daki Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması`na katıldı. Erdoğan, burada şöyle konuştu:

“TOPRAK VE ÇİFTÇİYİ İHMAL EDEN, GELECEĞİNİ İHMAL ETMİŞ DEMEKTİR: Ülkemizin nüfusunun 85 milyonu, dünya nüfusunun 8 milyarı bulduğu bir dönemde toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden, geleceğini ihmal etmiş demektir.  

Türkiye olarak, yürüttüğümüz çok yönlü diplomasi ile tahıl sevkiyatını başlamasını sağlayarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük. Elbette bu durum, kendi tarım kapasitemizin önemini de gösterdi. Hükümetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin, yaptığımız düzenlemelerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Örnek uygulamalar, başarı hikayeleri, tecrübe paylaşımı gibi yöntemlerle özellikle gençlerimizi ve kadınlarımızı tarıma yönlendirmeye çalışıyoruz. Ülkemizin 81 ilinden 2 bine yakın çiftçimizden işletme sahibimize, kooperatif ve kurum temsilcilerimizle gerçekleştirdiğimiz bugünkü buluşmamızı da tüm bu gayretlerin bir özeti olarak değerlendiriyoruz.

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasından sulama tesisleri yapımına, meraların korunmasından depolama ve satış kanallarının geliştirilmesine kadar her alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Ülkemizin tarıma uygun her karış toprağının en yüksek verimle ekilmesini ve çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmesini sağlamayı hedefliyoruz.

“KİŞİ BAŞINA 250 BİN LİRAYA KADAR VERİLECEK ÇİFTÇİ DESTEK KREDİSİNİN YILLIK FAİZ ORANI YÜZDE 9,75” 

Bugün vereceğimiz müjdelerle ülkemizin toprak muhafızları, üretim akıncıları olan çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. İlk olarak, çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu projeyi çiftçilerimiz, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecekler. Böylece çiftçiler, gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.  

İkinci müjdemiz, tarımsal KOBİ kredisidir. Tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmeleri destekleyeceğimiz bu kredi sayesinde, nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını sağlamak istiyoruz. Tarımsal KOBİ kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan yıllık faiz oranı yüzde 4,75`tir.  

Üçüncü başlığımız, Tarım Borç Transferi Kredisi`dir. Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi, Ziraat Banka`mızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı 9,75 ve vadesi 60 aydır. 

YÜZDE 1`İN ALTINDA OLSA BİLE BORCUNU ÖDEMEKTE ZORLANAN ÇİFTÇİMİZ VARSA ONLARA DESTEK OLMAK DA BOYNUMUZUN BORCUDUR” 

Ziraat Bankası`nın tarım kredilerindeki takip oranının yüzde 1`in altında olması, çiftçilerimizin borçlarına sadık olduklarını, ödemelerini hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Buna rağmen, yüzde 1`in altında olsa bile borcunu ödemekte zorlanan çiftçimiz varsa onlara destek olmak da boynumuzun borcudur. Tarım kredisi takip hesabındaki çiftçilerimizden ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi, bu kardeşlerimizi rahatlatacaktır. Tabii ana para ödemesini peşin yapmakta zorlananlar mutlaka olacaktır. Peşin parası olmayanların borçlarını herhangi bir gecikme ya da temerrüt faizi uygulanmadan taksitle yapabilmelerine de imkan tanımak lazım. Bu konuda da mutabık mıyız Alpaslan Bey? Şahit oldunuz, duydunuz. Gördüğünüz gibi, konu üreticilerimizin, çiftçilerimizin, milletimizin meselesi olduğunda çözümler anında geliyor.

“ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZİN BU KUTLU YOLDA EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE YANIMIZDA YER ALACAKLARINA YÜREKTEN İNANIYORUM” 

Biz, ülkenin ve milletin sahip oldukları değerlerin ve imkanların kıymetini bilmeyenleri asla muhatap almıyoruz. Çiftçiyi, ekimi, hasadı bilmeyenlere, dönüp bakmıyoruz. Bizim onlarla işimiz yok. Oturdukları yerden esip gürleyerek, avara kasnak gibi boşuna dönüp duranları gülerek izlemekle yetiniyoruz. Zihninde vizyon, gönlünde eser ve hizmet, dilinde hayırlı söz olmayanların topunu bir araya getirseniz şuradaki buluşmamızın hasılasının yanına bile yaklaşamazlar. Kardeşlerim, çalışmak için dertli olmak lazım, dertli. Mücadele etmek için yaşamış olmak lazım, yaşamış olmak. Üretmek için de ter dökmek lazım, ter. Başarı kazanmak için tecrübe ve hazırlık lazım. Hepsinden önemlisi, tüm bunlar için sarsılmaz bir inanç, mangal gibi bir yürek, çelikten bir irade lazım. Biz, üstadın deyimiyle akrebin kıskacında yoğrula yoğrula, Yunus gibi pişe pişe, Hacı Bektaş`tan aldığımız ilhamla bir olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte bugünlere geldik. Türkiye`yi 1990`ların güvensizlik ve istikrarsızlık ikliminden 2023 hedeflerine, Türkiye Yüzyılı`na götürene kadar hangi badireleri atlattığımızın, hangi engelleri aştığımızın, hangi oyunları bozduğumuzun şahidi sizlersiniz. Cumhuriyet`imizin ilk asrını geride bıraktık, yeni yüzyılına gireceğimiz 2023`ü de güven ve istikrardan taviz vermeden geçirerek hep birlikte hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir döneme gireceğiz. Sizlerden ve tüm milletimden ricam şudur: Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin asırlık eksiklerini nasıl tamamlamışsak, milletimizin asırlık hak ve özgürlük taleplerini nasıl karşılamışsak Türkiye Yüzyılı`nın inşasını da aynı inanç ve azimle başlatalım istiyorum. Çiftçi kardeşlerimizin bu kutlu yolda, bugüne kadar olduğu gibi yine en güçlü şekilde yanımızda yer alacaklarına yürekten inanıyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA