Serdal Kuyucuoğlu teklifin gerekçesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki diğer memurların büyük bir kısmının 8.dereceden itibaren ek göstergeye hak kazandığını, Emniyet Hizmetleri Sınıfında ise ek göstergenin 4. dereceden başladığını belirtti. Bu durumun haksızlık olduğuna dikkat çeken Kuyucuoğlu, Emniyet mensupları için belirlenen ek gösterge rakamlarının da emsallerinden düşük olduğunu vurguladı.
Kanun teklifi ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin hak ettiği ek göstergeye kavuşturulmasının, özlük hakları ile emeklilik durumlarında iyileştirme yapılmasının amaçlandığını kaydeden Kuyucuoğlu, “Emniyet Teşkilatımızın ağır ve yıpratıcı çalışma koşulları göz önüne alındığında senelik ve haftalık izinleri ile Emniyet Hizmetleri Tazminatı ve fazla mesai ücretlerinin mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmekte olup devletimizin bütçe imkânları ölçüsünde gerekli iyileştirmeler acilen yapılmalıdır” dedi.
Üst düzey emniyet müdürlerine verilen makam ve görev tazminatlarının rütbeye karşılık değil, makama karşılık bağlanması ve çok sınırlı sayıda olması nedeniyle 1.Sınıf Emniyet Müdürlerinin dahi makam ve görev tazminatından yararlanamadığına işaret eden Kuyucuoğlu, “Bu durumdaki personel, Teftiş Kurulunda 2 yıl görevlendirilmek suretiyle bu haktan yararlandırılmakta fakat bu geçici çözüm yeterli olmamaktadır. 1.2.3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürlerimizin müşterek kararname ile atanmasını sağlayan ve rütbeye karşılık verilen makam ve görev tazminatları düzenlemesinin süratle kanunlaştırılarak Emniyet Teşkilatımıza kazandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Devlet Memurları Kanunu incelendiğinde mesleğe yarışma ile giren Hazine Uzmanı, Devlet Planlama Uzmanı, Hesap Uzmanı gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı uzman kadrolu personelin, Teknik Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri ve Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfının özlük hakları açısından emniyet teşkilatı personelinden çok ileride olduklarını kaydeden Kuyucuoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Emniyet Teşkilatına alınan personelin de yanaşma usulü ile kuruma alınması ve çalışanlardan amir sınıfının tamamının, memur sınıfının ise yaklaşık % 80 ninin üniversite veya yüksekokul mezunu olduğu gözden kaçırılmamalıdır.Gerek çalışırken gerekse emekli olduktan sonra polislerimize saygın, itibarlı ve güvenilir bir hayat sürdürebilmelerini temin amacıyla bu özlük hakları iyileştirmesi mutlaka yapılmalıdır.”