20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

AHMET AKIN: ‘ALGI SİYASETİ İLE DOĞAL GAZ DEPOLARI DOLMAZ`


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kış ayları yaklaşırken doğal gaz arz güvenliğini ilgilendiren yeraltı depolarının doluluk oranıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) çelişkisini ortaya koydu. Akın, “Enerji Bakanı temmuz ayında ‘Depolarımız dolu` diye açıklama yaptı. EPDK`nın temmuz ayı sektör raporuna göre ise depolar tam dolu değil. Algı siyasetiyle doğal gaz depoları dolmaz” açıklamasında bulundu.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 10:24   Okunma : 300

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kış ayları yaklaşırken doğal gaz arz güvenliğini ilgilendiren yeraltı depolarının doluluk oranıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) çelişkisini ortaya koydu. Akın, “Enerji Bakanı temmuz ayında ‘Depolarımız dolu` diye açıklama yaptı. EPDK`nın temmuz ayı sektör raporuna göre ise depolar tam dolu değil. Algı siyasetiyle doğal gaz depoları dolmaz” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İran-Türkiye arasındaki doğal gaz hattının bakım gerekçesiyle 2 Ekim itibarıyla 8 gün boyuna doğal gaz akışını durdurmasının geçtiğimiz kış ayında yaşanan arz güvenliği krizini hatırlattığını belirtti.

Geçen kış, sanayide haflarca doğal gaz kısıntısı ve elektrik kesintisine neden olan krizin ana sebebinin doğal gaz depolarının boş olmasından kaynaklandığını ifade eden Akın, “Önümüzdeki kış döneminde benzer bir krizin yaşanmaması için doğalgaz yeraltı depolarının tam dolu olması gerekirken, EPDK`nın resmi verileri iktidar sözcülerinin açıklamalarıyla çelişiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in 26 Temmuz 2022 tarihinde Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi ziyaretinde “Tuz Gölü`ndeki deponun tamamını doldurduk. Silivri deposunun da yüzde 82`sini doldurduk. Eylül ayı sonuna kadar da kalan kısmı tamamlayacağız. Kışa tam dolu bir şekilde girmiş olacağız” açıklamasını yaptığı anımsattı.

EPDK VERİLERİNE GÖRE 600 MİLYON METREKÜP EKSİK GAZ VAR

Akın, Tuz Gölü deposunun 1 milyar metreküp, Silivri`nin ise 3 milyar 191 milyon metreküp olduğunu anımsattı. Akın, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Tuz Gölü deposunun tam, Silivri`nin de yüzde 82 oranında dolu olması durumunda yeraltı depolarındaki doğalgaz miktarının temmuz ayında 3 milyar 616 milyon metreküp olması gerekirdi. Ancak EPDK`nin açıkladığı temmuz ayı raporunda yeraltı depolarındaki toplam miktar 3 milyar 15 milyon metreküp. Enerji Bakanı`nın ifade ettiğine göre 600 milyon metreküp eksik! Bu durumda ya EPDK`nin resmi verileri doğru değil ya da iktidar algı siyasetiyle süreci yönetmek istiyor. Ancak algı siyasetiyle doğalgaz depolar dolmaz.”

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in açıklamaları ile EPDK`nın resmi verilerinin çelişmesini TBMM gündemine taşıdı. CHP`li Akın, Bakan Dönmez`in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Geçtiğimiz temmuz ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı`nın açıklaması ile EPDK`nın temmuz ayı raporunda belirtilen depolanmış doğalgaz miktarı arasında 600 milyon metreküp fark bulunmaktadır. Hangi veri doğrudur? Silivri ve Tuz Gölü depoları tam dolu ise bu iki deponun doldurulması için ne kadar ödenmiş ya da ödenecektir? Enerji arz güvenliği konusunda Bakanlığınızın tedbirleri nelerdir? Bu tedbirler kara kışı geçirmek için yeterli olacak mıdır? Alım gücü düşen vatandaşlarımız için tedbirleriniz arasında doğalgaz birim fiyatlarında indirim yapılması var mıdır?”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA