27 Eylül 2024 Cuma


17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   16:11   YALÇıN KARATEPE: “BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı`NıN DÜĞÜNÜNDEKI ‘TAKı SKANDALıNıN` TARAFLARı SADECE BIR KIŞI DEĞILDIR, KATıLAN HERKESIN INCELENMESI GEREKMEKTEDIR”   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   14:44   ÖZGÜR ÇELIK POLONEZ IŞÇILERINI ZIYARET ETTI   14:20   DENIZ YÜCEL: "`KÖYLÜ MILLETIN EFENDISIDIR` VIZYONUNDAN GÜNÜMÜZE GELDIĞIMIZ NOKTA SAYGıNLıĞı YOK EDILMIŞ ÇIFTÇILIK MESLEĞI..."   13:41   CHP HEYETINDEN TARSUS`A ZIYARET…   13:07   ÖZGÜR ÖZEL: “ATATÜRK`ÜN BAŞLATTıĞı DIL DEVRIMI`NIN ıŞıĞıNDA TÜRKÇEMIZE SAHIP ÇıKMAYı SÜRDÜRECEĞIZ. TÜRK DIL BAYRAMıMıZ KUTLU OLSUN”   12:03   CHP, VERGI PAKETI`NIN IPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASı ISTEMIYLE ANAYASA MAHKEMESI`NDE DAVA AÇTı   11:15   CHP HAZıRLADıĞı İLIÇ RAPORUNU KOMISYONA SUNDU   10:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "SOSYAL KONUT SÖZÜMÜZÜ TARSUS BELEDIYESI IŞ BIRLIĞINDE YAPACAĞıZ"   10:09   CHP, EKIM SONUNDA YENI BIR ÇALıŞTAYLA IKTIDARA SESLENECEK   09:21   GÜLCAN KıŞ, BAKAN ALI YERLIKAYA`YA SESLENDI...   01:24   GALATASARAY SAHASıNDA PAOK`U 3-1 MAĞLUP ETTI   01:05   DEPREM BÖLGESINDEKI ÖZEL OKUL ÖĞRENCILERINE EĞITIM ÖĞRETIM DESTEĞI VERILMESINE ILIŞKIN TEBLIĞ RESMI GAZETE`DE   22:40   GALATASARAY KADıN FUTBOL TAKıMı, ŞAMPIYONLAR LIGI`NE KATıLAN ILK TÜRK KADıN TAKıMı OLDU   22:20   ABD`DE ADLIYEDE PATLAMA MEYDANA GELDI, 2 KIŞI YARALANDı   21:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KıBRıS BARıŞ HAREKATı`NA “IŞGAL” DIYEN KıBRıS RUM KESIMI TEMSILCISINE TEPKI: “HEM TÜRKLERE HEM RUMLARA BARıŞ GETIRMEK IÇIN YAPıLDı"   18:52   YALÇıN KARATEPE: BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı AYDıN`ıN KENDI ÖZEL DÜĞÜNÜNE, DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU BANKALARıN GENEL MÜDÜRLERINI DAVET ETMESI VE BU KIŞILERIN DÜĞÜNE KATıLMALARı TAM ANLAMıYLA BIR SKANDALDıR   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÇOCUKLARıMıZı DÜŞÜNEREK GÜNDÜZ BAKıMEVINI AÇıYORUZ"  
 
     
   

CANDAN YÜCEER: "BUGÜN FACİADA SORUMLULAR DEĞİL `ADALET` DİYENLER YARGILANIYOR"


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 10. duruşması dün yapılan Çorlu tren katliamı davasıyla ilgili “Katliamda yaralananların ve yakınlarını kaybedenlerin büyük acısına tam bin 418 gündür adaletsizliği de eklediler. Bu insanların haykırdıkları tek bir şey var ‘adalet`, ‘adalet nerede` diye soruyorlar… Bugün faciada sorumlular değil, ‘adalet` diyenler yargılanıyor” dedi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 17:34   Okunma : 373

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 10. duruşması dün yapılan Çorlu tren katliamı davasıyla ilgili “Katliamda yaralananların ve yakınlarını kaybedenlerin büyük acısına tam bin 418 gündür adaletsizliği de eklediler. Bu insanların haykırdıkları tek bir şey var ‘adalet`, ‘adalet nerede` diye soruyorlar… Bugün faciada sorumlular değil, ‘adalet` diyenler yargılanıyor” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 8 Temmuz 2018 yılında Tekirdağ Çorlu`da 7`si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği 318 kişinin yaralandığı Çorlu tren katliamını TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu`nda gündem dışı söz alan Yüceer, şöyle konuştu:

BU İNSANLARIN HAYKIRDIKLARI TEK BİR ŞEY VAR ADALET: ‘Mavi gökyüzü ölüyor mu? Mavi deniz ölüyor mu? Benim Mavi`m nasıl öldürüldü?` diye soruyor Mavi Nur`un annesi. ‘Yüreğimde büyüttüğüm canım oğlum` diyerek doğum gününü kutluyor Oğuz Arda`nın annesi. ‘Ben evladımı okula götürdüğüm yollarda adalet aramak zorunda mıyım? Adaletin bizi bulması gerekiyor` diyor Bihter`in annesi. 7 aylık Beren`i, 4 yaşındaki Ömer`i, 7 yaşındaki Mavi Nur`u, 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel`i, 12 yaşındaki Gülce`yi hayattan koparanlar, 14 yaşındaki Bihter`in, 16 yaşındaki Sena`nın gencecik gülüşlerini çalanlar bugün hâlâ korunuyorlar. Katliamda yaralananların ve yakınlarını kaybedenlerin büyük acısına tam bin 418 gündür adaletsizliği de eklediler. Bu insanların haykırdıkları tek bir şey var ‘adalet`, ‘adalet nerede?` diye soruyorlar.

TÜRKİYE`DE ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜR: Çorlu tren katliamı davası Türkiye`de adaletin işleyişi bakımından tam bir turnusol kâğıdı olmuştur ve dünkü duruşma bize göstermiştir ki maalesef, Türkiye`de adalet sistemi çökmüştür. Yargı siyasetin, yürütmenin ağır vesayeti altında görevini yapamaz hâle gelmiştir. Dört yıldır kaplumbağa hızında ilerleyen, daha doğrusu, ilerlemeyen, alt birimdeki 4 kişinin tutuksuz yargılandığı, iddianamesi hâlâ düzenlenmeyen, tek bir siyasinin sorumluluk üstlenmediği, tek bir Demiryolları üst düzey yöneticisinin yargılanmadığı davanın dünkü 10`uncu duruşmasında da erteleme kararı çıktı ve maalesef, aileler bir kez daha adaletsizliğe mahkûm edildiler.

ADALET ARAYIŞI SONUÇSUZ KALDI: Hizmet ömrünü tamamlamış, istinat duvarı olmayan, dolgu malzemeleri standartlara uygun olmayan menfezin ve demir yolları altyapısının teknik gereklere uygun olarak yapılmadığı, gerekli sayıda yol ve geçit memurunun olmadığı, yol bekçiliğinin kaldırıldığı, yol bakımının, onarımın, yapım işlerinin ehli olmayanlara verildiği ve denetlenmediği, yandaşlığın, ehliyetin, liyakatin, tecrübenin önüne geçtiği ve maalesef memur olma şartlarına haiz olmayanların müdür olarak atandığı ve daha altyapısı, sinyalizasyon sistemi hazır değilken siyasi şov uğruna, seçim uğruna bu hatların açılması... Bunların, bu ihmallerin göz göre göre geldiği, bilirkişi raporlarıyla, uzman raporlarıyla ortaya konulmuşken ve hâlen var olan menfezlerin her an yeni faciaya sebep olma ihtimaline dikkat çekiliyorken, bu kadar her şeyin ayan beyan ortada olduğu bir davada bile ailelerin adalet mücadelesi ve arayışı sonuçsuz kaldı.

SORUMLULAR DEĞİL ‘ADALET` DİYENLER YARGILANIYOR: Bitmedi, bu davada, bu faciaya sorumlu olanları korumak uğruna hukukun katledilmesi yetmezmiş gibi, kaybettiklerinin acısıyla yürekleri sızlayan ailelerin, davanın avukatlarının, ihmalleri ortaya çıkaran mühendislerin, davayı takip eden gazetecilerin, milletvekillerinin adalet arayışına yargı sopasıyla gözdağı verilmek isteniyor. Bugün faciada sorumlular değil, ‘adalet` diyenler yargılanıyor.

SELAM OLSUN CAN ATALAY`A: Soma`dan Hendek`e, Hendek`ten Aladağ`a, Aladağ`dan Çorlu`ya kadar tüm mağdurların avukatı olan Can Atalay bugün tutuklu. Selam olsun buradan Can Atalay`a ve hak için mücadele ederken haksız hukuksuz, suçsuz bir şekilde esir alınan dostlara, mücadeleci arkadaşlara. Davayı en başından beri takip ediyor Can Atalay ve SEGBİS üzerinden de davaya katılmak istedi ama bu talep bile reddedildi.

BU ADALET ÇIĞLIĞI HEPİMİZİN: Yaşananlar tam bir vicdansızlık, tam bir hukuksuzluk. Neden böyle yapılıyor, biliyor musunuz? Dava süreci uzatılıp acılar küllensin isteniyor, unutulsun isteniyor; hesap soran aileler yargı sopasıyla sindirilmek isteniyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu adalet çığlığı hepimizin ve her türlü baskı ve hukuk garabetine rağmen adaleti aramaktan, hukuku savunmaktan ve gerçek suçlular cezalandırılıncaya kadar adaleti tesis etme çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çorlu için adalet, Türkiye için adalet demeye devam edeceğiz. Bu çocukların ömürlerini çalanların, insanlarımızı hayattan koparanların yaptıkları yanına kâr kalmayacak, er ya da geç hesap sorulacak. Bu düzeni, bu adaletsiz düzeni hep beraber değiştireceğiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA