29 Eylül 2024 Pazar


21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı  
 
     
   

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ÇOK SESLİLİĞİ YANSITAN ÖZGÜR BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZ UNSURUDUR


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, parlamento muhabirleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Şentop, "Demokrasilerin en önemli yanı, çok sesliliğin belli bir armoniye sahip olarak aktarılmasıdır. Çok sesliliği yansıtan özgür basın, demokrasinin olmazsa olmaz unsurudur. Doğru haber peşinde uykusuz geçirdiğiniz gecelere biz de şahit olduk. Milletimize hazırladığınız haberleri mümkün olduğunca objektif yansıttığınızı ve en önemlisi de etik kuralları önemsediğinizi biliyorum. Türk basını, bu konuda rüştünü birçok olay karşısında ispat etmiştir” diye konuştu.   

 

Tarih : 18 Nisan 2022 Pazartesi 21:49   Okunma : 180

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, parlamento muhabirleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Şentop, "Demokrasilerin en önemli yanı, çok sesliliğin belli bir armoniye sahip olarak aktarılmasıdır. Çok sesliliği yansıtan özgür basın, demokrasinin olmazsa olmaz unsurudur. Doğru haber peşinde uykusuz geçirdiğiniz gecelere biz de şahit olduk. Milletimize hazırladığınız haberleri mümkün olduğunca objektif yansıttığınızı ve en önemlisi de etik kuralları önemsediğinizi biliyorum. Türk basını, bu konuda rüştünü birçok olay karşısında ispat etmiştir” diye konuştu.   

Meclis Başkanı Şentop, TBMM Tören Salonu`nda parlamento muhabirleri ile bugün iftar yemeğinde bir araya geldi. Şentop, iftar sonrasında kısa bir konuşma yaptı. Şentop şunları söyledi:

“GÖREVİNİZ SON DERECE ÖNEMLİ”

“Milli iradenin evinde başta milli iradenin temsilcileri olmak üzere, personelimiz, siz basın mensupları milletimize hizmet etmek için gayret sarf ediyoruz. Ankara gündemi milletimiz tarafından takip ediliyor. Siz de meydana gelen gelişmeleri milletimizin bilgisine sunuyorsunuz. Göreviniz son derece kutsal ve önemli... Basınımızın İstiklal Savaşı sırasında gelişmeleri doğru yayınlaması neticesinde, ‘ya ölüm ya istiklal` nidası bütün dünyada nasıl yankılandığını unutmak mümkün değildir…

Bugün de Rusya ve Ukrayna arasında cereyan eden savaşta savaş tablosunu gösteren şey genel olarak basının savaşla ilgili tutumudur.

“MÜTAREKE BASININA KARŞI SAVAŞ VERMİŞLERDİ”

Mehmetçik cephede kanıyla, canıyla savaşırken İstiklal Harbimiz döneminde, basın mensuplarımız da hiç şüphesiz kalemleriyle gazetecilik namuslarıyla düşmana ve onun sesi olan bazı mütareke basınına karşı savaş vermişlerdi.

“BASIN MENSUPLARININ GÖREVİNİN EHEMMİYETİNİ 15 TEMMUZ`DA BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Basın mensuplarının yaptıkları görevin ehemmiyetini çok yakın zamanda 15 Temmuz`da darbe teşebbüsü sırasında bir kez daha gördük. Darbecilerin tankla, helikopterle basın kuruluşlarına öncelikle operasyon düzenlemeye çalışmaları, yalan haberlerle bu milletin iradesini kırmaya çalışmaları o meşum gecede cesur gazetecilerin, siyasetçilerin, bürokratların sesi olmaları ve buna binaen milletimizin demokrasiye ve kendi iradesine gösterdiği yüksek bağlılık sayesinde darbe teşebbüsü akamete uğratılmıştır.

“SİZLER VE BİZ SİYASİLER, GÖRÜNENDEN DAHA ÖNEMLİ BİRLİKTELİĞE, DÜZEYLİ SEVİYELİ BİR İLİŞKİYE MECBURUZ”

Yaklaşık 150 yıllık demokrasi tarihine sahibiz, sizler de demokrasinin olmazsa olmazı basın mensupları olarak bu büyük yapının önemli bir parçasısınız. Basın, toplumu bilgilendiren, bazen uyaran, hatta koruyan çok önemli bir yere sahiptir… Sizler ve biz siyasiler, görünenden daha önemli birlikteliğe, düzeyli seviyeli bir ilişkiye mecburuz. Ülkemizin basın tarihi 1864`e dayanmaktadır. Bu kadim tarih bu ülkenin demokrasi şifrelerinin belirlenmesi bakımından hepimiz için çok önemlidir. Bugüne kadar bütün anayasalarımızla basın özgürlüğünün, temel hak ve özgürlükler başlığı altında düzenlenmesi ile iftihar edebiliriz…

“BASIN, TOPLUMU BİLGİLENDİREN, BAZEN UYARAN ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

Demokrasilerin en önemli yanı, çok sesliliğin belli bir armoniye sahip olarak aktarılmasıdır. Çok sesliliği yansıtan özgür basın, demokrasinin olmazsa olmaz unsurudur. Doğru haber peşinde uykusuz geçirdiğiniz gecelere biz de şahit olduk. Milletimize hazırladığınız haberleri mümkün olduğunca objektif yansıttığınızı ve en önemlisi de etik kuralları önemsediğinizi biliyorum. Türk basını, bu konuda rüştünü birçok olay karşısında ispat etmiştir. İnsanların haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumun demokratik hukuk devletine inancını perçinleyen bir okul gibidir. Gazetecilik; temelinde merak etmeyi barındıran, içinde yaşadığı toplumun özellikle yakın tarihi konusunda bilgi birikimine hakim olmayı gerektiren bir meslektir. Sıkı gazete okurlarının, ömürleri boyunca kendilerine ciddi bir kültür dünyası oluşturduklarını çoğu zaman müşahede ediyoruz.

DEVLETİN SAĞLIKLI İŞLEYEBİLMESİ İÇİN BİRBİRİNİ SÜREKLİ DENETLEYEN MEKANİZMALAR ZİNCİRİNİN OLUŞMASI GEREKTİĞİ”

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra medyaya dördüncü güç olarak bakılması tesadüf değildir. Latin ozan Decimus ‘gözetleyenleri kim gözetleyecek` veya ‘bekçileri kim bekleyecek` diyerek esasen devlet mekanizmasının sağlıklı işleyebilmesi için birbirini sürekli denetleyen bir mekanizmalar zincirinin oluşması gerektiğini binyıllar öncesinden bütün insanlığa söylemiştir. İşte özgür basın; yasama, yürütme yargı erklerini kullanan ve kamu gücünü elinde tutanları bir nevi gözetleyerek yapılan yanlışları tespit eder ve gücün esas sahibi olan milleti tehlikelere karşı uyarma işlevini yerine getirir.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA