28 Eylül 2024 Cumartesi


21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı  
 
     
   

43 YIL ÖĞRETMENLİK YAPAN VE YAŞ HADDİNDEN EMEKLİ OLAN NURETTİN ŞAHİN: "SAĞLIK KOŞULLARIM UYGUN OLURSA EK İŞ YAPACAĞIM"


Yaş haddinden dolayı emekli olan 65 yaşındaki öğretmen Nurettin Şahin, sağlık koşulları uygun olursa ek iş yapacağını söyledi. 43 yıl kamuda çalıştığını ifade eden Şahin, “Bundan 25 yıl önce emekli olan bir eğitimci araba ev alabiliyordu. Şimdi ben emekli ikramiyemle ancak 10 yıldan fazla yaşlı bir otomobil alabilirim. Emekli ikramiyesi ile ev filan alınmaz...Emekli olsak bile tatil yapamayız. Bir kamu çalışanı eşiyle beraber bir hafta tatil yapsa 20 bin lira eder. Gitti geldi derken 30 bin lira lazım. 30 bin lira tatil yapacak paramız olmadı” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 10:25   Okunma : 323

Haber: DİLAN KUTLU- Kamera: ÜNAL AYDIN 

Yaş haddinden dolayı emekli olan 65 yaşındaki öğretmen Nurettin Şahin, sağlık koşulları uygun olursa ek iş yapacağını söyledi. 43 yıl kamuda çalıştığını ifade eden Şahin, “Bundan 25 yıl önce emekli olan bir eğitimci araba ev alabiliyordu. Şimdi ben emekli ikramiyemle ancak 10 yıldan fazla yaşlı bir otomobil alabilirim. Emekli ikramiyesi ile ev filan alınmaz...Emekli olsak bile tatil yapamayız. Bir kamu çalışanı eşiyle beraber bir hafta tatil yapsa 20 bin lira eder. Gitti geldi derken 30 bin lira lazım. 30 bin lira tatil yapacak paramız olmadı” dedi.

Nurettin Şahin, 43 yılını kamuda öğretmenlik yaparak mesleğine adamış bir öğretmen. 65 yaşındaki Şahin, 3 gün önce yaş haddinden dolayı emekli olduğunu söylüyor.

Son aldığı maaş ek ders ücretleri dışında 10 bin 382 TL. Son açıklanan yüzde 30 memur maaş zammı artışıyla Nurettin Şahin`in alacağı emekli maaş 11 bin TL civarında.

Yaş haddinden emekli olduğunu söyleyen Şahin, daha önceden emekli olmamasının nedenini şöyle açıklıyor:

“Daha önce de emekli olabilirdim, öğretmenin emeklilikte çok zor şartlar yaşadığını bildiğim için meslektaşlarımdan, çalışmak zorunda kaldım. 3600`ü daha önce vermiş olsalardı daha önce de emekli olabilirdim. Neden 3600? Belki bin- bin 500 TL daha iyileştirme gelebilir diye… Yaşam standartlarımı yükseltmek için ama maalesef geldiğimiz noktada yaşam standartları önümüzdeki süreçte de yükselmeyecek.

Öğretmen kitap alamaz, sinemaya, eğlenceye, tiyatroya gidemez olmuş. Kısacası öğretmen ve kamu çalışanları perişan edilmiştir. TÜİK sanki kendi kamu çalışanı değilmiş gibi, kendileri özel kadrodan maaş alıyorlar sanırım, kamu çalışanlarını ezmeye devam etmiştir.”

“SAĞLIK KOŞULLARIM UYGUN OLURSA EK İŞ YAPARIM”

Sağlık koşulları uygun olursa ek iş yapacağını belirten emekli öğretmen, “Bundan 25 yıl önce emekli olan bir eğitimci araba ev alabiliyordu. Şimdi ben emekli ikramiyemle ancak 10 yıldan fazla yaşlı bir otomobil alabilirim. Emekli ikramiyesi ile ev filan alınmaz. Takriben 300-350 bin civarında emekli ikramiyesi verilecek bana, bu parayla kamu çalışanı ev alamaz, kredi çekemez” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNU ÇOCUKLARIM ÖZEL SEKTÖRDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

İki çocuğunun da iki üniversite mezunu olduğunu söyleyen emekli öğretmen Nurettin Şahin, “KPSS yolsuzlukları nedeniyle çocuklarım özel sektörde asgari ücretin biraz üzerinde ücretle çalışıyorlar” dedi.

“43 YILLIK MESLEK HAYATIMDA 3 DEFA TATİLE GİTTİM”

“43 yıllık meslek hayatımda 3 defa tatile gittim” diye yakınan Şahin, şunları söyledi:

“Emekli olsak bile tatil yapamayız. Geçen yıl otellerden bir araştırma yaptım. İki kişinin tatil yapabilmesi için en az 25 bin TL gerekli. Pazarlık yapmak suretiyle görüştüm, dediler ki, ‘Adam başı bin 500 TL` günlük iki kişi 3 bin lira… Bir kamu çalışanı eşiyle beraber bir hafta tatil yapsa 20 bin lira eder. Gitti geldi derken 30 bin lira lazım, 30 bin lira tatil yapacak paramız olmadı.

“DAHA İYİ YAŞAMAK İÇİN ALANLARDAYIZ”

Biz niçin varız, sendikalar kamu çalışanları niçin bu alanda? Çünkü daha iyi yaşamak, insan onuruna yaraşır yaşamak için biz eylemlerde, etkinliklerdeyiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA