19 Nisan 2025 Cumartesi


14:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``YOZGAT, ŞU YA DA BU PARTININ DEĞIL, CUMHURIYET`IN, DEMOKRASININ, MILLI EGEMENLIĞIN KALESIDIR"   14:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇILER ÖZGÜR ÖZEL`I YOZGAT`ıN GIRIŞINDE TRAKTÖRLERIYLE KARŞıLADı   14:26   CHP`NIN `‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÇIFTÇILER: ``BEN ADALET IÇIN BURADAYıM. KENDIM, ÇOCUKLARıM, GELECEKTEKI NESILLER IÇIN BEN BURADAYıM``   14:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE SILIVRI ZINDANıNDAN ÇıKARıLMASıNı ISTIYORUZ"   14:15   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÇIFTÇI ERSOY: CUMHURIYET`I KURTARMAYA GELDIK   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ERHAN ADEM: "YÜREĞI, CESARETI OLAN BU MILLETIN ÖNÜNE ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı MUTLAKA GETIRMELI"   13:55   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... MURAT EMIR: "BUGÜN BURADAN TÜM TÜRKIYE`YE BIR UMUT SAÇACAĞıZ"   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KORUMASıNDAKI ANNE KEDI ALACA`NıN YAVRULARı IÇIN SAHIPLENDIRME SÜRECI BAŞLADı   12:58   NIĞDE`DE ÜRÜNLERI ZIRAI DONDAN ZARAR GÖREN LAHANA ÜRETICISI: "61 YAŞıNDAYıM BÖYLE ZIRAI DON GÖRMEDIM"   12:49   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "YOZGAT`TA YURTTAŞLARıMıZ, ÇIFTÇILERIMIZ, ESNAFıMıZ, IŞÇILERIMIZ IKTIDARA VERDIKLERI DESTEĞIN KARŞıLıĞıNı BULAMADıLAR"   12:06   DOKTOR MEHMET ÖZ, ABD`DE FEDERAL SAĞLıK HIZMETLERI DIREKTÖRLÜĞÜ GÖREVINE BAŞLAMAK ÜZERE YEMIN ETTI   10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  
 
     
   

Mersin’de rahatlıkla 6 milletvekili çıkarabilirdik


CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “24 Haziran seçim sonuçları nedeniyle CHP yönetimini eleştiren herkes, aynı yönetimin seçim öncesi yaptığı tercihleri destekledi. CHP’li seçmenler seçim barajının adaletsiz sonuçlarına karşı oylarını bölme yoluna gitmemiş olsaydı, CHP yönetimi İyi Parti’yi ve diğer muhalefet partilerini baraj altında bırakmayı hedefine koysaydı, örneğin Mersin’de rahatlıkla 6 milletvekili çıkarabilirdik. Ama ülkenin ve siyasetin genel koşulları buna izin vermiyordu” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2018 Pazar 01:19   Okunma : 517

CHP'nin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği  İl Danışma Kurulu toplantısına Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel , Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut,İl yöneticileri İlçe Başkanları,önceki dönem İl Başkanları ve Partililer katıldı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, konuşmasında olağanüstü kurultay çağrıcılarını eleştirdi ve kurultay çağrıcılarının, 24 Haziran seçimlerini sadece sayısal olarak değerlendirdiğini ifade etti.

24 Haziran’da muhalif seçmenlerin, ülke barajının adaletsizliğini önlemek için oylarını böldüklerine değinen Aktay,  “Normal şartlarda CHP’nin Ülkücü kökenli bir partiyle, Milli Görüşçü bir partiyle seçim ittifakı kurabileceğini düşünür müydük? Asla düşünmezdik ama 24 haziranda Saadet Partisi ile, İyi Parti ile, Demokrat Parti ile ittifak içinde girildi. Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar bizi böyle bir tercihe yöneltti.  24 Haziran’da aldığı oy nedeniyle bugün CHP yönetimini eleştiren herkes, tüm arkadaşlarımız, aynı yönetimin seçim öncesi yaptığı tercihleri destekledi. Hepimiz destekledik. Çünkü herkes 24 Haziranın olağanüstü koşullarda yapılan kendine özgü bir seçim olduğunun farkındaydı. CHP’li seçmenler seçim barajının adaletsiz sonuçlarına karşı oylarını bölme yoluna gitmemiş olsaydı, CHP yönetimi İyi Parti’yi ve diğer muhalefet partilerini baraj altında bırakmayı hedefine koysaydı, örneğin Mersin’de rahatlıkla 6 milletvekili çıkarabilirdik. Ama ülkenin ve siyasetin genel koşulları buna izin vermiyordu. 24 Haziran seçim sonuçlarını yalnızca birtakım sayıları karşılaştırarak anlamak mümkün değildir. Yalnızca sayılara bakarsanız, ülke çıkarlarını parti çıkarlarının önünde görme anlayışıyla davrananları göremezsiniz” dedi.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerine 2 oy bir hedef şiarıyla hazırlandığını ancak bazı kesimlerin seçimden hemen sonra cumhurbaşkanı adayının oyuyla partinin oyunu kıyaslama yoluna gittiğini kaydeden Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu salonda bulunan herkesin 24 Haziran’da tek bir hedefi vardı. Sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı seçilmesi ve partimizin mecliste çoğunluğu elde etmesi. Bunun için hepimiz 2 oy tek hedef şiarıyla çalıştık. Evet, istediğimiz sonucu alamadık. Ama hep birlikte tek hedef için mücadele ettik. Seçimden sonra bu tek hedefin ikiye bölünerek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde alınan oyların birbiriyle kıyaslanabileceğini ve buradan bir parti içi tartışma yaratılabileceğini hiç düşünmedik. Hepimiz 2 oy tek hedef dedik ve kol kola yürüdük. Seçimden sonra bir baktık ki sanki iki farklı hedefimiz varmış gibi, cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin aldığı oylar kıyaslanmaya başlanmış. Bu kıyaslamaların ilkesel olarak doğru olmaması bir yana, parti içi yoldaşlık açısından da yaralayıcı bir tutumdur.

Olağanüstü kurultay istemek demokratik ve meşru bir haktır. Bu talebi dile getiren, bunun için uğraşan dostlarımız elbette saygıdeğer bir iş yapmışlardır. Ancak keşke bu talep parti bu kadar oy aldı, aday bu kadar oy aldı gibi bir mecraya çekilmeden tartışılsaydı. Çünkü parti hepimizin partisi. Aday da hepimizin adayı. Başka türlü düşünemeyiz.  Partimizde tabanın çok daha fazla söz sahibi olması, parti içi demokrasinin geliştirilmesi herhangi bir ismin liderliğinden, genel başkanlığından çok daha değerlidir, çok daha anlamlıdır. Bu isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olsa da böyledir, Sayın Muharrem İnce de olsa böyledir. Çünkü biz asıl gücümüzü demokratik, katılımcı, eşitlikçi bir parti olmaktan alırız.”






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin İl Örgütü, Adil Aktay, İl Danışma Kurulu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA