20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN AİLE ORTAMINDA ÖĞRENCİ YURT


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin geçen yıl Gülnar`da hizmete açtığı Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Konukevi, bu yıl da öğrencileri ağırlamaya başladı. Kız öğrenci yurdunda 68; erkek öğrenci konukevinde 40 öğrenci olmak üzere toplamda 108 öğrenciye, barınmanın yanı sıra yemek, internet, ütü ve çamaşır gibi birçok hizmet de veriliyor.

 

Tarih : 10 Ekim 2022 Pazartesi 10:21   Okunma : 440

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin geçen yıl Gülnar`da hizmete açtığı Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Konukevi, bu yıl da öğrencileri ağırlamaya başladı. Kız öğrenci yurdunda 68; erkek öğrenci konukevinde 40 öğrenci olmak üzere toplamda 108 öğrenciye, barınmanın yanı sıra yemek, internet, ütü ve çamaşır gibi birçok hizmet de veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Konukevi Müdürü Arife Çelik, “Geçen yıl faaliyete başlayan kız yurdumuz ve erkek konukevimiz, bu yıl da öğrencilerimizi ağırlamaya başladı. Kız yurdumuzda ve erkek konukevimizde barınma hizmeti öncelikli olmak üzere sabah kahvaltısı, akşam yemeği, temizlik, ütü hizmeti, çalışma salonları ve internet gibi hizmetler vermekteyiz. Her daim öğrencilerimizin yanındayız, onlara aile sıcaklığında hizmet vermek için çabalıyoruz” dedi.

“BURADA KENDİMİ ÇOK GÜVENDE HİSSEDİYORUM”

Mersin Üniversitesi Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu`nda eğitim gören ve Büyükşehir Belediyesi Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Konukevi`ne yerleşen öğrenciler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Fatma Gül Işıklı: “İlk başta barınma sorunu yaşamıştım. Daha sonra Belediye`nin Teksin uygulamasından burayı gördüm.  Diğer yurtlarla ev kiraları yüksek olduğu için buraya geldim. 1,5 haftadır buradayım ve her şey çok yolunda. Yemekler, yatak ve diğer imkanlar çok iyi. Evimden uzağım, ama evimin içinde gibiyim. Gayet rahat, güvenli ve ferah bir ortam. Çalışanlar bizimle birebir ilgileniyor. Güvenlikler zaten 7/24 kapıda. Kendimi çok güvende hissediyorum burada. Öğrenciler için Gülnar`da yurt olması gayet güzel.” 

-Murat Babaoğlu: “Ormancılık Ürünleri İşletme Bölümü`nde okumaktayım. Burayı tercih etmemin tek etkeni yurt oldu. Bölümün 4 ilini gezdim, ama yurt etkeninden dolayı burayı tercih ettim. Burada, aileme de yük olmadan, en iyi şartlarda okumamıza imkan sağlıyorlar. Zaten en büyük unsur, şu an için ekonomik faktörlerden dolayı parasal sorunlardı. Fakat Büyükşehir Belediyesi bu sorunların çoğunu üstleniyor, hatta absorbe ediyor. Bu tür sorunlar, Büyükşehir Belediyesi`nin sayesinde, mümkün olduğunca bize yansıtılmıyor. Çalışma ortamı ve diğer bütün imkanlar olsun, bütün hizmetlerle yanımızdalar. O aile sıcaklığını hissettiriyorlar.”

-Senanur Binköl: “Özel yurtlar çok pahalı, ama biz burada daha az bir bütçe ile kalıyoruz. Ona bakarak gerçekten verdiğimiz ücretin karşılığı, fazlasıyla karşılanıyor. Her şeyden önce bir aile ortamı var. Buraya geldiğimden dolayı mutluyum. Güvenlik açısından da hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Giriş, çıkış saatlerimiz belli.”

-Hatice Gök: “Kız çocuğu olduğum için, nerede kalacağım güvenlik açısından çok önemliydi. Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerine baktım. Burada hem bölümüm vardı, hem de barınma açısından benim için güvenli bir alan olmasından dolayı burayı seçtim. Yurtta, güvenlik açısından sıkıntı yok. Müdürümüz Arife Hoca, sağ olsun anne şefkati gibi hepimizle çok ilgileniyor. Ders çalışma alanımız, yataklarımız, banyo falan hepsi odanın içinde olduğu için, bir sıkıntı olmuyor. Bütçe açısından da ailem için uygun bir bütçe sağladığı için, burayı tercih ettim. Mersin, bence bir öğrenci kenti.”

-Yalçın Fatih Kasal: “Konukevine bu sene geldim. Aile ortamı sıcaklığında bir yer. Akşam yemeği olsun, sabah kahvaltısı, çalışma ortamı hepsi çok güzel. Maddi açıdan da çok güzel ve uygun. Diğer yurtlara göre, 3`te 1 oranında bir ücretle kalıyoruz. Esnafı olsun, ulaşımı olsun her daim bizim avantajımıza. Büyükşehir de bizden yana, öğrencilere çok destek veriyor.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA