28 Eylül 2024 Cumartesi


21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı  
 
     
   

KİLİS`TE TARIM ARAZİSİNE KAÇAK VİLLA YAPAN AKP`Lİ ESKİ MECLİS ÜYESİ ŞEKEROĞLU: "İNŞALLAH İMAR BARIŞI ÇIKAR, ÇIKMAZSA ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ"


Kilis`te eski AKP Meclis Üyesi Necmettin Şekeroğlu`nun, Kilis`te "büyük ova koruma alanı" olarak ilan edilen bölgeye kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı. Şekeroğlu "Oralarda artık tarım yapılamıyor, İnşallah imar barışı çıkar diyoruz, çıkmazsa şeriatın kestiği parmak acımaz" dedi. CHP Kilis il yöneticisi Uğur Karabalık ise, "Bu verimli topraklara böyle bir beton yığının yapılmasına karşıyız. Devletimizin buradaki esas amacı verimli toprakları, korumak ve kollamak olmalıdır” dedi.  

 

Tarih : 26 Temmuz 2022 Salı 16:59   Okunma : 210

Kilis`te eski AKP Meclis Üyesi Necmettin Şekeroğlu`nun, Kilis`te "büyük ova koruma alanı" olarak ilan edilen bölgeye kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı. Şekeroğlu "Oralarda artık tarım yapılamıyor, İnşallah imar barışı çıkar diyoruz, çıkmazsa şeriatın kestiği parmak acımaz" dedi. CHP Kilis il yöneticisi Uğur Karabalık ise, "Bu verimli topraklara böyle bir beton yığının yapılmasına karşıyız. Devletimizin buradaki esas amacı verimli toprakları, korumak ve kollamak olmalıdır” dedi.  

Araştırmalara göre Türkiye`deki tarım alanları son 19 yılda yüzde 12 gerilerken TÜİK verilerinde tarımda istihdam edilenlerin sayısı son 19 yılda yüzde 33 gerilediği görülüyor. Tarım büyük önem kazanmasına karşın tarım arazileri ise yapılaşmaya açılmaya devam ediyor. Bunun son örneği de Kilis`te yaşandı.

Bakanlar Kurulu tarafından Kilis`te ‘Büyük ova tarım alanı` ilan edilen bölgede AKP`nin eski Kilis Meclis Üyesi Necmettin Şekeroğlu`nun kaçak villa yaptırdığı öğrenildi. Bölgede 6 kaçak villa yaptırıldığı bunlardan birisinin Şekeroğlu`na ait olduğu, AKP`li Kilis Belediyesi`nin villaları mühürlediği ve 544 bin lira ceza kestiği, buna rağmen Şekeroğlu`nun ve diğerlerinin mühürleri sökerek inşaata devam ettiği belirtildi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından da inşaat sahiplerine toplam 350 bin lira ceza kesildi.

ŞEKEROĞLU: "ORALARDA ARTIK TARIM YAPILMIYOR"

AKP`li Şekeroğlu ANKA Haber Ajansı`nın sorusu üstüne, "Oralarda artık tarım yapılamıyor, İnşallah imar barışı çıkar diyoruz, çıkmazsa şeriatın kestiği parmak acımaz" yanıtını verdi ve inşaatla ilgili bilgileri doğruladı. 

"MEŞHUR OLMAK BAŞA İŞ AÇIYOR"

Şekeroğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"İnşaatı durdurduk, mühürlemişlerdi. 6 tane villa var sadece 1 tanesi bana ait. Oğlumun yok. Diğer villa sahiplerinin adını söylersem ayıp olur. 500 metre arka tarafımızda 320 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Oralarda artık tarım yapılamıyor, Belediye 660 mıydı tam aklımda değil ceza kesti. Tarım İl Müdürlüğü 350 bin lira civarında bir ceza kesti. Oralar Kayalık mevki olarak geçiyordu. Bakanlar kararıyla ova kapsamına alınınca… Bu durumda yüzlerce yapılar var. Geçmişte AK Parti meclis üyeliği yaptım. Şimdi sadece AK Parti`ye oy veriyorum. Meşhur olmak başımıza bazen iş açıyor."

"DEVLETİN ESAS AMACI VERİMLİ TOPRAKLARI KORUMAK OLMALI"

CHP Kilis İl Başkan Yardımcısı Uğur Karabalık ise bölgeye giderek yapılaşmaya konu olan arazinin görüntülerini çekti. Karabalık, “Biz kimsenin villa yapmasına karşı değiliz ama bu verimli topraklara böyle bir beton yığının yapılmasına karşıyız. Devletimizin buradaki esas amacı verimli toprakları, korumak ve kollamak olmalıdır” dedi.  

"BURASI ANNEMİN YERİYDİ, VERİMLİ ÜZÜM BAĞI VARDI"

Araziyi Şekeroğlu`na satan İhsan adındaki vatandaş ise, “Burası annemin yeriydi. Burası verimli bağdı. Sonra fıstık ettiler burayı. Bunlar da geldiler buraya yaptılar. Bir defasında ‘yapmasınlar` diye ceza kestiler, 800 milyon mu, 800 bin mi? Durdurmadılar inşaatı. Yine de devam ediyorlar” dedi.

AYNI BÖLGEYE DEVLET HASTANESİ DE YAPILDI

Uğur Karabalık ova ve tarım alanı ilan edilen alanda bir de devlet hastanesi inşaatının yapıldığını belirterek, “Tarım arazisi katledilmiş, çukura gömülmüş bir hastane. Kaç kat çıkıldığı halde yolla aynı seviyede. Sayın yetkililerden rica ediyoruz; katletmeyin, tarım arazilerimizi öldürmeyin. Kilis halkına da sordular ‘Buraya hastane yapalım mı?` diye. Kilis halkı istemedi ama yine de yaptılar. Rant uğruna bu topraklar katledildi” diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA