12 Nisan 2025 Cumartesi


01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"  
 
     
   

ENGİNYURT`TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: YÜREĞİN YETİYORSA SANDIĞI GETİR, HEP BİRLİKTE GÖRELİM


Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan`a devredilmesiyle ilgili “Ne karşılığında Suudi Arabistan`a gönderdiniz. Yarın Suudi Arabistan`dan hangi swap`ı yapacaksınız, hangi doları, hangi Euro`yu alacaksınız?” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın 6 muhalefet parti genel başkanını Macaristan`daki 6`lı sol bloğa benzetmesiyle ilgili de “Macaristan altılıyı yenmişken o zaman buyur er meydanı gel sen de hemen seçim kararını al. Kendine güveniyorsan sandığı getir, hep birlikte görelim” diye konuştu.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 17:02   Okunma : 358

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan`a devredilmesiyle ilgili “Ne karşılığında Suudi Arabistan`a gönderdiniz. Yarın Suudi Arabistan`dan hangi swap`ı yapacaksınız, hangi doları, hangi Euro`yu alacaksınız?” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın 6 muhalefet parti genel başkanını Macaristan`daki 6`lı sol bloğa benzetmesiyle ilgili de “Macaristan altılıyı yenmişken o zaman buyur er meydanı gel sen de hemen seçim kararını al. Kendine güveniyorsan sandığı getir, hep birlikte görelim” diye konuştu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM`de Ukrayna`daki savaş nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakarak Türkiye`ye dönen ve yatay geçişleri Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kabul edilmeyen öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Enginyurt, özetle şunları söyledi:

SURİYELİYE, AFGANLIYA, PAKİSTANLIYA TANIDIĞIN HAKKI KENDİ VATAN EVLADINA TANIMAYAN BİR DEVLET OLUR MU: 4 bin öğrenci. Ukrayna`yı Türkiye Cumhuriyeti Devleti tanıdığı için YÖK tarafından üniversiteye okumak için gitmişler. Orada sorumlusu kendilerinin olmadığı bir savaşa muhatap olmuşlar. Bu savaşın sorumlusu Ukrayna`da yaşayan çocuklarımız değil, Ukrayna halkı da değil, Rusya saldırmış Ukrayna yerle bir edilmiş çocuklar öldürülmüş evler yıkılmış ve bu çocuklarımız vatana geri dönmek zorunda kalmış. Yani mücbir bir sebeple vatana dönmüşler. Ve geldiklerinde YÖK`e başvurmuş, ‘Bize yatay geçiş hakkı verin. Nasıl Suriyeliye verdiyseniz 5 bin 500 Suriyeliye lise diploması var mı yok mu bakmaksızın nasıl verdiyseniz, Afganlıya, Pakistanlıya, Libyalıya, Lübnanlıya nasıl yatay geçiş hakkı verdiyseniz biz bu vatanın evlatlarıyız ve biz Türkiye`nin geleceğiyiz bize de yatay geçiş hakkı verin` demişler. Ama YÖK ısrarla ve inatla ‘hayır, siz orada parayla okuyorsunuz dolayısıyla buradaki öğrencinin hakkını size yedirmem` diyor. Ne yedirmediğin hak, ‘ilk 1000`e girmiş tıp fakültesine sizi nasıl yerleştireyim.` Yani YÖK, yok hükmünde olduğunu bir kere daha ispatlıyor. Bu gençlerimiz deniz hukukunda, kaptanlık, tıpta, hukuk fakültesinde okuyorlar ve bunlar sadece bu ülkede bir üniversitede yatay geçiş hakkı istiyorlar…Ama YÖK ısrarla diyor ki ‘hayır tanımıyorum.` Neyi tanımıyorsun? 4 bin genç, 4 bin vatan evladı. Biz ırkçılık yapmak adına söylemiyoruz bunları.  Suriyeliye, Afganlıya, Pakistanlıya tanıdığın hakkı kendi vatan evladına tanımayan bir devlet, bir hükümet, bir iktidar olur mu? Bu hak gaspıdır. Bu bir zulümdür. YÖK`ü adil olmaya ve hakkı teslim etmeye davet ediyorum.

BU ÇOCUKLARIN YATAY GEÇİŞ HAKKI VERİLMELİDİR: Ukrayna Büyükelçiliği açıklama yaptı. Şu an Ukrayna`dan gelen Ukraynalı öğrencilere yatay geçiş hakkı veriliyor. Verilmeli mi? verilmeli. Mücbir bir sebep var. Pekâlâ Ukraynalı gence verdiğin hakkı kendi vatan evlatlarına kendi çocuklarına niye layık görmüyorsun? YÖK`ü derhal göreve davet ediyorum. Ama görev yapmayacağını bildiğim için esas Sayın Cumhurbaşkanı`na çağrıda bulunuyor ve diyorum ki ‘Sayın Cumhurbaşkanı 4 bin vatan evladına sahip çık. Bunlar senin de evlatların. Bunlar senin de çocukların. Senin çocuklarında bir dönem Amerika`ya gidip okudular. Her ne sebeple olursa olsun Amerika da okudular. Kimse demedi ki senin çocukların Amerika`da niye okudu diye. Bu çocuklara da aynı şekilde bakmalı ve bu çocukların yatay geçiş hakkı verilmelidir.

YARIN SUUDİ ARABİSTAN`DAN HANGİ SWAP`I YAPACAKSINIZ, HANGİ DOLARI, HANGİ EURO`YU ALACAKSINIZ: Adalet Bakanlığı bir karar aldı. Cemal Kaşıkçı cinayetini Suudi Arabistan`a gönderdi. Türkiye`de yargılanmayı durdurdu. Ve ‘yargılama Suudi Arabistan`da olacak` dedi. Bunu şiddetle reddediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne en büyük ihanettir. Haksızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bağımsızlığına vurulan büyük bir darbedir. Cemal Kaşıkçı bu vatan topraklarında öldürülmüştür. Katillerin cezası da bu vatan topraklarında verilmelidir. Ne karşılığında Suudi Arabistan`a gönderdiniz. Yarın Suudi Arabistan`dan hangi swap`ı yapacaksınız, hangi doları, hangi Euro`yu alacaksınız? Bunu şiddetle kınıyoruz. Tekrar Adalet Bakanlığı`na çağrıda bulunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayaklar altına almaya hakkınız yok. Adaleti ayaklar altına almaya hakkınız yok. Bu ülkede işlenen bir cinayet bu ülkede yargılanır. Bu ülkede hesap sorulur. Suudi Arabistan bunun hesabını soramaz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin ‘bürokrasiyi alaşağı ederiz` açıklamasını hatırlatan Enginyurt, şöyle devam etti.

BU MİLLETİN AÇLIĞINA ÇARE OL, EKONOMİYİ DÜZELT: Bir devlet bir millet bu kadar küçültülemez. Bu kadar itibarsızlaştırılamaz. Demokrat Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanı`na çağrıda bulunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, 6 parti ile uğraşacağına bu devletin itibarını yükseltmeye uğraş. Bu memleketin çocuklarına sahip çık. Bu milletin açlığına çare ol. Ekonomiyi düzelt.

“TIPKI MACARİSTAN NASIL 6`LIYI YENMİŞSE YÜREĞİN YETİYORSA, İNANIYORSAN, KENDİNE GÜVENİYORSAN SANDIĞI GETİR, HEP BİRLİKTE GÖRELİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 6 muhalefet parti genel başkanını Macaristan`daki seçimi kaybeden 6`lı sol bloğa benzetmesi ve seçim mevzuatında yapılan değişiklikle ilgili sorulara Enginyurt, şu yanıtı verdi:

“Macaristan`daki 6`lıya benzeten iktidara tavsiyem o hazır. Macaristan altılıyı yenmişken o zaman buyur er meydanı gel sen de hemen seçim kararını al. Tıpkı Macaristan nasıl 6`lıyı yenmişse yüreğin yetiyorsa, inanıyorsan, kendine güveniyorsan sandığı getir, hep birlikte görelim. ‘Macaristan`da 6`lı bitti, Türkiye`de de bitecek.` Bitmenin tek yolu var sandıktır. Yüreğin yetiyorsa sandığı getir. Ama sen sandıkta sürekli hile yaparak, işi kurtarmaya çalışıyorsun. En kıdemli hâkim diyerek Adalet ve Kalkınma Partisi`nden hâkim, savcı olanlar avukatlık yapıp da hâkim savcı olanları sen en kıdemli hâkim yaparak sandık güvenliğini tehlikeye atacağını düşünüyorsun. Ama şunu hesaplamıyorlar. Millet İttifakı`nın milyonlarca insanı o sandıkların başında sabaha kadar bekleyecektir. Değil sandık başındaki ilçe seçim kurulu başkanı, il seçim kurulu başkanı kralı gelse bu milleti o sandıktan göndermeyecek ve bir oy dahi çalamayacaklardır. Bu seçim onların sonu olacaktır. Bakın sürekli söylüyorlar, Bunlar 6`sı bir araya geldi. Reisi yıkacaklar. Reisi yıkarsa vatan çöker. Vatan yıkılır.` Yapmasınlar, etmesinler. Mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk öldü bu vatan yıkılmadı, parçalanmadı, bu Cumhuriyet devam ediyor da bu ülkenin bütün fabrikalarını satanlar gidince, bütün milli değerlerini satanlar gidince mi bu ülke yıkılacak. Öyle bir şeye kimse inanmasın biz seçim istiyoruz.”

“İHRAÇ KOLAY BİR MÜESSESE, MİLLET HAKİKATEN FERYAT EDİYOR, FERYADI DUYMAK LAZIM”

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy`un parti yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi hakkında bir soruya Enginyurt, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Baki Ersoy benden ders alsaydı da konuşmasaydı. Baki Ersoy, pırıl pırıl iyi bir Türk milliyetçisi. İyi bir vatan evladı. Baki Ersoy, delikanlı, yiğit bir kardeşimizdir. Baki Ersoy, sokağın sesini bizim gibi duyurmuştur. İnşallah sokağın sesini duysunlar. İhraç kolay bir müessese. Susturmak kolay bir şey. Susmak değil millet hakikaten feryat ediyor, feryadı duymak lazım.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA