12 Nisan 2025 Cumartesi


01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"  
 
     
   

RTÜK`TE “SİYASİ KADROLAŞMA” İDDİALARI: BAKAN MURAT KURUM`UN EŞİ ŞENGÜL KURUM RTÜK`TE GÖREVLENDİRİLDİ


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un eşi Şengül Kurum`un; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nda (RTÜK) üst düzey bir kadroda görev yaptığı öğrenildi. Matematik öğretmeni olduğu bilinen Şengül Kurum`un RTÜK`teki görevi öncesinde TRT`de çalıştığı bildirildi.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 12:58   Okunma : 231

MAHİR BAĞIŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un eşi Şengül Kurum`un; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nda (RTÜK) üst düzey bir kadroda görev yaptığı öğrenildi. Matematik öğretmeni olduğu bilinen Şengül Kurum`un RTÜK`teki görevi öncesinde TRT`de çalıştığı bildirildi.

RTÜK`ün faaliyet raporlarına göre, kurumdaki personel sayısı 2019 yılında 434, 2020 yılında 522, 2021 yılında 557 ve 2022 yılında 610 kişiden oluşuyor.

Eylül 2022 itibarıyla kurum personeli sayısı 637`ye yükseldi. Milletvekili, bakan, belediye başkanı, üst düzey bürokrat yakını bazı isimlerin RTÜK`e atandığı iddia ediliyor. 

BAKAN MURAT KURUM`UN MATEMATİK ÖĞRETMENİ EŞİ ŞENGÜL KURUM`A KADRO

ANKA`ya ulaşan iddialara göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un eşi Şengül Kurum RTÜK`te görevlendirildi. Bakan Kurum daha önce, eşi Şengül Kurum`un matematik öğretmeni olduğunu ifade etmişti. Şengül Kurum`a RTÜK`te üst düzey bir kadroda görev verildi. Şengül Kurum`un, RTÜK`ten önce TRT`de görev yaptığı bildirildi. Kurum için, atandığı dönemde tamamı dolu üst düzey kadrolardan birinin boşaltıldığı ileri sürüldü. 

ANKA Haber Ajansı, Şengül Kurum`a ulaşmak için RTÜK`ün santralini aradı. Santral görevlisi Kurum`un odasını bağladı, ancak telefona yanıt veren olmadı. ANKA, Şengül Kurum ile görüşebilmek için santrale not da bıraktı, ancak dönüş yapılmadı. 

Diğer atamalara ilişkin iddialar ise şöyle: 

AKP MİLLETVEKİLİNİN EŞİ DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş`ın eşi Hamiyet Nilay Savaş… Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın akrabası olan Hamiyet Nilay Savaş, önce AKP`li Keçiören Belediyesi`nde çalıştı, daha sonra RTÜK`e Kamuoyu, Ölçme ve Yayın Araştırmaları Dairesi Başkan Yardımcısı olarak atandı. Hamiyet Nilay Savaş`ın ismi, Haziran 2015`te kurum bünyesinde düzenlenen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek listede yer aldı. Bu listede Hamiyet Nilay Savaş`ın, o tarihte memur kadrosunda olduğu görüldü.

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİNİN YAKINI, DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

Eski AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş`ın yakını olduğu ileri sürülen Sinan Göktaş, RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Sinan Göktaş`ın RTÜK`te yapılan pek çok atama işleminde rol oynadığı da iddia edildi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ, DAİRE BAŞKAN VEKİLİ

Millî Eğitim Bakanlığı`nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Osman Arvas, RTÜK Uluslararası İlişkiler Dairesi`nde memur olarak atandı, bir süre sonra daire başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Arvas, RTÜK`ün internet sitesindeki bilgilere göre; şu anda aynı dairede Daire Başkanlığı görevini vekaleten yürütüyor. ANKA Haber Ajansı, RTÜK Uluslararası İlişkiler Dairesi`nde Arvas`ın makamına, hakkındaki iddiaları sormak için not bıraktı. Ancak dönüş yapılmadı.

RTÜK 1. HUKUK MÜŞAVİRİNİN KARDEŞİ, DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

RTÜK 1. Hukuk Müşaviri Özlem Sevgi Keleş`in kız kardeşi Özgül Keleş, RTÜK`te İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkan Yardımcısı olarak atandı. ANKA Haber Ajansı, 1. Hukuk Müşaviri Özlem Sevgi Keleş`in makamını aradı, not bıraktı, ancak dönüş yapılmadı. 

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ EŞİNE KADRO

TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez`in eşi Zeynep Öymez`in de RTÜK`te memur olarak görevlendirildiği ileri sürüldü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ağustos 2022`de, Zeynep Öymez`in görevini, kurula gelip gelmediğini; RTÜK`ün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Özel`in soru önergesine Bakanlık tarafından henüz yanıt verilmedi.

BAKAN ERSOY`UN DANIŞMANININ KARDEŞİ, DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

RTÜK`ün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un danışmanı olduğu belirtilen Neşe Çıldık`ın kardeşi Ferudun Çıldık, RTÜK İdari ve Mali İşler Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. ANKA, Ferudun Çıldık`a; kardeşinin etkisi ile RTÜK`te daire başkan yardımcısı görevine atandığı yönündeki iddiaları aktardı. Çıldık, iddiaları kabul etmedi, kamu görevlisi olduğu için konuşamayacağını belirtti.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BÜNYESİNDEN, DAİRE BAŞKANLIĞINA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışan Abdullah Gülünay. Kars Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü`nde görev aldı. Gülünay, şu anda RTÜK Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcısı. ANKA`nın ulaştığı Gülünay, hakkında kendisine özel kadro ihdas edildiği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

BAKAN BOZDAĞ`IN YAKINI OLDUĞU İDDİA EDİLEN GÜRAN RTÜK`TE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın yakını olduğu iddia edilen Ömer Faruk Güran… Güran`ın RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire`nde üst düzey bir kadroda görev yaptığı ileri sürüldü. Güran`ın, Twitter hesabında kendisini “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Müdür” olarak tanıttığı görüldü. Güran`ın Twitter hesabında, Bakan Bozdağ ile ilgili paylaşımların yapılması dikkati çekti.

DAİRE BAŞKAN YARDIMCISININ HEMŞİRE EŞİ DE RTÜK`TE

RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Yasin Yiğit`in eşi Gülay Yiğit bir devlet hastanesinde hemşire olarak görev yapıyordu. Önce; Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkan Yardımcısı olarak atandığı, daha sonra kadrosunun müdürlük statüsüne indirildiği iddia edildi.

RTÜK BASIN MÜŞAVİRLİĞİ BİLGİ VERMEDİ

ANKA Haber Ajansı; iddia edilen atamaları RTÜK Basın Müşavirliği`ne sordu. Basın müşavirliği bilgi veremeyeceklerini belirtti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA