5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

FRANSIZCA ÇEVİRİ ÖDÜLLERİ`NDE KISA LİSTE AÇIKLANDI


Fransız Kültür Merkezi`nin düzenlediği Fransızca Çeviri Ödülleri`nin kısa listesi açıklandı. Listede Emine Sarıkartal, Hanife Güven, Orçun Türkay ve Zuhal Karagöz`ün çevirileri bulunuyor. Fransızca Çeviri Ödülü`nü kazanan ismi 4 Ekim`de ilan edecek. Ödül töreni, Fransa`nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro himayelerinde Fransa Sarayı`nda düzenlenecek. Fransız Kültür Merkezi Türkiye Çeviri ödülü 30 bin Türk lirası ve Genç Çevirmen Teşvik Ödülü ise 15 bin Türk lirası olarak belirlendi.

 

Tarih : 21 Eylül 2022 Çarşamba 16:52   Okunma : 194

Fransız Kültür Merkezi`nin düzenlediği Fransızca Çeviri Ödülleri`nin kısa listesi açıklandı. Listede Emine Sarıkartal, Hanife Güven, Orçun Türkay ve Zuhal Karagöz`ün çevirileri bulunuyor. Fransızca Çeviri Ödülü`nü kazanan ismi 4 Ekim`de ilan edecek. Ödül töreni, Fransa`nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro himayelerinde Fransa Sarayı`nda düzenlenecek. Fransız Kültür Merkezi Türkiye Çeviri ödülü 30 bin Türk lirası ve Genç Çevirmen Teşvik Ödülü ise 15 bin Türk lirası olarak belirlendi.

Fransız Kültür Merkezi`nin Türkiye`nin nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek ve çevirmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermek amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlediği Fransızca Çeviri Ödülleri`nde kısa liste açıklandı. Jürinin yaptığı açıklamaya göre değerlendirme, çevirmenlerin Türkçe metinde kullandığı dil ve üslubun kaynak metnin yazarının seçimleriyle eş değer tarz ve düzeyde kullanılması, somut bilgi ve kavramların yeterli düzeyde ve doğru olarak aktarılması, kültürel bağlam farklarının yarattığı sorunların çeviride kabul edilebilir biçimde çözümlenmiş olması ve yazı kalitesi bakımından doğruluk, akıcılık, kesinlik, kelime haznesinin zenginliği, ritim ve okunabilirlik kriterleri göz önünde bulundurularak yapıldı.

ÖDÜLÜ KAZANAN ÇEVİRİ, 4 EKİM`DE AÇIKLANACAK

Jüri başkanlığını INALCO Türkçe Kürsüsü Başkanı ve Actes Sud Yayınevi Koleksiyon Müdürü Timour Muhidine`in yaptığı; Yıldız Teknik Üniversitesi`nden Doç. Dr. Lâle Özcan, Hacettepe Üniversitesi Çeviri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zeynep Oral, Galatasaray Üniversitesi Öğr. Gör. ve çevirmen Dr. Şilan Karadağ ile çevirmen ve editör Ayça Sezen`den oluşan jüri, Fransızca Çeviri Ödülü`nü kazanan ismi 4 Ekim`de ilan edecek. Ödül töreni, Fransa`nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro himayelerinde Fransa Sarayı`nda düzenlenecek. Fransız Kültür Merkezi Türkiye Çeviri ödülü 30 bin Türk lirası ve Genç Çevirmen Teşvik Ödülü ise 15 bin Türk lirası olarak belirlendi.

2022 Fransızca Çeviri Ödülleri Kısa Listesi şöyle:

“Emine Sarıkartal, Jean-François Lyotard, Ayrışma, İnka Yayınları

Hanife Güven, Eugène Ionesco, Notlar ve Karşı Notlar, Yapı Kredi Yayınları

Orçun Türkay, André Gide, Günlükler I., Yapı Kredi Yayınları

Zuhal Karagöz, Bernard Lahire, Rüyaların Sosyolojik Yorumu, Pinhan Yayınları.”

Fransız Kültür Merkezi Fransızca Çeviri Ödülü, 2021 yılında Mahir Güven`in Fransızca aslından (Grand Frère) çevirdiği romanı Ağabey ile Ebru Erbaş`a verilmişti. Onur ödülü ise şubat ayında yaşamını yitiren Aysel Bora`ya takdim edilmişti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA