2 Temmuz 2024 Salı


18:39   "DIDIM-TURGUTREIS-BODRUM DENIZ OTOBÜSÜ SEFERI" AÇıLıŞ TÖRENI CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN KATıLıMıYLA YAPıLDı   16:58   SINAN ATEŞC CINAYETI DAVASı… ÖZEL HAREKAT POLISI AŞKıN MERT GELENBEY, SAVCıLıK VE EMNIYET`TE VERDIĞI TÜM IFADELERINI REDDETTI: "AĞıR IŞKENCEYE MARUZ KALDıM"   16:56   ÖZGÜR ÖZEL, SELÇUK`TA: HER BIR METREKARE YEŞIL ALAN HEPIMIZIN BU MILLETE NAMUS BORCUDUR. MERKEZI IDAREDEKI MUHATAPLARıMıZı BIRLIKTE ÇALıŞMAYA VE ORTAKLAŞMADAN KORKMAMAYA DAVET EDIYORUZ   16:32   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A YANıT: "KIME SÖYLÜYORSA NET SÖYLESIN, KIME SÖYLÜYORSA ONDAN CEVABıNı ALSıN"   15:59   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK TOLGAHAN DEMIRBAŞ`A OLCAY KıLAVUZ VE ÜLKÜ OCAKLARı YÖNETICILERI SORULDU...   15:33   ÇERKEZOĞLU`NDAN BAKAN ŞIMŞEK`IN "ASGARI ÜCRET DÜŞÜK DEĞIL" SÖZLERINE TEPKI   14:54   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN 2 TEMMUZ SIVAS MADıMAK KATLIAMı ANMA MESAJı   14:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KURS MERKEZLERININ BAŞARı ORANı HER YıL ARTıYOR   14:31   MEZITLI DENIZ GÜNEŞ FESTIVALI, COŞKU DOLU ETKINLIKLERLE TAMAMLANDı   14:08   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI İKINCI YÜZYıL VIZYON ÇALıŞTAYı`NıN SONUÇ BILDIRGESI YAYıMLANDı    13:51   CHP MILLETVEKILI AŞKıN GENÇ’DEN KAYSERI AÇıKLAMASı...   12:18   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: “PLAN DAHILINDEKI TÜM YOLLARıMıZı ASFALTLAYACAĞıZ”   12:16   AYŞE ATEŞ`TEN, SINAN ATEŞ DAVASı PAYLAŞıMı...   12:05   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, EĞRIÇAM`DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   11:40   ÖZGÜR ÖZEL SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNıN İLK DURUŞMASıNA KATıLDı   11:30   MADıMAK`TA YAŞAMıNı YITIRENLER YENIŞEHIR`DE TÜRKÜLERLE ANıLDı   11:04   SINAN ATEŞ DAVASı… SANıK VEDAT BALKAYA İFADESINI REDDETTI   10:42   CHP MANISA MILLETVEKILI AHMET VEHBI BAKıROĞLU’DAN BAKAN BAYRAKTAR’A DOĞAL GAZ SORUSU   10:33   SINAN ATEŞ DAVASıNıN İLK DURUŞMASı BAŞLADı   09:55   MARMARIS BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜ: “ORMANLARA GÖZÜMÜZ GIBI BAKMALıYıZ”  
 
     
   

SİNOPLU EMLAKÇI YILMAZ: “KİRALIK EVLER PAHALI ÖĞRENCİLER TEK BAŞINA TUTMAKTA ZORLANIYOR"


Sinop`ta 11 yıldır emlak sektöründe çalışan Doğan Yılmaz, fiyatların yüksek olması nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılı için kente gelecek üniversite öğrencilerinin tek başına ev kiralamakta zorlandıklarını söyledi. Yılmaz, “Tutma şansları çoğunun yok. Hayat şartları zor. Kirayla geçinen insanlar var. Onlara da hak vermek lazım. Tek taraflı düşünmemek lazım” dedi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2022 Cuma 14:28   Okunma : 166

MUSTAFA USTA

Sinop`ta 11 yıldır emlak sektöründe çalışan Doğan Yılmaz, fiyatların yüksek olması nedeniyle yeni eğitim-öğretim yılı için kente gelecek üniversite öğrencilerinin tek başına ev kiralamakta zorlandıklarını söyledi. Yılmaz, “Tutma şansları çoğunun yok. Hayat şartları zor. Kirayla geçinen insanlar var. Onlara da hak vermek lazım. Tek taraflı düşünmemek lazım” dedi.

Sinop Üniversitesi`nin yeni eğitim-öğretim yılına başlamasına az bir zaman kaldı, ancak turizm sezonu sürdüğü için kiralık evlerin çoğunluğu pansiyon olarak kullanılıyor. Sinop`ta 11 yıldır emlakçılık yapan Doğan Yılmaz, turizm sezonun bitmesiyle üniversite öğrencilerinin kiralık ev bulabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bize soruyorlar. Biz 3 aşağı 5 yukarı fiyatları söylüyoruz. ‘Tamam olur` diyorlar ama evler pansiyonda olduğu için eylül ayına kadar pansiyon işi yapıyorlar. Eylül ayından sonra ancak evlerin kiralanabileceğini söyledik. Kira olarak tabi ki çok diye söylüyorlar ama gene de tutacaklarını söylüyorlar. Eylül ayında gelecekler. Sanırsam eylül ayında öğrenci geldiği zaman evleri tutabilirler ama fiyat olarak az değil yani. Fiyat biraz fazla."


"SADECE EVİYLE GEÇİNEN İNSANLAR VAR"

Kiraların yüksek olması nedeniyle öğrencilerin tek başına ev kiralamakta zorlandıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Kira yüksek geldiği zaman ‘yanıma bir arkadaşımı iki arkadaşımı daha alırım` diye hesap yapanlar oluyor. Tek başına kalabilecek bir insan illa yanına bir kişiyi daha iki kişiyi daha ilave ederek tutma şansına sahip oluyor. Öyle düşünüyorlar yani. Tek başlarına tutamıyorlar. Tutma şansları çoğunun yok.

Hayat şartları zor. Her şey arttığı için insanlar sadece eviyle geçinen insanlar var. Evini kiraya verdiği zaman geçinen insanlar var. Biraz onlara da hak vermek lazım. Tek taraflı düşünmemek lazım. Sonuçta oradan aldığı parayla evini geçindiriyorlar. Bankaya falan koyup faiz almıyorlar. Bu şartlar içerisinde gene 300 bin liralık evi 900 bin liraya çok şanslılar. Gerçekten şanslılar. Gerçekten herkes çok zor durumda. Aldığı 1 ekmek 1 lirayken şu anda 4 lira oldu. Yani 4 kat arttı. Ev 3 kat artmış yani düşünün. Belki o 900`ü biraz da pazarlıkla aşağı çekebiliyorlar. Ama 2 tarafı da düşünmek lazım. Hem mal sahibini düşüneceksiniz heem öğrenciyi düşüneceksiniz."

Görüntü dökümü:
*Doğan Yılmaz
*Sinop drone ile görüntü (ARŞİV)

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA