26 Haziran 2024 Çarşamba


14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   SEYIT TORUN: "NE FETÖ`YE NE DE BAŞKA CEMAAT YAPıLARıNA ÇOCUKLARıMıZı KURBAN ETTIRMEYIZ"   12:21   BAKAN TEKIN, EĞITIM SENDIKALARıYLA BIR ARAYA GELDI...   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:49   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDAN KURTARıLAN HAYVANLARıN TEDAVISI SÜRÜYOR   10:46   ARPA HASADıNıN DEVAM ETTIĞI YOZGAT`TA ÇIFTÇI, RANDEVU SISTEMINE TEPKILI   10:19   YANKı BAĞCıOĞLU: “GÜÇLÜ BIR ORDUSU OLUP DA ASKERÎ SAĞLıK SISTEMI OLMAYAN TÜRKIYE`DEN BAŞKA BIR DEVLET BULUNMAMAKTADıR”   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:42   CHP HEYETI YANGıNıN BAŞLADıĞı DIYARBAKıR KÖKSALAN`DA  
 
     
   

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ`NİN YENİ YÖNETİMİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI


Türk Veteriner Hekimleri Birliği`nin (TVHB) 26-27 Kasım`da yapılan Büyük Kongresi`nde seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından oluşan yeni Yönetim Kurulu`nda görev dağılımı yapıldı. Murat Arslan`ın başkanlığındaki Yönetim Kurulu`nda Türkay Berberoğlu, 2. Başkanlık görevini üstlendi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 13:54   Okunma : 223

Türk Veteriner Hekimleri Birliği`nin (TVHB) 26-27 Kasım`da yapılan Büyük Kongresi`nde seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından oluşan yeni Yönetim Kurulu`nda görev dağılımı yapıldı. Murat Arslan`ın başkanlığındaki Yönetim Kurulu`nda Türkay Berberoğlu, 2. Başkanlık görevini üstlendi.

Türkiye`de veteriner hekimlik mesleğinin üst örgütü konumundaki Türk Veteriner Hekimleri Birliği`nin Büyük Kongresi ve seçimi 26-27 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. Mevcut Başkan Ali Eroğlu`nun kaybettiği seçimleri, Murat Arslan`ın listesi kazandı. Kesin seçim sonuçlarına göre oluşan yeni Yönetim Kurulu`nun ilk toplantısında, gizli oyla yeni görev dağılımı da yapıldı. TVHB tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yönetim kurulu şöyle:

- Başkan; Murat Arslan

- 2`nci Başkan; Türkay Berberoğlu

- Genel Sekreter; Murat Fındık

- Muhasip Üye; Taner Canbulut

- Veznedar Üye; Melike Baysal

- Üye; Ali Eroğlu

- Üye; Enes Gazi Atıcı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği`ndeki görev dağılımının ardından yeni Başkan Murat Arslan şu değerlendirmeleri yaptı:

"VETERİNER HEKİMLİK GELECEĞİN EN STRATEJİK MESLEĞİ: Özellikle iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan sorunlar, salgın hastalıklar, açlık riski, antimikrobiyal direnç ve hayvan refahı konularında oynadığı kilit rol nedeniyle veteriner hekimlik dünyada geleceğin en stratejik mesleği olarak görülmektedir. Ancak bu stratejik konumuna rağmen ülkemizde son 40 yıldır sürekli olarak hak kaybına uğramakta, yok sayılmaktadır.

BAKANLIK BİRİMLERİNE LİYAKAT YOK SAYILARAK BAŞKA BİRİMLERDEN PERSONEL GETİRİLDİ: Hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığı için şart olan ve uluslararası Cenevre Antlaşması ile doğrudan en üst amir konumundaki Bakana bağlı olarak kurulan Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatları 1984 yılında kapatıldı. Ardından hayvan sağlığı, refahı, hayvansal gıda, ıslah çalışmaları gibi ihtisas ve hekimlik bilgisi ektiren Bakanlık birimlerinin başına, liyakat ve bilimsel gerçekler yok sayılarak başka mesleklerden personel getirildi. Bu adımla veteriner hekimler, tüm sağlık, ıslah, koruma, kontrol, geliştirme konularında etkisiz hale getirildi. Sonuç olarak hem veteriner hekimlik mesleği hem toplum sağlığı hem de ülke hayvancılığı çok ağır yaralar aldılar.

VETERİNER HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA ALINMADI: Mevcut yasalara göre ve bilimsel olarak sağlık mesleği olan veteriner hekimlik, Türkiye`de maalesef bu kapsamın dışına çıkarıldı, sağlık mesleklerinin özlük haklarına yapılan iyileştirmelerin dışında tutuldu, Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmadı. Tehlikeli meslek sınıfında yer alan kamuda görev yapan veteriner hekimlerin yıpranma hakkı 2008 yılında elinden alındı.

EĞİTİM NİTELİKSİZLEŞTİRİLDİ: Eğitim konusunda da benzer sorunlar yaşanmaktadır. Plansız bir şekilde açılan 32 fakülteyle maalesef eğitim niteliksizleştirildi. Önümüzdeki 15 yılda mevcut veteriner hekim sayısı kadar yeni mezun meslektaşımızın sahaya çıkması beklenmektedir. Bu durumun istihdam açığı yaratacağı, meslek barışını bozacak bir rekabet anlayışına neden olabileceği, özlük hakları başta olmak üzere, sağlıkta ticarileşme gibi sorunlar yaratacağı açıktır.

SORUNLAR GİDERİLMEDİĞİ TAKDİRDE ANAYASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ: Acilen başta eğitim olmak üzere, Bakanlık`ta kurumsal yapının özerkleştirilmesi, özlük haklarıyla ilgili kayıpların giderilmesi, ‘hekimlik` görevlerini yapabileceği uygun şartların sağlanması için çağrıda bulunuyoruz. Aksi takdirde sıraladığımız sorunların acı sonuçlarıyla karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. TVHB Merkez Konseyi ve Veteriner Hekim Odaları olarak konuya ilişkin adımlarımızı en kısa zamanda atacağız. Öncelikle tüm iletişim yollarını deneyeceğiz, ancak yaşadığımız sorunlar giderilmediği takdirde, tüm anayasal haklarımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA