5 Şubat 2025 Çarşamba


15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   12:15   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: “CINAYETLE YARGıLANAN MÜTEAHHIDI KURAYLA EV SAHIBI YAPTıLAR”   11:56   6 ŞUBAT DEPREMLERI… CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN TUNÇ`A: “DEPREM SORUŞTURMALARDAN KAÇıNA ‘KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR` KARARı VERILMIŞTIR?"   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:14   ABD MEDYASı: “CIA, TRUMP TARAFıNDAN BAŞTAN OLUŞTURULMAK ISTENIYOR”   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   02:19   BOLU İL ÖZEL İDARESI GENEL SEKRETERI VE GENEL SEKRETER YARDıMCıSı GÖZALTıNA ALıNDı   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ ALTıN KıYMA VE ÇAY SIMIT HESABıNı KAPı KAPı ANLATMAYA DAVET EDIYORUM"  
 
     
   

MAHMUT TANAL: "KUVEYT EMİRİ`NİN 5 MİLYON DOLAR HİBESİ İLE SİVEREK`TE YAPILAN SU PROJESİ ÇÖKTÜ"


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Devlet Nişanı verdiği Kuveyt Emiri el Sabah`ın hibe ettiği 5 milyon dolarla Siverek`e yapılan içme suyu projesinin çöktüğünü öne sürdü. Tanal, Şanlıurfa ve Mardin`de günlük 8 saati bulan elektrik kesintisinin pamuk ve mısır üreticisini zor durumda bıraktığını belirterek Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.`ye (DEDAŞ) de tepki gösterdi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 13:39   Okunma : 346

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Devlet Nişanı verdiği Kuveyt Emiri el Sabah`ın hibe ettiği 5 milyon dolarla Siverek`e yapılan içme suyu projesinin çöktüğünü öne sürdü. Tanal, Şanlıurfa ve Mardin`de günlük 8 saati bulan elektrik kesintisinin pamuk ve mısır üreticisini zor durumda bıraktığını belirterek Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.`ye (DEDAŞ) de tepki gösterdi.

Mahmut Tanal, memleketi Şanlıurfa`nın Siverek ilçesine bağlı 16 kırsal mahallesinin içme suyu sorununun çözülmesi maksadıyla 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah`ın AKP`li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi`ne hibe ettiği 5 milyon dolarla hayata geçirilen Gedik İçme Suyu Projesi`nin çöktüğünü savundu.

Twitter hesabından fotoğraflarla birlikte açıklama yayınlayan Mahmut Tanal, şu noktalara dikkat çekti:

“EMİR EL SABAH HAZRETLERİ, ALDIN NİŞANI, VERDİN ŞANLIURFA İÇİN HİBEYİ AMA"

“Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah, Mart 2017`de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe`de Saray`da ağırlandı. Atatürk silueti ve T.C. ibaresinin çıkarıldığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı`nın verildiği Kuveyt Emiri, Erdoğan`ın bu ‘jestine` karşılık Şanlıurfa`nın altyapısı için 5 milyon dolar hibe etti. Kuveyt Arap Kalkınma Fonu aracılığıyla sağlanan hibe desteğiyle ilgili Erdoğan`ın hazır bulunduğu törende, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah ile dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi arasında hibe sözleşmesi imzalandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kuveyt`ten gelen bu 5 milyon dolarlık hibeyle Siverek ilçesinin 16 kırsal mahallesinin içme suyu sorununa yönelik Gedik İçme Suyu Projesi`ni başlattı.

“ŞU AN İÇİN EŞEKLERLE, TANKERLERLE HEMŞERİLERİM, SU İHTİYACINI GİDERİYOR."

Proje tamamlanınca ilgili mahallelerde haneler suya kavuştu. Ancak hemşerilerimin su sevinci kısa sürdü. Sonradan Siverek Gedik İçme Suyu Projesi hattına, planlamanın dışına çıkılarak yapılan fiziki müdahalelerle proje çöktü! Vanalar aracılığıyla suyun ulaşmadığı mahalleler tekrar suya hasret kaldı. Yeniden ilkel yöntemlerle su arayışına girildi. Şu an için eşeklerle, tankerlerle hemşerilerim, su ihtiyacını gideriyor."

"BİZİ DÜNYAYA REZİL EDİYORLAR, BELEDİYE BAŞKANI BEYAZGÜL`DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

AKP iktidarı ve belediyeleri, bizleri Kuveyt karşısında da mahcup duruma düşürdü. Bizleri Batı`dan Doğu`ya tüm dünyaya rezil ediyorlar! ‘Siverek`in su sorununu çözeceğiz` denilerek Kuveyt`ten aldıkları 5 milyon dolar resmen çöpe gitmiş oldu. Bu bir skandaldır! Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni bu duruma düşürenlerden hesap sorulmalıdır. Kuveyt Devleti`ni de sözleşmeyle verdikleri 5 milyon doların amacına uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını takip etmeye davet ediyoruz. Şu anki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibinden açıklama bekliyoruz.”

Tanal, Şanlıurfa ve Mardin`de günlük 8 saati bulan elektrik kesintisinin pamuk ve mısır üreticisini zor durumda bıraktığını ve vatandaşların mağdur olduğuna da dikkat çekti ve DEDAŞ`a sert tepki gösterdi. Çiftçinin emeğinin boşa gitmek üzere olduğu uyarısı yapan Tanal`ın açıklaması şöyle:

“ACİLEN DEDAŞ`A MÜDAHALE EDİLMELİ”

“Aslında ülke olarak milli servetimiz heba oluyor. Dünyada gıda krizi yaşanıyor. Üretimi daha çok teşvik etmemiz gerekirken, DEDAŞ eliyle pamuk ve mısır tarlaları kurutuluyor. Azıcık ayçiçek yağı için savaş halindeki Ukrayna`ya avuç açan iktidarın sırtını sıvazladığı, arkasında durduğu, keyfi kararlarını teşvik ettiği DEDAŞ ne yapmaya çalışıyor? Acilen devletin yetkili kurumlarının DEDAŞ`a müdahale etmesi gerekiyor. Biraz daha gecikme yaşanırsa Şanlıurfa ve Mardin`de pamuk ve mısır diye bir şey kalmayacak.”

“Bize gelen şikâyetlerin haddi hesabı yok. Karanlıkta kalan, buzdolabındaki yiyecekleri bozulan, elektronik cihazları çalışmayan vatandaşlar, günlük oksijen cihazı vb. sağlıkla ilgili cihazları kullanmak zorunda olan hastalar, iktidarın DEDAŞ`ın bu keyfi uygulamalarına dur demesini bekliyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA