20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

İŞ DÜNYASINDAN MEZİTLİ BELEDİYESİ`NE TAM DESTEK


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis toplantısına katılarak Mezitli`de yaptıkları çalışmaları anlattı. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin`in de katıldığı toplantıda, Başkan Tarhan`a tam destek kararı çıktı.

 

Tarih : 28 Nisan 2022 Perşembe 12:46   Okunma : 420

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis toplantısına katılarak Mezitli`de yaptıkları çalışmaları anlattı. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin`in de katıldığı toplantıda, Başkan Tarhan`a tam destek kararı çıktı.

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen çocuk gündüz bakımevleri, gençlik merkezleri, aktif yaş alma merkezleri, otizm köyü gibi projelerinin yanında destek sağladığı Mezitli Cemevi yapımı, Mezitli Devlet Hastanesi, Soli Pompeiopolis Antik Kenti kazıları gibi projeleri anlatan Başkan Tarhan, iş dünyasının desteğinin önemine işaret etti.

Mersin dinamiklerinin, halkın ve kamunun yararı olan konularda iş birliği yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, şöyle konuştu:

“Orman vasfı dışına çıkarılan arazilerin durumu, hazine arazilerini kim kullanıyor, halkımızın parasıyla yapılan, Mersin`in en güzel yerindeki İçişleri Bakanlığı Tesisleri çürüyor ve tüm girişimlerimize rağmen bu binaların kurtarılması için kimse parmağını oynatmıyor. Ben aynı şeyi Tece`de bulunan Polis Evi için de söyledim. Uzun yıllar atıl şekilde çürütüldü. Geçen dönemki emniyet müdürümüz hassasiyet gösterdi şuan 5 yıldızlı otel gibi kullanılıyor. Demek ki el atılırsa oluyormuş. Yine Tece`de TOKİ`ye devredilen spor ve yeşil alan olarak işaretli 73 dönümlük arazi yasaya göre belediyelere verilmesi gerekirken otel yapılmak istendi. Çevre halkıyla birlikte yaptığımız eylemler ve itirazlar sonucu nihayet TOKİ amacına uygun şekilde yapılması için karar aldı. Ne zaman yapılacağını büyük merakla bekliyoruz. Bunun gibi Bozön Mahallemizde narenciye bahçelerinin arasında kalan 60 dönümlük arazi Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı. Biz de oraya halkın faydasına kullanılacak gerekirse bedava elektrik sağlayacak güneş enerji tesisi yapmak amacıyla istedik ama verilmedi. Bunun gibi halkımızın yararına olacak projelerde iş birliği yapmalıyız.”

Başkan Tarhan`ın konuşması sonrası söz alan konuşmacılar, Mezitli Belediyesi`nin projelerinden övgüyle söz ederken, iş birliği ve destek mesajı verdiler.

MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Başkanımız Neşet Tarhan geldi ve bize aslında Mezitli`de gerçekleştirecekleri projeleri değil, sosyal belediyeciliği anlattı. Aslında her biri dünyaya mal olmuş projelerini anlatarak reklam yapabilirdi oysa kendisi kamunun ve halkın yararına nasıl belediyecilik yapılır onu aktardı. MESİAD olarak biz de basın desteğini de arkamıza alarak Mezitli Belediyesi`nin kamu yararı olan projelerine destek vereceğiz” diye konuştu.

Mersin`in yararına olacak projelerde kent dinamiklerinin el ele vermesi gerektiğine vurgu yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise “Başkanımızla sık sık konuşuyoruz. Elimizden geldiği kadar da destek veriyoruz. Örneğin İçişleri Bakanlığı Tesisleri için, Ankara`da görüşmeler yaptık ve çok da önemli mesafe kat ettik. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Önemli olan orayı Mersinliler olarak devraldığımızda ne olarak kullanacağımız. Bunun üzerine hep birlikte düşünüp karar vermemiz gerekiyor” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA