20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI   23:13   FERAY ŞAHIN, MERSIN`DE ISMININ VERILDIĞI PARKTA ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7`NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıLDı   23:02   CHP HEYETI, ‘`EĞITIM BULUŞMALARı`` KAPSAMıNDA BURDUR`DA... ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA NITELIKLI EĞITIM ARTACAK, ÇOK NET POLITIKALARıMıZ VAR``   22:39   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 2-2 BERABERE KALDı  
 
     
   

İMAMOĞLU: "İSTANBUL KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİYLE YAKIN ÇEVRESİNE VE DÜNYAYA MORAL OLUYOR"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin (İBB) Haliç Tersanesi`nde açmayı planladığı İstanbul Sanat Müzesi, ilk sergisiyle Müze Gazhane`de sanatseverlerle buluştu. İstanbul`un kültür sanat faaliyetleriyle yakın çevresine ve dünyaya moral olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Haliç Tersanesi`nde yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve burada bir sanat müzesini kente kazandırmanın çok önemli, özel bir çabasını gösteriyoruz. İBB`nin ilk sanat müzesi olacak. İstanbul Sanat Müzesi, kentin belki de en eski iki yakasını birbirine bağlayan yeni bir kültür sanat köprüsü işlevini de elde etmiş olacak” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2022 Cumartesi 16:43   Okunma : 642

Haber:EDDA SÖNMEZ - Kamera:ADEM KARABAYIR 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin (İBB) Haliç Tersanesi`nde açmayı planladığı İstanbul Sanat Müzesi, ilk sergisiyle Müze Gazhane`de sanatseverlerle buluştu. İstanbul`un kültür sanat faaliyetleriyle yakın çevresine ve dünyaya moral olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Haliç Tersanesi`nde yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve burada bir sanat müzesini kente kazandırmanın çok önemli, özel bir çabasını gösteriyoruz. İBB`nin ilk sanat müzesi olacak. İstanbul Sanat Müzesi, kentin belki de en eski iki yakasını birbirine bağlayan yeni bir kültür sanat köprüsü işlevini de elde etmiş olacak” dedi.

Belediyemiz İstanbul Sanat Müzesi kentin belki de en eski iki yakasını birbirine bağlayan yeni bir kültür sanat köprüsü işlevini de elde etmiş, o seviyeye ulaştırmış olacak” dedi.

Haliç Tersanesi`nde açılması planlanan `İBB İstanbul Sanat Müzesi`, ilk sergisiyle Müze Gazhane`de İstanbullularla buluştu. Türkiye`nin ilk baskı müzesi olan İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi`nin (İMOGA) bağışladığı baskı sanatı eserlerinden özel bir seçkiyle hazırlanan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun ev sahipliğinde düzenlenen ‘Birlikte` sergisinin açılışına, kültür sanat camiasının önde gelen isimleri, İBB bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılış konuşmasını İBB Genel Sekreteri Mahir Polat yaptı. Kentin kültür sanat faaliyetlerinden ötürü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`na teşekkür ederin Polat, daha sonra sözü Ressam Süleyman Saim Tekcan`a bıraktı.

"İSTANBUL BÜYÜK BİR SERGİYE BÜYÜK BİR MÜZEYE KAVUŞACAK"

Tekcan, “Bugün burada İBB Başkanı Ekrem kardeşimin böyle bir başlangıçla İstanbul`a bir müze kazandırılması düşüncesi tarih olacak bir olaydır diye düşünüyorum. Karınca kararınca bir sanat eğitimcisi olarak, bir atölye sahibi olarak Türk sanatının en büyük isimleriyle bir arada yaşama şansı bulmuş, 82 yaşında olan bir sanatçıyım. Ne kadar yaşarım bilmiyorum ama bugünü yaşamış olmaktan mutluluk duyuyorum. Çok mutluyum ki İstanbul büyük bir sergiye büyük bir müzeye kavuşacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul`un kültür sanat faaliyetleriyle yakın çevresine ve dünyaya moral olduğunu söyledi. İmamoğlu, şöyle konuştu: 

ŞEHRİN ARKA MAHALLELERİNE, ŞEHRİN SANAT İZLERİNİ TAŞIMAYA GAYRET ETTİK: Son zamanlarda özellikle kültür, sanat alanlarının şehrimizde daraldığını biliyoruz ve bizi üzüyordu. Bu anlamda kültür sanatın kentin belli merkezlerinde toplanmasını ve yoğunlaşarak ticarete, tüketime sunulmasını şehrin en önemli kültürel altyapı sorunlarından birisi olduğunun tespitini yapmıştık. Bu nedenle her yaştan, her kesimden insanın ulaşabileceği sanatla bir arada olabileceği, etkileşim içerisinde olabileceği çok fazla unsuru, alanı, etkinliği İstanbul`a kazandırmanın önemli bir sorumluluğumuz olduğunun farkına vardık. Çünkü bu şehirde daha adil, daha demokratik, sürdürülebilir bir kent zeminine kavuşmamızda kamusallaşmış bir kültür sanat yaşamının da çok önemli bir unsur olduğunu çok iyi biliyorduk. Göreve geldiğimiz günden bugüne şehir parklarında, meydanlarında, sokaklarında, kültür sanat etkinliklerini var etmeye çalıştık. Bununla yetinmedik. ‘Şehrin arka mahallesi` diye tanımlanan birçok noktaya şehrin kültürel duygularını, sanatsal izlerini taşımaya ve toplumla buluşturmaya, kütüphanelerle, başka alanlarla bunu zenginleştirmeye özel bir gayret gösterdik.

İSTANBUL SANAT MÜZESİ, İBB`NİN İLK SANAT MÜZESİ OLACAK: Yeni müzeler, merkezler ve galerilerle şehrin kültürel ve sanatsal üretimine ciddi anlamda ortak olan bir yerel yönetim olduk. Üstelik bunları yaparken İstanbul`un çok kıymetli kültür miraslarına, hafızlarına dokunarak onların yeniden kent yaşamına kazandırılmasını, onların bir miras, bir emanet olduğunun farkında olarak özel çalışmalar yürüttük. Daha önce olmayan belediyemizin içerisindeki Saraçhane`deki sergi salonumuz, Mecidiyeköy Sanat, Bebek`teki Sarnıç, Galatasaray Meydanı, şu an içerisinde olduğumuz Müze Gazhane Sergi Salonu gibi oluşturduğumuz alanlar ile aslında 10 ayrı sergiyi İstanbul`a kazandırmış olduk. Haliç Tersanesi`nde yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve burada bir sanat müzesini kente kazandırmanın çok önemli, özel bir çabasını gösteriyoruz. İBB`nin ilk sanat müzesi olacak. İstanbul Sanat Müzesi, kentin belki de en eski iki yakasını birbirine bağlayan yeni bir kültür sanat köprüsü işlevini de elde etmiş olacak.

İSTANBUL SANAT MÜZESİ`NDE 250 ESER SANATSEVERLE BULUŞACAK: Türkiye`nin ilk baskı müzesi İMOGA ve İMOGA`nın çok kıymetli kurucusu Süleyman Saim Tekcan beyefendi ve sevgili kızlarıyla beraber bizimle iş birliği yapmaları ve bu güzel anı bize yaşatmaları benim için de büyük bir gurur vesilesi. Belediyemize yaptığı kapsamlı bağış için de çok çok teşekkür ediyorum İstanbul halkı adına. Dolayısıyla burada izleyicilerin karşısına çıkan eserlerin yanı sıra İstanbul Sanat Müzesi`nde de izleyicilerin karşısında 250 eserin çıkacağını şimdiden duyurmak isterim. Tabii bu iş birliğinin farklı paydaşlarının ortak bir motivasyonla kamusal kültür sanat alanına katkı sunma adına çok anlamlı bir örnek oluşturduğuna da işaret etmek isterim. Bu tür iş birliklerine de belediyemizin açık olduğunu ve bütün kültür sanat yaşamı içerisindeki aktörlerle ortak çalışmalar yapmak arzusunda olduğumuzu da belirtmek istiyorum. İstanbul Sanat Müzesi`nde aynı zamanda 1929 yılından bu yana birbirinden değerli sanat eserlerinin eklenmesiyle bugüne ulaşan belediyemizin resim koleksiyonunu da vatandaşlarımız görme imkanına kavuşacak. Tabii ki özel çabalarla koleksiyonumuza kattığımız Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman`ın tabloları da özel bir anı, İstanbullularla ve bütün sanatseverlerle buluşturmanın keyfini yaşayacağız.

GERÇEKTEN KENDİMİ ÇOK ŞANSLI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRÜYORUM: `Birlikte` sergisine katkı sunan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Markus Bey`e ve tüm diğer dostlara teşekkür ediyorum. Birlikte sanatı, kültürü hayatımızdan eksik etmediğimiz an biliniz ki umudun en yüksek değerlerine kavuşuruz, anı yaşarız. Ben şahsen, belki çok zorlu bir dönemde görev yapan bir belediye başkanınız olarak kendimi umutlandıran, o umut ve üretme arzusunu en tepeye çıkartan unsurların başında bir şekilde kültür, sanat duygularımı hiçbir zaman unutmadan onlarla paylaşarak, onlarla dertleşerek, onlarla umutlanarak yol haritamı çizmemden kaynaklandığını ifade etmek isterim. Dolayısıyla en küçük çocuğumuzun anı yaşamaya başladığı andan itibaren çocuklarımızdan en yetişkinine kadar kentteki yaşayan 16 milyon insanımızın hayatına yaratıcılığı, kültür sanatı, bu tarz üretimleri sunduğumuz takdirde bu kent insanının 16 milyonunda da aynı umut seviyesinin var olacağına inanıyorum. Dolayısıyla, bu şehirdeki moralin, bu şehirdeki yaşam kalitesinin yukarıya çıkma isteğinin daha büyük yerlere ulaşması için olabildiğince kültür, sanat etkinlikleri yaşamın içerisinde var olmalıdır. Aksi takdirde gerçekten umutsuzlaşırız, karamsar bir toplum olmaya doğru gideriz ki zaten ona ne fırsat vereceğiz ne de ona tahammül edecek bir insan kitlesi var bu şehirde. Bu şehrin güzel, değerli, sanatsever, yaratıcı, 16 milyon insanına bize bu duygularımızla eşlik ettiği için de gerçekten kendimi çok şanslı bir belediye başkanı olarak görüyorum.

İBB İstanbul Sanat Müzesi Koleksiyonu`nun farklı kuşaklardan 85 sanatçının baskı sanatı eserlerinden hazırlanan `Birlikte` sergisi, 3 Nisan- 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane`de ziyaret edilebilecek.

TÜRKİYE`NİN İLK BASKI MÜZESİ

İBB`ye sanat eserleri bağışlayan Türkiye`nin ilk baskı müzesi İMOGA ile ilgili olarak da şu bilgiler paylaşıldı:

"Türkiye`de özgün baskının ne olduğunun bilincinin oluşturulması, yerleştirilmesi ve sanat izleyicisine özgün baskıyı anlatmak amacıyla 1974`te Süleyman Saim Tekcan öncülüğünde sanatçı atölyesi olarak kurulmuş, 2004 yılında dünya standartlarında bir nitelik ve nicelik kazanarak Türkiye`nin ilk çağdaş baskı resim müzesine dönüştürülmüştür.

Türkiye`de özgün baskı alanında Süleyman Saim Tekcan kurduğu atölyeler, sanatçıların bu tekniği sevmelerini, bu teknikle bağ kurmalarını ve kendi özgün kimliklerine uygun üretim yapmalarını sağlamıştır. Süleyman Saim Tekcan`ın yaşamından, birikimlerinden devinerek ortaya çıkmış bir kurum olan IMOGA`nın birinci amacı, sanatçılara özgün baskı tekniği ile üretme konusunda ufuk açmak ve onları bu teknikle buluşturmaktır. IMOGA ayrıca, özgün baskı teknikleri ile üretilmiş olan eserlerin sanat izleyicisine ulaşmasını sağlamayı amaçlar. IMOGA sahip olduğu çok büyük bir koleksiyonun saklanması, belgelenmesi, envanter oluşturulması ve sergilenmesi, sonrasında da atölyede üretime devam etmek amacıyla 2004 yılında bugün içinde bulunduğu binada hizmet vermeye başladı. Böylece, IMOGA, 1970-2004 arası Türk sanatının öncü sanatçılarının baskı tekniği ile ürettiği eserleri belgeledi, resmileştirdi ve bu döneme ait bir bellek oluşturdu."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA