20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR, PATİLİ DOSTLARIN KORUNMASI İÇİN EĞİTİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR


Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi,patili dostların korunması için ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi düzenledi. Kentin farklı ilçelerinden katılan 350 gönüllüye hayvan davranışı, hayvanların bakım ve beslenmesi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi gibi konularda eğitim verildi.

 

Tarih : 16 Nisan 2022 Cumartesi 13:45   Okunma : 525

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan patili dostlara karşı vatandaşların bilinçlenmesiadına eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda patili dostları korumak için gönüllü olan vatandaşlara ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi düzenlendi.

350gönüllü hayvansever katıldı

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen eğitime yaklaşık 350 gönüllü hayvansever katıldı.

Eğitim; Mersin Veteriner Hekimler Odası’nda görevliVeteriner Hekim Ümit Ersin Aydoğdu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Münevver Seda Özgüner, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Mustafa Kurtulan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Mustafa Ersen Bebek tarafından verildi.

Hayvan davranışı ve hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgilerin anlatıldığı eğitimde; ‘Hayvanların Bakım ve Beslenmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi ve Sahiplendirilmesi’konu başlıklarına yer verildi.

Gönüllüler, patili dostların bakım ve beslenmesi konusunda sorumluluk üstlenecek

Eğitimin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kimlik kartı verilecek olan Yerel Hayvan Koruma Görevlileri; Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü olarak sokaktaki patili dostların bakım ve beslenmesi konusunda sorumluluk üstlenecek.

Gönüllüler,sahipsiz hayvanların bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi’nin geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi faaliyetleri Büyükşehir ekipleri ile birlikte eşgüdümlü sürdürecek.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA