22 Eylül 2024 Pazar


16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”   12:34   CHP`LI GENÇ: ``SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLıĞı`NıN BÜTÇESINDE 41,1 MILYAR TL HARCAMA YAPıLMıŞ AMA ELDE EDILEN GELIR SADECE 549 MILYON TL``   12:31   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı SGK DENETIM RAPORU: ``BELEDIYE, BAĞLı KURULUŞ VE BELEDIYE ŞIRKETLERININ SGK`YA TOPLAM BORCU 72 MILYAR 605 MILYON TL`YE ULAŞTı``   12:14   CHP`LI DINÇER: “VELIYE OKUL TEMIZLETIP, ÖĞRENCIYE ÇÖP TOPLATıYORLAR”  
 
     
   

OSMANİYE`DE TURP HASADI BAŞLADI. KADİRLİLİ TÜCCAR: "ENFLASYONDAN DOLAYI KİMSE TURP YEMİYOR, GİTTİĞİ YERDE SATILMIYOR"


Türkiye`nin turp üretiminin yüzde 80`inin karşılandığı Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde turp hasadı başladı. Turp alım satımı yapan Fatih Anbarcıoğlu, "Enflasyondan dolayı kimse yemiyor. Gittiği yerde satılmıyor para olmadığı için. Pazarcılar burada alıyor 5 liraya pazara götürüyorlar 25 liraya satıyorlar. Torbasını burada 60 liraya alıyor oraya götürüyor kilosunu 20 liraya satıyor. Lokantalar çalışamadığı için, et pahalı olduğu için, yemek pahalı olduğu için yiyemiyorlar" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 11:46   Okunma : 190

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Türkiye`nin turp üretiminin yüzde 80`inin karşılandığı Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde turp hasadı başladı. Turp alım satımı yapan Fatih Anbarcıoğlu, "Enflasyondan dolayı kimse yemiyor turpu. Gittiği yerde satılmıyor para olmadığı için. Pazarcılar burada alıyor 5 liraya pazara götürüyorlar 25 liraya satıyorlar. Torbasını burada 60 liraya alıyor oraya götürüyor kilosunu 20 liraya satıyor. Lokantalar çalışamadığı için, et pahalı olduğu için, yemek pahalı olduğu için yiyemiyorlar" dedi.

Türkiye`nin turp ihtiyacının yüzde 80`inin karşılandığı Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde turp hasadı başladı. Coğrafi işaret tescilli Kadirli turpu tarlalardan toplandıktan sonra Savrun Çayı`nda kurulan havuzlarda yıkanıp paketlenerek kamyonlarla birçok kente gönderiliyor.

"ENFLASYONDAN DOLAYI KİMSE YEMİYOR"

Kadirli`den turp alıp sevkiyatını yapan tüccar Fatih Anbarcıoğlu, ilk defa böyle kötü bir ortam yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Turpun hiçbir şeyi yok. Enflasyondan dolayı, kimse yemiyor turpu. Gittiği yerde satılmıyor. Para olmadığı için pazarcılarda düştüğünde, pazarcılar burada alıyor 5 liraya pazara götürüyorlar 25 liraya satıyorlar. Torbasını burada 60 liraya alıyor oraya götürüyor kilosunu 20 liraya satıyor. Lokantalar çalışamadığı için, et pahalı olduğu için, yemek pahalı olduğu için yiyemiyorlar. 1,5 kebap dışarıda 150 lira, burada 70 lira. Adam dışarıda yemek yiyip bunu lokantacı almıyor ki turpu. Lokantacı pahalı diye almıyor. Buradan 50 liraya alıyor 60 liraya alıyor oraya götürüp kilosunu 20 liraya satıyor. Benim yaşım 65 ilk defa böyle bir ortam yaşıyoruz."

"ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILIYOR TARIM İŞÇİLERİNE YOK"

Turp işçisi Şerife Okur, "Sabah erkenden saat 6`da kalkıyoruz iş başı yapıyoruz. İşte akşama kadar çalışıyoruz soğuk demeden çocuklarımızın rızkı için. Asgari ücretlere zam yapılıyor işçilere fazla zam yok tarım işçileri için daha doğrusu. Asgari ücrete zam yapıldıkça işçilerin yevmiyesi düşüyor. İşçilere zam yok, kurtarmıyor yani. 5 tane çocuğum var onlarla birlikte geçimini sağlamak için onun için geliyoruz ne şartlar altında soğuk demeden sıcak demeden. Tarım işçilerinin yevmiyesinin de artmasını istiyoruz" dedi.

"RIZKIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bir turp işçisi, "Hepimizin rızkı için buralara geliyoruz işte Savrun Çayı`na, çalışıyoruz. Sabahın altısında çıkıyoruz akşamın yedisine kadar çalışıyoruz. Yevmiyeci olarak çalışıyoruz akşama kadar mesaide yapıyoruz" diye konuşurken; başka bir turp işçisi ise, "Sabah ezan okununca çıkıyoruz evden geliyoruz buraya torbamızı kıvırıyoruz turpumuzu yapıyoruz. Alıştık. Zor ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Turp havuzu detaylar

Fatih Anbarcıoğlu

Şerife Okur

Bir turp işçisi

Bir turp işçisi

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA