6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

ÜNAL ÇEVİKÖZ`DEN ERDOĞAN`A: “BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ, DİPLOMATİK BİR SÖYLEM DEĞİL. TÜRKİYE İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGI YARATIYOR”


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, “Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2022 Pazar 11:25   Okunma : 350

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, “Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Yunanistan`ın S-400`lerin kullanılması için Türkiye`yi tahrik ettiğini belirten Çeviköz, KRT TV`de dün gece yayınlanan “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu`nun sorularını yanıtladı. Emekli Büyükelçi Çeviköz özetle şunları söyledi:

“Yunanistan, Türkiye`yi tahrik ederek bir kıvılcım parlatmak istiyor. Türkiye şimdilik bu tuzağa düşmüyor. Ancak Cumhurbaşkanının ‘Bir gece ansızın geliriz` ifadesi ortalığı karıştırdı. Bu tehdit olarak algılandı. ABD`den başlayarak birçok ülke Yunanistan`ın arkasında saf tuttu. Zaten esas maksat bu. Yunanistan bunu kullanıyor.

‘Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor.

“S-400`ÜN DEVREYE SOKULMASI TÜRKİYE`Yİ ZOR DURUMDA BIRAKIR”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya evrilmesini beklemiyorum. Her iki taraf için zarar verici olur. Kaldı ki NATO`yu da bu durum çok rahatsız eder, böyle bir çatlağa izin verilmez.

Ama S-400`lerin devreye girmesi için Yunanistan sürekli tacizde bulunuyor. Türkiye madem aldı S-400`ü kullanmak durumundadır, ama kullandığı andan itibaren NATO ve ABD`nin Türkiye`ye yönelik uyarılarını da somutlamış, kanıtlamış olur. S-400`ün devreye sokulması Türkiye`yi zor durumda bırakır.

“TÜRKİYE`NİN SURİYE OPERASYONUNA ABD VE RUSYA KIRMIZI IŞIK YAKMIŞ DURUMDA”

Suriye`ye harekatı Cumhurbaşkanı Erdoğan dile getirdi ama zaman içinde sönümlendi. Pentagon`dan yapılan açıklamayla karşı çıkıldı. Putin de tasvip etmediğini iletti. Türkiye`nin Suriye operasyonuna ABD ve Rusya değil turuncu, kırmızı ışık yakmış durumda.

Türkiye şu anda sadece Rusya, biraz İran ve biraz da Çin ile yakınlaşan ülke algısı yaratıyor. Ukrayna`ya saldırı sonrasında Rusya`ya yaptırımlara katılmaması bu algıyı başlattı. Son Balkan gezisinde Erdoğan`ın Putin haklı sözleri batıda büyük yankı yaptı.”  

“9 EYLÜL İZMİR`İN ÖZELİNDE KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SONUCUDUR. KÜÇÜMSENECEK BİR TARAFI YOKTUR”

İzmir`deki coşkuyu anlamak için tarihi iyi okumak, iyi öğrenmek gerektiği düşüncesindeyim. Maalesef çok üzücü bir şekilde dünkü kutlamaları küçümseyen yorumlar gördüm, bu aslında cehalettir, çünkü tarihimizi bilmemektir.

Neden İzmir`in kurtuluşu bu kadar önemseniyor sorusu yanlış bir sorudur, çünkü özünde Kurtuluş mücadelesi zaten bir Türk Yunan savaşıdır. Yunan askerlerinin İzmir`e çıkmasıyla esas kara savaşları başlamıştır. 9 Eylül İzmir`in özelinde kurtuluş mücadelesinin sonucudur. Küçümsenecek bir tarafı yoktur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA