6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

HULUSİ AKAR: "BU KADAR ALENİ ŞIMARIKLIK, PERVASIZLIK KABUL EDİLEMEZ"


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri`ndeki (TSK) Rütbe Terfi Töreni`nde Yunanistan`ın Türk F-16`larına radar kilidi atmasına ilişkin “23 Ağustos`ta S-300`ler, NATO görevi yapan Türk F-16`larını radar kilidi altına aldı kötü komşumuz. Bunun görülmesi lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez” diye konuştu.

 

Tarih : 29 Ağustos 2022 Pazartesi 17:43   Okunma : 134

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri`ndeki (TSK) Rütbe Terfi Töreni`nde Yunanistan`ın Türk F-16`larına radar kilidi atmasına ilişkin “23 Ağustos`ta S-300`ler, NATO görevi yapan Türk F-16`larını radar kilidi altına aldı kötü komşumuz. Bunun görülmesi lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK personeli için Bakanlık`ta düzenlenen Rütbe Terfi Töreni`ne katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende terfi eden 29 General ve Amiral, 31 Subay ve 12 Astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre Akar, törende şöyle konuştu:

“Terörle mücadele konusunda TSK olarak bizler kararlıyız. Asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasıyla yapacağımız çalışmamalarla, 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtaracağız.

Ege`de maalesef kötü komşu habire bizi çeşitli şekillerde taciz ediyor. Şunu açıklıkla bilin: Deniz, Kara ve Hava Kuvvetlerimiz herhangi bir taciz olmadan biz asla taciz yapmıyoruz. Asla. Mutlaka altta kalmayacağız, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz, hiçbir oldu bittiye ‘Evet` demeyeceğiz. Kesin. Ama biz hiçbir şekilde istikrarı bozmuyoruz. Fakat komşumuz, her vesileyle birtakım şeyler yapıyor.

“KÖTÜ KOMŞU ‘BİZİM HABERİMİZ YOK` DİYE YALAN VE İNKARA BAŞVURDU”

23 Ağustos`ta bir hadise oldu. Geçmişte hava sahamızı savunmak için, uzun menzilli bölge hava savunma sistemleri için Amerikalılarla görüştük, Patriot Hava Savunma Sistemi`ni istedik, vermediler. Fransızlarla görüştük, SAMP-T istedik, vermediler. Bunun üzerine gittik biz S-400 aldık. Yer yerinden oynadı, ‘Siz nasıl alırsınız` diye. Şimdi 23 Ağustos`ta bunun bir alt modeli S-300`ler, NATO görevi yapan Türk F-16`larını radar kilidi altına aldı kötü komşumuz. Bunun görülmesi lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez.

Her tarafa yayımlanmış, planlar programlar yapılmış, 22 Ağustos`ta TSK unsurları, Türk Hava Kuvvetleri unsurları F-16`lara eskortluk edecek. Bunlar belliyken, ‘Bizim haberimiz yok` diye yalan ve inkara başvurdu bu kötü komşu.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA